Brasserie Jeweun geopend in Kerkrade!

Op vrijdag 29 september 2023 is Brasserie Jeweun officieel geopend door wethouder René van Drunen. Sanne Offermans en Xanthe Aarts zijn de twee eigenaren van de nieuwe lunchroom, gelegen aan Hinger Herjods Ruk, midden in het stadscentrum.

Bertine Fashion 10 jaar in Kerkrade!

Wethouder Alexander Geers (Centrummanagement) feliciteerde Bertine Wiertz-Vinders met 10 jaar Bertine Fashion. De feestweek in haar stijlvolle zaak eindigt met de Rode Loper Modeshow op 30 september en koopzondag op 1 oktober 2023.

11-11 Kirchroa keert terug met lustrumeditie!

Op 11-11-2023 keert 11-11 Kirchroa terug op de Kerkraadse Markt voor de 5e editie. Het begint om 11.11 uur met de officiële opening door de Kirchröatsjer Vasteloavends Verain 1936, gevolgd door een dagvullend programma met lokale artiesten tot 18.11 uur. Wethouder Tim Weijers steunt het evenement als behoud van de carnavalscultuur in de stad.

A New Home Makelaardij 20 jaar in Kerkrade!

Wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) feliciteerde Nathaly van de Poel met haar 20-jarig bestaan van A New Home Makelaardij. Sinds 32 jaar is Nathaly van de Poel, eigenaresse van A New Home Makelaardij, werkzaam in de makelaardij met sinds 1997 haar eigen kantoor. Als geboren en getogen Kerkraadse maakte zij met haar kantoor in 2003 de overstap van Heerlen naar Kerkrade, inmiddels alweer 20 jaar geleden.

Feestelijke viering 75 jaar Sjpringbron!

Op zondag 26 augustus werd het 75-jarig bestaan van de Wilhelminafontein in Bleijerheide samen met de buurtbewoners gevierd met een Heilige Mis, gezamenlijk ontbijt en muziek van Blaaskapel Ainmahl. Locoburgemeester Tim Weijers onthulde tijdens de feestelijke bijeenkomst van Buurtvereniging De Bouwerwei samen met Piet en Tonja Moonen de plaquette met uitleg over de Sjpringbron. Ook wethouder Alexander Geers (openbare ruimte) was aanwezig.

Bloemsierkunst Abby Lempers viert zijn 40-jarig jubileum!

Op dinsdag 15 augustus feliciteerde wethouder Alexander Geers (Economische zaken en centrummanagement) Abby Lempers met het 40-jarig bestaan van zijn zaak Bloemsierkunst Abby Lempers. “Een 40-jarig jubileum is een fantastische mijlpaal. Bloemsierkunst Abby Lempers is dan ook al decennia een begrip in Kerkrade. Het werk van Abby is deelgenoot van menige gelegenheid in Kerkrade. Ik wil Abby dan ook van harte feliciteren met dit mooie jubileum.” Aldus wethouder Geers.

Zaterdag 16 september: dialect centraal bij Kirchroa Jeet Plat

Kirchroa Jeet Plat (KJP) is terug op de evenementenkalender en hoe! Het grootschalige dialect- evenement dompelt het hele stadscentrum onder in een heerlijke mix van muziek, toneel, poëzie en humor. Tussen 13.00 uur en 23.00 uur staat de stad geheel in het teken van het Limburgs. Er is programmering op maar liefst 10 locaties, waaronder de winkelstraten, de HuB, de muziek- school, boekhandel Deurenberg, het Vasteloavendsmuseum en het raadhuis.

September Open Monumentenmaand: ontmoet Levend Erfgoed

Aken & Kerkrade organiseren samen Open Monumentenmaand 2023. Wist je dat ook onze oude bomen en ons dialect bij ons Levend Erfgoed horen? Tijdens de monumentenmaand kun je op laagdrempelige wijze op verschillende manieren kennismaken met Levend Erfgoed: “Heel veel vrijwilligers en medewerkers van de Volkshochschule Aachen, de bibliotheek, de Baalsbruggermolen, Abdij Rolduc, de Lambertuskerk, Schacht Nulland en het IVN hebben samen met het gemeentearchief een laagdrempelig, educatief programma gemaakt. We zijn blij dat bijna alle activiteiten gratis toegankelijk zijn, zodat iedereen op een leuke manier kennis kan maken met de charmes van onze regio”, aldus wethouder Jo Schlangen (Erfgoed).

Beleef Kerkrade lanceert zomereditie van fotowedstrijd

Het hele jaar door toont Kerkrade trots zijn schoonheid. In alle vier de seizoenen laat de stad zich van een andere kant zien. Na de succesvolle wintereditie van vorig jaar, staat dit jaar de zomer in de schijnwerpers tijdens de Beleef Kerkrade fotowedstrijd. Ga op pad, doe mee en win fantastische prijzen!

Sluit je zomervakantie af met Zwaailichtendag Kerkrade!

