White Thursday Kirchroa Tropical Edition naar Rodahal

White Thursday Kirchroa Tropical Edition naar Rodahal

White Thursday 2024 wordt een indoorevenement! Donderdag 28 maart staat de vernieuwde Rodahal in het teken van het jaarlijkse dance-evenement van Beleef Kerkrade. De White Thursday Kirchroa Tropical Edition 2024 is een samenwerking tussen Kirchroa Tropical, de Rodahal en Beleef Kerkrade: “Uit onze poll bleek dat er een voorkeur was voor dance, langer doorfeesten en een indoorvariant. Uiteraard hebben we deze inbreng meegenomen bij de uitwerking voor de editie 2024”, aldus wethouder Tim Weijers (Vastgoed en Evenementen).

Kirchroa Tropical Edition

Naast de verplaatsing naar de Rodahal is er nóg een nieuwtje: de White Thursday Party 2024 wordt een speciale Kirchroa Tropical Edition! Zowel bij het uitzetten van de poll als bij het uitwerken van het concept en de programmering zijn Thies & Jaimy van het Kirchroa Tropical account intensief betrokken: “Wij vinden het keigaaf om te doen, want nu kunnen we hier de groetjes doen aan onze moeders”, verklaren Thies & Jaimy. Ook is een programmeur van de Nieuwe Nor aangehaakt om de wensen uit de poll concreet te vertalen in een actuele, passende programmering. Natuurlijk vindt Beleef Kerkrade het belangrijk dat daarbij ook een podium wordt gegeven aan lokaal talent; dit zal dus zeker terug te vinden zijn in de line up.

Resultaten poll vertaald in nieuwe concept

Beleef Kerkrade heeft in juli 2023 een poll via Instagram gehouden onder de doelgroep. Daarbij is gevraagd naar de gewenste locatie, muziekstijlen en tijdstippen voor het evenement. Qua muziekstijl bleek er een duidelijke voorkeur voor dancemuziek. Verder bleek dat het merendeel van de respondenten graag doorfeest tot in de kleine uurtjes: “Natuurlijk willen we bij de nieuwe editie van White Thursday rekening houden met de uitkomsten van de poll. Als we het evenement op de Markt programmeren, moeten we al om 23.00 uur stoppen vanwege de geldende geluidsregels en de opbouw voor de weekmarkt. Uitwijken naar de Rodahal heeft het voordeel dat er langer doorgefeest kan worden,” licht wethouder Tim Weijers (Vastgoed en Evenementen), toe.

Het risico op een volledig verregende editie, zoals afgelopen jaar, wordt zo ook uitgesloten. De Rodahal is dankzij de gezamenlijke inspanningen van de Brand Brouwerij, de Van Melick Groep en de gemeente helemaal up to date en ideaal als hotspot voor dit soort evenementen: “Het is daarom heel fijn om de programmering van de Rodahal met dit mooie evenement te kunnen uitbreiden”, aldus wethouder Weijers.

Presentatie Line Up

De White Thursday Kirchroa Tropical Edition is net zoals voorgaande jaren gratis te bezoeken! De komende weken worden alle artiesten via de kanalen van de Rodahal, Kirchroa Tropical en Beleef Kerkrade voorgesteld; volg deze dus op Facebook of Instagram.

 

 

Benieuwd naar onze andere nieuwsartikelen? Je leest ze hier.