Dagje uit in Kerkrade

Een gezellig dagje uit met je partner of met het hele gezin? Kerkrade is een stad met een breed scala aan attracties en bezienswaardigheden. Doe kennis op tijdens een bezoek aan het Discovery Museum of leef je uit in het LeisureDome.

Evenementen

Zin in een leuk evenement, prachtig concert of boeiende rondleiding? In Kerkrade is altijd iets te beleven! Kijk in onze Agenda. Wil je een evenement in onze stad organiseren, meld je dan via beleef@kerkrade.nl.

Eropuit in Kerkrade | Evenementen
Eropuit in Kerkrade | Shoppen

Shoppen

Ook voor gezellig shoppen kom je naar Kerkrade. Van de nieuwste mode tot vintage en de leukste hebbedingetjes. Hier vind je het allemaal!

Wandel- en fietsroutes

Een verrassende wandeling of fietstocht door het stadshart of heerlijk onthaasten in de Anstelvallei en het Wormdal. Beekdalen, bospartijen en monumentale gebouwen wisselen elkaar af. Er zijn korte én langere routes, dus voor ieder wat wils!

Eropuit in Kerkrade | Wandel- en fietsroutes

Rondleidingen

Wil je meer weten over Kerkrade? Boek dan een rondleiding! Een lokale gids vertelt je unieke verhalen over de rijke geschiedenis van de stad. Of laat je rondleiden langs oorlogssporen in Kerkrade Centrum. Ook zijn er rondleidingen mogelijk bij Abdij Rolduc, Schacht Nulland, het Vasteloavends Museum en nog veel meer interessante plekken in Kerkrade!

stadswandeling-kerkrade-kr12-header
Eropuit in Kerkrade | Koersen in Kerkrade

Koersen in Kerkrade

Maak jij plannen voor het weekend? Ga dan in het wiel van Bram Tankink rijden en kom naar Zuid-Limburg, naar #BeleefKerkrade. Kerkrade, grensstad in Zuid-Limburg, is vooral bekend van Roda JC Kerkrade, het Wereld Muziek Concours, GaiaZOO, Abdij Rolduc, Europastad Eurode en steeds vaker ook vanwege haar groene, heuvelachtige omgeving.

Kunst & Cultuur

Ervaar Kerkrade op een nieuwe en kunstzinnige manier door een van de kunstgaleries te bezoeken of geniet van de klanken die Kerkrade te bieden heeft!

home-slider
overview-geocache

Geocaching

Ook voor geocaching is Kerkrade ‘the place to be’! Met de cacheroute ‘Glückauf’ ontdek je meer dan 60 unieke, kunstig gemaakte caches en kom je meer te weten over de bijzondere geschiedenis van de stad. Tegelijkertijd kom je de mooiste onontdekte plekjes tegen.

Romario Rosch

Sport & ontspanning

Kerkrade heeft talloze mogelijkheden voor sport en ontspanning. Ontdek het hier!

Beleefbus

De Beleefbus Kerkrade is een rijdend promotiemiddel voor onze stad. Onze bussen zijn in de herkenbare Beleef Kerkrade stijl gewrapt met afbeeldingen van typisch Kerkraadse pareltjes.

overview-beleefbus
overview-kadokaart

Kadokaart

De Beleef Kerkrade Kadokaart is een initiatief van, voor en door de gemeente Kerkrade in afstemming met de lokale ondernemers. Het is een leuk cadeau om te geven en te krijgen zoals met verjaardagen, Kerstmis en andere feestdagen.

Het Kerkrade van...

Benieuwd wat er allemaal in Kerkrade te zien en te doen is? Bekijk de video’s! 

Afspeelknop Vimeo video

Kerkrade écht beleven?