Op zaterdag 26 augustus 2023 vindt tussen 10.00 en 17.00 uur de Zwaailichtendag Kerkrade plaats. Bij dit gratis toegankelijke evenement presenteert de brede veiligheidssector zich met voertuigen en personeel vanuit brandweer, politie en ambulancezorg op de Markt en in het Stadspark. Ook aanpalende sectoren –  zoals Dutch Medical Service, Arriva en ook GOC Parkstad – sluiten aan bij dit evenement. “Het event is niet alleen een mooi uitje voor het gezin, maar is tevens een blijk van waardering en respect voor de medewerkers uit de veiligheidssector”, geeft wethouder Tim Weijers (Evenementen) aan. “Vandaar dat dit bijzondere event op steun vanuit de gemeente kan rekenen”.

Nieuw event Stadspark Lounge Kerkrade!

Stichting SjunJek Events presenteert in het laatste weekend van de zomervakantie een nieuw event: Stadspark Lounge Kerkrade! Geniet van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus van een kopje koffie van SLURRB, een cocktail van Taste & Style, een wijntje van Winestyle, een biertje van Brouwerij Rolduc, een gezonde energiedrank van Miner Energy of een van de lekkernijen van de ofyr Barbarossa BBQ of de handmade empanadas. “In combinatie met een divers muziekprogramma op de achtergrond wordt het voor jong en oud gezellig toeven in ons prachtige stadspark”, concludeert wethouder Tim Weijers (Evenementen) tevreden. “Dit burgerinitiatief sluit naadloos aan op Beleef Kerkrade en daarom ondersteunen wij vanuit de gemeente dit nieuwe evenement Stadspark Lounge Kerkrade”.

Chevremontse verenigingen presenteren Sjevemet leëft!

Op zaterdag 16 september 2023 vindt tussen 14 en 19 uur het nieuwe wijkevenement Sjevemet leëft! plaats. Op en rondom het voetbalveld aan de Kaffeberg presenteren de Chevremontse verenigingen een open dag met muziek en leuke activiteiten voor de hele familie. Wethouder Alexander Geers (Wijkontwikkeling en Wijkwethouder Noord) prijst het initiatief van én de samenwerking tussen de verenigingen in de wijk. “Sjevemet leëft! past naadloos in ons wijkontwikkelingsbeleid en bij Beleef Kerkrade, en kan daarom op onze steun rekenen”.

Netwerkgerichte samenwerking met ondernemers

Om het positieve verhaal van Kerkrade en Parkstad uit te dragen en de samenwerking met Aken verder vorm te geven, in het bijzonder het economisch potentieel en de ambities, worden ondernemers betrokken bij de koers van beleid in deze regio. Daarom kreeg Stijn Koster, de zeer succesvolle ICT-ondernemer van i3D.net in Rotterdam, een bezoek van de Kerkraadse wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) samen met beleidsmedewerker Ralph Wijckmans.

Nieuw Vietaal Kerkrade, centrum voor duurzame gezondheid

Wethouder René van Drunen (Gezondheidszorg) feliciteerde Ed Heijnen en Roy van den Broek met het onlangs geopende Vietaal Kerkrade. In de wijk Kaalheide aan de Heiveldstraat 107 is het gloednieuwe centrum voor duurzame gezondheid vanaf mei 2023 van start. “Vietaal Kerkrade streeft ernaar om de gezondheid en het welzijn van mensen te bevorderen door middel van innovatieve en duurzame benaderingen”, aldus Heijnen en Van den Broek.

Heropening Time to Party in Orlandopassage Kerkrade!

Wethouder Alexander Geers (Centrummanagement en Economische Zaken) feliciteerde Diana Schouw van Time to Party met haar heropening in de Orlandopassage Kerkrade. Op zaterdag 8 juli 2023 is de winkel in feestartikelen weer gereed voor de toekomst.

Euregioparade 2024 naar Kerkrade!

Op zondag 30 juni 2024 vindt de 9 e editie van de Euregioparade 2024 plaats in Kerkrade in Zuid-Limburg. Het hoofdonderdeel van dit grootse muziekevent vormt de Streetparade door het centrum van Kerkrade met tamboerkorpsen en andere muziekverenigingen uit Belgisch en Nederlands Limburg en Duitsland. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) is verheugd met de komst van de Euregioparade 2024 naar Kerkrade.

White Thursday: Kirchroa Tropical en Danee Lurken promoten poll

Op zaterdag 8 juli 2023 strijkt van 13.00 tot 14.30 uur het Nederlands Douane Orkest neer op de Markt in Kerkrade voor een spetterend pleinconcert. Tijdens dit gratis toegankelijk concert zullen er instrumentale topsolisten te horen zijn vanuit het orkest en zal ook de slagwerkgroep van het Nederlands Douane Orkest te horen zijn als steel- en sambaband. Afwisselend met het orkest zullen zij u in tropische vakantiesferen brengen.

Nederlands Douane Orkest op de Markt in Kerkrade

Op zaterdag 8 juli 2023 strijkt van 13.00 tot 14.30 uur het Nederlands Douane Orkest neer op de Markt in Kerkrade voor een spetterend pleinconcert. Tijdens dit gratis toegankelijk concert zullen er instrumentale topsolisten te horen zijn vanuit het orkest en zal ook de slagwerkgroep van het Nederlands Douane Orkest te horen zijn als steel- en sambaband. Afwisselend met het orkest zullen zij u in tropische vakantiesferen brengen.

