dagjeuit

Dagje uit

Een gezellig dagje uit met je partner of met het hele gezin? Kerkrade is een stad met een breed scala aan attracties en bezienswaardigheden. Doe kennis op tijdens een bezoek aan het Discovery Museum of leef je uit in het LeisureDome.

Nachtfoto Kerkrade centrum

Evenementen

Zin in een leuk evenement, prachtig concert of boeiende rondleiding? In Kerkrade is altijd iets te beleven! Kijk in onze Agenda. Wil je een evenement in onze stad organiseren, meld je dan via beleef@kerkrade.nl.

home-slider

Kunst & Muziek

Ervaar Kerkrade op een nieuwe en kunstzinnige manier door een van de kunstgaleries te bezoeken of geniet van de klanken die Kerkrade te bieden heeft!

shoppen

Shoppen

Ook voor gezellig shoppen kom je naar Kerkrade. Van de nieuwste mode tot vintage en de leukste hebbedingetjes. Hier vind je het allemaal!

Romario Rosch

Sport & ontspanning

Kerkrade heeft talloze mogelijkheden voor sport en ontspanning. Ontdek het hier!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wandel- en fietsroutes

Een verrassende wandeling of fietstocht door het stadshart of heerlijk onthaasten in de Anstelvallei en het Wormdal. Beekdalen, bospartijen en monumentale gebouwen wisselen elkaar af. Er zijn korte én langere routes, dus voor ieder wat wils!

koersen-kerkrade

Koersen in Kerkrade

Maak jij plannen voor het weekend? Ga dan in het wiel van Bram Tankink rijden en kom naar Zuid-Limburg, naar #BeleefKerkrade. Kerkrade, grensstad in Zuid-Limburg, is vooral bekend van Roda JC Kerkrade, het Wereld Muziek Concours, GaiaZOO, Abdij Rolduc, Europastad Eurode en steeds vaker ook vanwege haar groene, heuvelachtige omgeving.

Stadswandeling oktober 2019

Rondleidingen

Wil je meer weten over Kerkrade? Boek dan een rondleiding! Een deskundige gids vertelt je unieke verhalen over wat zich heeft voorgedaan in Kerkrade tijdens de Tweede Wereldoorlog of de rijke geschiedenis van de stad en de enorme transformatie die zij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Parking lot with parked vehicles and empty places

Parkeren

Parkeren in hartje stad? De belangrijkste parkeergelegenheden in Kerkrade Centrum vind je hier.

Het Kerkrade van...

Benieuwd wat er allemaal in Kerkrade te zien en te doen is? Bekijk de video’s! 

Afspeelknop Vimeo video

Kerkrade écht beleven?