Bakkerij Voncken opent Flagshipstore aan Rodaboulevard Kerkrade!

Wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) feliciteerde de familie Voncken met de opening van de Flagshipstore van Bakkerij Voncken op de Rodaboulevard in Kerkrade. Na een reis van 116 jaar ambacht en vakmanschap heeft de bakkerij haar gedroomde Flagshipstore geopend. Bakkerswinkel en lunchcafé in één maken onderdeel uit van een grote uitbreiding van de huidige productielocatie, die het bedrijf later deze zomer volledig in gebruik zal nemen. “Dit succesvolle familiebedrijf past uitstekend op de Rodaboulevard. Door de uitbreiding van Bakkerij Voncken zal het bezoekersaantal op de Rodaboulevard de 7 miljoen passeren”, aldus Geers.

SUPERLOCAL feestelijk geopend!

Het project SUPERLOCAL Super Circular Estate in Bleijerheide is al enige tijd afgerond en nu ook de openbare ruimte gereed is, werd het geheel feestelijk officieel geopend. Initiatiefnemers HEEMwonen en Gemeente Kerkrade hadden een gezamenlijke ambitie bij deze circulaire gebiedsontwikkeling. Op zaterdag 10 juni organiseerden zij voor alle inwoners van Bleijerheide een gratis toegankelijk buurtfeest met straatmarkt, kinderactiviteiten, muzikale optredens en rondleidingen. Aansluitend werd voor de SUPERLOCAL bewoners, buren, projectpartners, klankbordgroep en andere betrokken een afsluitende BBQ georganiseerd.

Start nieuwbouw eengezinswoningen aan hoek Zonstraat/Clausstraat!

Op de hoek van de Zonstraat en Clausstraat komen twee nieuwe eengezinswoningen. Wonen Zuid en LocaBouw starten deze week met de bouwwerkzaamheden. De twee woningen liggen aan de rotonde op een zichtlocatie, ze vormen de toegang tot het stadscentrum en liggen direct naast het in ontwikkeling zijnde Rolduckerveld. In het tegenoverliggende gebouw – het voormalige politiebureau – is onlangs Meander gestart met Meander in Balans. Wethouder Tim Weijers (Wonen): “De twee nieuwe woningen zijn onderdeel van ons Woonoffensief, waarbij we zorgen voor goede woningen in een goede leefomgeving”.

Brouwerij Rolduc 10 jaar in Kerkrade!

Afgelopen week feliciteerde wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) Brouwerij Rolduc met haar 10 jarig bestaan. “Van thuis bier brouwen in de keuken naar een brouwerij met proeflokaal en een winkel op Abdij Rolduc, er is veel gebeurd in de afgelopen 10 jaar”, aldus oprichter en eigenaar Wim Eussen van Brouwerij Rolduc. Naast de brouwerij runnen de brouwers ook Brouwerij Rolduc Winkel in Abdij Rolduc.

SUPERLOCAL Buurtfeest van en voor Bleijerheide

Het project SUPERLOCAL Super Circular Estate is al enige tijd afgerond en nu ook de openbare ruimte gereed is, wordt het geheel op 10 juni feestelijk officieel geopend. Initiatiefnemers HEEMwonen en Gemeente Kerkrade hadden een gezamenlijke ambitie bij deze circulaire gebiedsontwikkeling. Op zaterdag 10 juni organiseren zij een gratis toegankelijk buurtfeest voor alle inwoners van Bleijerheide. Het feest vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur rondom het terrein van SUPERLOCAL.

ZOLUUX nieuw in Kerkrade!

Afgelopen zaterdag opende wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) ZOLUUX aan de Hamstraat 70 in Kerkrade, een nieuwe winkel voor hoogwaardige en luxe tuinproducten. ZOLUUX komt uit de koker van Herman en Ritchy Blaauw. Samen met twee compagnons, Marcel Spierts en Khalil El Ghanfoud, zijn zij ZOLUUX begonnen: een showroom in Kerkrade, met online webshop op zoluux.nl

Italiaanse Middag op Pinkstermaandag

Welkom bij de bruisende Italiaanse middag in het hart van Kerkrade! Op Pinkstermaandag 29 mei van 13.00 tot 17.00 uur nodigen we je uit om een onvergetelijke middag te beleven, doordrenkt met de charme en smaken van Italië. Laat je betoveren door een scala aan culinaire hoogstandjes, traditionele melodieën en verrassende activiteiten die je meenemen op een reis naar het prachtige Italië.

JETTEN Mode 90 jaar in Kerkrade!

In maart bestond JETTEN Mode aan de Piusstraat in Kerkrade maar liefst 90 jaar. De bekende modezaak van Ger en Anita Manderveld vierde deze mijlpaal in de Botanisiche Tuin.

Week van de Stenen Winkel in Kerkrade

8 tot 14 mei is het de Week van de Stenen Winkel. Verschillende Kerkraadse winkeliers hebben deze week een leuke actie voor jou in petto.

Aanpak Tiny Houses Carisborg in Kerkrade voorbeeld voor Limburg!

Op donderdag 20 april hebben bestuurders en projectleiders van maar liefst 14 Limburgse gemeenten deelgenomen aan een praktijkmiddag over Tiny Houses in HuB Kerkrade. Deze kennisdag werd georganiseerd door de vereniging Tiny Wonen Limburg met als doel om meerdere Limburgse gemeenten te motiveren en inspireren om met deze nieuwe woonvorm actief aan de slag te gaan.

Bol Discovery Museum krijgt feestelijke opfrisbeurt voor 25-jarig jubileum

De bolvormige constructie aan de Stationsstraat in Kerkrade, waarin het Aarde Theater van Discovery Museum gehuisvest is, wordt deze week in de steigers gezet. In het kader van het 25-jarig jubileum van het museum in Kerkrade wordt de bol gerenoveerd en geschilderd in een natuurlijke, zachtgroene kleur.

Tiny Houses Carisborg in Kerkrade officieel geopend!

Wethouder Tim Weijers (Wonen) opende vrijdag onder grote belangstelling de pilot Tiny Houses Carisborg in Kerkrade. Tijdens de feestelijke bijeenkomst zorgde “bewoonster” ’t Tiny Housen met een kwinkslag voor een ludieke opening.

Merdo 60 jaar in Eygelshoven!

Wethouder Alexander Geers feliciteert Nick Mijnes met Lounge55, de nieuwe horecazaak aan de Markt 55 in Kerkrade. In het voormalig pand van Juliette is de 19-jarige Nick al vanaf december 2022 aan de slag met lekkere tapas en een cocktailkaart.

HPco Dierenwinkel 25 jaar in Kerkrade-West!

Wethouder Alexander Geers feliciteert Nick Mijnes met Lounge55, de nieuwe horecazaak aan de Markt 55 in Kerkrade. In het voormalig pand van Juliette is de 19-jarige Nick al vanaf december 2022 aan de slag met lekkere tapas en een cocktailkaart.

Lounge55 officieel geopend op de Markt in Kerkrade!

Wethouder Alexander Geers feliciteert Nick Mijnes met Lounge55, de nieuwe horecazaak aan de Markt 55 in Kerkrade. In het voormalig pand van Juliette is de 19-jarige Nick al vanaf december 2022 aan de slag met lekkere tapas en een cocktailkaart.

Kerkrade bouwt huizen voor de toekomst

Veel mensen gaan pas nadenken over het aanpassen van hun woning als ze al minder mobiel zijn. Eigenlijk is dat aan de late kant. Als men tijdig kijkt naar de voordelen van een woningaanpassing of verhuizing naar een levensloopbestendige woning, dan zijn er meer kansen om keuzes te maken. Kerkrade biedt genoeg mogelijkheden om zelf actief op zoek te gaan naar een passende woning voor de toekomst: “We werken als gemeente hard aan het woonoffensief. Het bouwen van kwalitatief goede woningen in een goede woonomgeving staat daarbij voorop. Daarbij kijken we naar voldoende aanbod voor diverse doelgroepen, waaronder senioren”, aldus wethouder Tim Weijers (Wonen).

Sjpringbron Bleijerheide en kruisbeeld Chèvremont officiële gemeentelijke monumenten!

Met 13 deelnemende koren uit 10 verschillende landen wordt de 7e editie van het CantaRode Internationaal Koorfestival de grootste ooit in de geschiedenis van dit unieke festival. Veel zangers en koren uit binnen- en buitenland en onze regio komen samen om te musiceren en vriendschapsbanden te smeden. Het groot aantal zangers dat zich heeft aangemeld voor de workshops laat zien dat velen actief bezig zijn met zingen. Ik ben trots op de groei van CantaRode, een groeibriljant in Kerkrade en omgeving”, concludeert Jo Schlangen. “Vandaar dat dit Internationaal Koorfestival op onze steun kan rekenen”.

De 7e editie van CantaRode Internationaal Koorfestival in Kerkrade grootste ooit!

Met 13 deelnemende koren uit 10 verschillende landen wordt de 7e editie van het CantaRode Internationaal Koorfestival de grootste ooit in de geschiedenis van dit unieke festival. Veel zangers en koren uit binnen- en buitenland en onze regio komen samen om te musiceren en vriendschapsbanden te smeden. Het groot aantal zangers dat zich heeft aangemeld voor de workshops laat zien dat velen actief bezig zijn met zingen. Ik ben trots op de groei van CantaRode, een groeibriljant in Kerkrade en omgeving”, concludeert Jo Schlangen. “Vandaar dat dit Internationaal Koorfestival op onze steun kan rekenen”.

White Thursday met Raadhuis als decor!

Op donderdag 6 april 2023 keert White Thursday vanaf 16.00 uur terug op de Markt: “We hebben gekozen voor een nieuw concept waarbij het Raadhuis het decor voor hetevenement is. Hierdoor ontstaat een geheel nieuwe beleving voor het publiek”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing).

5 jaar Eigenwijs for Kids in Kerkrade

Deze week viert de winkel Eigenwijs for Kids uit Kerkrade haar 5 jarig bestaan. Wethouder Alexander Geers (Centrummanagement) feliciteerde eigenaresse Marjo Schlechtriem-Funken met een boeket bloemen voor […]

Eerste Beleef Kerkrade Award voor Roel Roukens van SjunJek

Roel Roukens van de Kirchröadsjer Sjpaskloeb SjunJek heeft op dinsdag 14 februari de eerste Beleef Kerkrade Award gekregen! Hij kreeg als boegbeeld van deze club de bokaal uit handen van wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing): “Roel kwam een aantal jaren geleden naar ons als gemeente toe omdat hij de Kerkraadse Vasteloavend wilde behouden voor de jeugd. Toen is het concept van “Vasteloavend i Kirchroa” ontstaan. SjunJek organiseert dit volledig met vrijwilligers. Natuurlijk ondersteunen wij dit als gemeente financieel en maken wij dit graag mede mogelijk. Sindsdien doen wij regelmatig een beroep op Roel en alle vrijwilligers van SjunJek tijdens carnaval, maar ook bij diverse andere evenementen.”

Carnavalsoptocht Kerkrade live op RTV Parkstad en online

Op maandag 20 februari 2023 zal RTV Parkstad live verslag doen van ‘d`r Jroeëse Tsóg’, de grote carnavalsoptocht van Kerkrade. De uitzending begint om 13.11 uur. De hele […]

Nieuwe Beleefbus maakt wagenpark Beleef Kerkrade compleet

Beleef Kerkrade heeft een gloednieuwe grote Beleefbus. De bus is in de herkenbare Beleef Kerkrade stijl gewrapt met afbeeldingen van de Kerkraadse trekpleisters. Jacobs Travel is […]

Vasteloavend i Kirchroa!

In Kerkrade wordt weer uitgepakt met het inmiddels traditionele evenement Vasteloavend i Kirchroa óp d’r Maat, sfeervol aangekleed met de grote overkapping. Van zaterdag 18 tot en met dinsdag 21 februari 2023 staan aantrekkelijke carnavalsoptredens op de Markt geprogrammeerd. Het in stand houden en doorontwikkelen van de carnavalscultuur in Kerkrade is volgens het gemeentebestuur belangrijk voor het behoud van de Kerkraadse identiteit rondom carnaval. “Vasteloavend i Kirchroa óp d’r Maat draagt daar in belangrijke mate aan bij, vandaar dat dit evenement op onze steun kan rekenen”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing).

Gratis toegang tot Kerstwereld Kerkrade gerealiseerd!

Vanaf 10 tot en met 24 december 2022 is in het centrum en de wijken Krismes i Kirchroa met verschillende kerstonderdelen en -activiteiten te beleven. Kerstwereld Kerkrade is een onderdeel van Krismes i Kichroa met een overdekte kerstmarkt op de Markt en in cultureel kerstprogramma in de Lambertuskerk. Kerstwereld Kerkrade staat op de Markt direct naast het Huis van de Kerstman en vindt plaats in de weekenden van 10, 11, 17 en 18 december 2022. Normaliter wordt entree geheven voor dit event, met als uiteindelijk doel een geldbedrag dat over is te schenken aan een goed doel. De organisatoren – Rotary Kerkrade en Tafelronde 171 Kerkrade – hebben gezamenlijk met de gemeente Kerkrade besloten om ditmaal ‘Kerkrade en haar inwoners’ als goede doel te betitelen.

Flexiforum verrast!

Het evenement 11-11 Kirchroa keert volgend jaar terug op de Kerkraadse Markt. Kerkradenaar Hans Hirsch meldde zich onlangs bij de gemeente. Hij vroeg om het carnavalsevenement te behouden voor de stad. Deze rascarnavalist presenteerde eerdere edities en wil de traditie van dit event bij de start van het seizoen voortzetten. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) is verheugd over het initiatief om een doorstart te maken.

Beleef Kerkrade Sinterklaas optocht opnieuw groot succes!

Het evenement 11-11 Kirchroa keert volgend jaar terug op de Kerkraadse Markt. Kerkradenaar Hans Hirsch meldde zich onlangs bij de gemeente. Hij vroeg om het carnavalsevenement te behouden voor de stad. Deze rascarnavalist presenteerde eerdere edities en wil de traditie van dit event bij de start van het seizoen voortzetten. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) is verheugd over het initiatief om een doorstart te maken.

11-11 Kirchroa keert terug in 2023!

Het evenement 11-11 Kirchroa keert volgend jaar terug op de Kerkraadse Markt. Kerkradenaar Hans Hirsch meldde zich onlangs bij de gemeente. Hij vroeg om het carnavalsevenement te behouden voor de stad. Deze rascarnavalist presenteerde eerdere edities en wil de traditie van dit event bij de start van het seizoen voortzetten. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) is verheugd over het initiatief om een doorstart te maken.

Sinterklaasoptocht Kerkrade wegens succes herhaald

Zaterdag 19 november trekt de Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht door het centrum! Vanaf 13.30 uur is de feestelijke stoet langs de route Kapellaan-Markt-Hoofdstraat te bewonderen. Er is geen optreden op de Markt; overal langs de route is hetzelfde te zien. Ook de bekende Meet & Greet met de Sint in de HuB keert terug. Op zondag 27 november kunnen kinderen daar bij Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek.

Krismes i Kirchroa, in het centrum en de wijken

Vanaf 10 tot en met 24 december 2022 is in het centrum en de wijken Krismes i Kirchroa met verschillende kerstonderdelen en -activiteiten te beleven. Zo […]

Ing wieëtsjaf wieër!

Café Dé Wieëtsjaf is momenteel als pop-up-locatie actief in het voormalige ABN Amro Bankpand op de Markt 46 in Kerkrade. Het café zou in de oorspronkelijke planning in oktober 2022 verhuizen, precies één plek verder naar het voormalige Rabobankpand. Cafébaas en centrumondernemer Micha Winkens schakelde snel met de gemeente toen bleek dat door de vertraagde bouwwerkzaamheden oktober niet haalbaar bleek. Wethouders Alexander Geers (Centrummanagement) en Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening) brachten daartoe een werkbezoek aan Dé Wieëtsjaf; de gemeente heeft haar medewerking verleend aan de realisatie van deze pop-up locatie als overbruggingsperiode.

Euregionaal Living Statues Festival meerjarig verbonden aan Kerkrade!

In april 2022 vond de 1e editie van het Euregionaal Living Statues Festival plaats in het centrum van Kerkrade. Het evenement bleek een schot in de roos met fantastische bezoekersaantallen binnen de doelgroep familie en gezin. Het festival is ontstaan vanuit een burgerinitiatief van de inmiddels 15-jarige Patou uit Kerkrade – zelf actief als succesvol levend standbeeld – en haar moeder Carla Paffen.

Café de Aftrap trapt af in Kerkrade!

Wethouders Alexander Geers (Centrummanagement) en Tim Weijers (Stadsmarketing) openden op ludieke wijze Café de Aftrap. Met de officiële wedstrijdbal van Roda JC Kerkrade zorgden beide wethouders samen met de eigenaren Tim Offermans en Roy Holten voor een echte aftrap midden in de zaak. Vanaf vrijdag 14 oktober 2022 opent Café de Aftrap aan de Markt 49 in Kerkrade voor het publiek. Volgens Geers en Weijers vormt Café de Aftrap een mooi aanvullend horeca-concept op de Kerkraadse Markt.

Yvil 35 jaar!

Yvil Modeschoenen & Lederwaren is al 35 jaar een onderneming waar Kerkrade trots op is. Wethouder Alexander Geers (Centrummanagement) en wethouder John Roland (Werkgelegenheid) namen een kijkje bij het ondernemerspaar Ilona en Jean Nellissen-Lauvenberg in hun winkel in de Orlandopassage en gaven de felicitaties namens de gemeente extra kleur met een boeket bloemen.

Toren van Gaia in Kerkrade feestelijk geopend

Woensdagmiddag 21 september is de nieuwe uitkijktoren van GaiaZOO geopend. Alle kinderen van de Kerkraadse basisscholen waren uitgenodigd om de feestelijke opening bij te wonen. Samen met directeur Rob Huppertz (GaiaZOO) en verantwoordelijk wethouder Tim Weijers (Toerisme & Stadsmarketing) hadden ze de primeur van de beklimming.

Zaterdag 3 september Zwaailichtendag 2022

Zaterdag 3 september vindt op de markt in Kerkrade van 10.00 tot 17.00 uur de Zwaailichtendag 2022 plaats. De Zwaailichtendag is een leuke dag voor jong en oud. 

Shoppen in West!

Het winkelgebied Akerstraat/Carboonplein neemt inmiddels alweer 12 jaar een belangrijke plek in Kerkrade-West in. Het winkelgebied heeft een grote verscheidenheid aan winkels. Van Speciaalzaak tot supermarkt, van bakker tot slager en van lunchroom tot café. Er is voor elk wat wils.

Blue Monday Coffee & Candy geopend

Op 5 augustus opende wethouder Alexander Geers Blue Monday Coffee & Candy. Eigenaar Stefanie Schoen is jaren werkzaam geweest in de horeca als gecertificeerd barista. In 2021 begon ze haar eigen koffiebranderij en webshop. Dit is nu uitgebreid met een fysieke winkel aan de Hoofdstraat 21B in Kerkrade Centrum.

Beleef Kerkrade presenteert nieuwe campagne Beleefbus

Beleef Kerkrade breidt haar reclamecampagne in de vervoerssector uit. Vanaf nu zijn er twee achtpersoons Beleefbussen voor uiteenlopende uitjes beschikbaar. De nieuwe bussen zijn uitgevoerd in de inmiddels bekende Beleef Kerkrade stijl. Het Kerkraadse vervoersbedrijf Hanneman de Toerist zorgt voor de bussen en de chauffeurs.

Kluswoningen in Kloostervleugel Pannesheide

Steenvlinder en gemeente Kerkrade hebben 26 juli de koopovereenkomst van de kloostervleugel Pannesheide ondertekend. In dit Rijksmonument worden kluswoningen gerealiseerd. De nieuwe woningen en het opknappen van de openbare buitenruimte rondom moeten bijdragen aan een fijne leefomgeving. De onthulling van een vlinderhuisje door wethouder Tim Weijers deze middag staat symbool voor het begin van een nieuw tijdperk in de Kerkraadse wijk Bleijerheide. 

Opening Breezz

Op maandag 18 juli is Brasserie Breezz officieel geopend in Kerkrade-Centrum door wethouder Alexander Geers (Centrummanagement).

Koru Kerkrade 15 jaar actief in de zorg

Wethouder Jo Paas (Wet maatschappelijke ondersteuning) feliciteerde Koru Kerkrade met haar 15-jarig jubileum. De zorgondernemer presenteerde haar nieuwe huisstijl, die Paas samen met directie en het personeel van Koru Kerkrade officieel onthulde. Koru Kerkrade is een zelfstandige Kerkraadse zorgvoorziening die gespecialiseerde ambulante woonbegeleiding biedt aan kwetsbare mensen. Mensen met veelal dubbele diagnostiek en veel dagelijkse problemen. “Vaak betreft het mensen die in het verleden moeilijk te bereiken waren of die moeilijk te motiveren waren om zich begeleidbaar op te stellen”, aldus directrice Petra Bleeker-Witt.

Viva la Vida 5 jaar in Kerkrade

Het kleurrijke beeld Viva la Vida viert tijdens deze WMC-editie haar eerste lustrum. Viva la Vida is van de Spaanse kunstenaar Juan Ripollés.

Overeenkomst maakt start Leisure Lane mogelijk

De aanleg van de Leisure Lane gaat in oktober van start. Daarvoor is vandaag een uitvoeringsovereenkomst getekend door de wethouders van de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld én Heijmans Infra. Naast de verantwoordelijk wethouders waren ook projectpartners Provincie Limburg en IBA Parkstad aanwezig. Met het tekenen van de overeenkomst is de bestuurlijke fase afgerond en kan de bouwfase van het project definitief van start.

Het Beleef Kerkrade Verradersspel wordt gelanceerd

Beleef Kerkrade lanceert dit weekend Het Beleef Kerkrade Verradersspel. Met de zomervakantie in aantocht is dit een leuke manier om Kerkrade op een andere manier te ontdekken. Het spel brengt je langs de leukste plekjes in de omgeving van het iconische kasteel van het populaire tv-programma.

Meer toegankelijke toiletten in Kerkrade en betere informatie

Kerkrade maakt een overzicht van alle locaties met een openbaar toilet. Iedereen die onderweg is in onze stad kan hier gebruik van maken. Het is belangrijk dat ook mensen met een beperking in de stad en de buitengebieden onbezorgd kunnen recreëren.

Mijnmonument ’t Koelleëve in Eygelshoven onthuld!

Op 1 juli werd het mijnmonument ’t Koelleëve op de rotonde Waubacherweg/Rimburgerweg in Eygelshoven op feestelijke wijze en onder grote belangstelling officieel onthuld.

Eldee Packaging viert 70-jarig jubileum

Het Kerkraadse verpakkingsbedrijf Eldee Packaging bestaat maar liefst 70 jaar! Ter gelegenheid van dit heuglijke feit bracht wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) een feestelijk werkbezoek aan het hoofdkantoor aan het Euregiopark.

DVS Filtertechniek Rodaboulevard officieel geopend

De Rodaboulevard verwelkomt weer een nieuwe ondernemer: DVS Filtertechniek. Dit bedrijf maakt filtersystemen voor o.a. vijvers en zwembaden. Met de verhuizing naar een groter pand aan de Wiebachstraat 41 maakt eigenaar Patrick Clignet gebruik van de voordelen die deze locatie ondernemers biedt.

C&A blijft in Kerkrade!

De vestiging van C&A Kerkrade blijft langer open. “Eigenaar en verhuurder CPK Retail, C&A en gemeente Kerkrade zijn er samen in geslaagd om C&A tot november 2024 in Kerkrade te behouden”, aldus wethouder Alexander Geers (Centrummanagement).

Het programma van Beleef Kerkrade Festival is bekend

In het weekend van 11 en 12 juni 2022 is het eerste Beleef Kerkrade Festival. Het evenement vindt op zaterdag 11 juni 2022 in de wijken plaats en op zondag 12 juni 2022 in het stadscentrum. Je kunt er gratis heen. “Na 2 jaren met veel lockdowns verdient Kerkrade een verbindend evenement voor en door de inwoners, gratis toegankelijk, met artiesten, organisatoren en DJ’s uit onze stad”, geeft wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) aan. “Zowel in het centrum als in de wijken is er volop entertainment voor jong en oud”.

Beleef de Verraders ook ná de Finale in Kerkrade!

Vrijdagavond 20 mei is om 20.00 uur de spannende finale van het RTL 4 programma De Verraders. Kasteel Erenstein was wekenlang het decor van het populaire spel met verraders en getrouwen. Het programma heeft veel extra bezoekers richting de Anstelvallei gelokt. Beleef Kerkrade speelt hierop in met de ontwikkeling van een nieuw stadsspel.

Beleef Kerkrade Festival brengt muziek in hele stad

In het weekend van 11 en 12 juni 2022 is het eerste Beleef Kerkrade Festival. Het evenement vindt op zaterdag 11 juni 2022 in de wijken plaats en op zondag 12 juni 2022 in het stadscentrum. Je kunt er gratis heen. “Na 2 jaren met veel lockdowns verdient Kerkrade een verbindend evenement voor en door de inwoners, gratis toegankelijk, met artiesten, organisatoren en DJ’s uit onze stad”, geeft wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) aan. “Zowel in het centrum als in de wijken is er volop entertainment voor jong en oud”.

Ing wieëtsjaf wieër!

Café Dé Wieëtsjaf op de Markt in Kerkrade gaat verhuizen, het café schuift precies één plek op en wordt gevestigd in het voormalige Rabobankpand aan de Markt in Kerkrade. Cafébaas en centrumondernemer Micha Winkens schakelde voor de toekomstige inrichting en interieur van zijn nieuwe café studenten van Zuyd Hogeschool in. Het project Ing wieetsjaf wieër past naadloos in het concept van Beleef Kerkrade. De studenten presenteerden hun plannen en ideeën in HuB Kerkrade.

Nieuwe vestiging Dadawan Rodaboulevard officieel geopend

De Rodaboulevard heeft met het nieuwe fusionrestaurant Dadawan opnieuw een publiekstrekker binnengehaald. Het innoverende horecabedrijf is donderdag 12 mei officieel geopend door eigenaar Danny Deng, loco-burgemeester Tim Weijers en wethouder Bert Bejas.

Jan Timmer op bezoek in Kerkrade

Afgelopen week ontmoette burgemeester Petra Dassen in Kerkrade oud-topfunctionaris Jan Timmer. De link van Timmer met Kerkrade en de arrangeur van het onverwachte bezoek is Claudio di Leonardo, directeur van Koster Industrial Services in Flexiforum in Kerkrade, en achterneef van Jan Timmer.

Oud Prinsen uit de Euregio op bezoek bij Vasteloavends Museum Kirchroa

Afgelopen weekend bezochten 33 oud prinsen uit de Euregio het Vasteloavends Museum Kirchroa. Museumvoorzitter Pascal Hinzen en wethouder Tim Weijers (Vastgoed en Marketing) ontvingen het bonte gezelschap. “Het culturele Vasteloavends erfgoed wordt letterlijk in de etalage gezet, en tegelijkertijd wordt de carnavalshistorie en -traditie in ere gehouden, en dat alles met vele enthousiaste vrijwilligers. Vandaar dat dit burgerinitiatief door de gemeente wordt ondersteund”, aldus Weijers. Namens de oud prinsen sprak Wim Göbbels zijn waardering uit voor zowel de vrijwilligers als de gemeente met dit bijzondere initiatief.

Dodenherdenking Kerkrade 2022

Bekijk het programma dodenherdenking in Kerkrade centrum en Eygelshoven. Programma Centrum 18.45 uur – Verzamelen bij de Dekenale Kerk St. Lambertus, Kerkrade Centrum. 18.50 uur – Vertrek […]

Klankstad Kerkrade trapt 19e WMC af met grote openingsparade

Op donderdag 7 juli geeft Kerkrade het startsein voor de 19e editie van het Wereld Muziek Concours. Nationale en internationale muziekgezelschappen, dansgroepen, steltlopers en andere folkloristische […]

Kerkrade ook te beleven tijdens Koningsdag in Maastricht

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima vieren op woensdag 27 april a.s. Koningsdag in onze provinciehoofdstad. Langs de wandelroute krijgen alle gemeenten uit Zuid-Limburg een plek om zich te presenteren: “Een hele mooie kans om aan het Koningspaar, Maastricht én heel TV-kijkend Nederland te laten zien wat Kerkrade te bieden heeft.

CD Juwelier 30 jaar in Kerkrade!

Op zaterdag 14 mei 2022 vindt de Flexiforum Cup plaats, een voetbaltoernooi van bedrijven en instellingen vanuit Flexiforum en omliggende bedrijven. Tussen 12 en 18 uur spelen de teams op het voetbalveld direct naast Flexiforum aan de Spekhofstraat 15. Initiatiefnemer Claudio di Leonardo is met zijn bedrijf Koster Industrial Services NV zelf gevestigd in Flexiforum. Naast verbinding tussen de bedrijven, gaat de opbrengst van het toernooi naar de Voedselbank Zuid-Limburg, eveneens gevestigd in Flexiforum.

Flexiforum Cup verbindt!

Op zaterdag 14 mei 2022 vindt de Flexiforum Cup plaats, een voetbaltoernooi van bedrijven en instellingen vanuit Flexiforum en omliggende bedrijven. Tussen 12 en 18 uur spelen de teams op het voetbalveld direct naast Flexiforum aan de Spekhofstraat 15. Initiatiefnemer Claudio di Leonardo is met zijn bedrijf Koster Industrial Services NV zelf gevestigd in Flexiforum. Naast verbinding tussen de bedrijven, gaat de opbrengst van het toernooi naar de Voedselbank Zuid-Limburg, eveneens gevestigd in Flexiforum.

Hier is mijn vaderland

De succesvolle L1-serie ‘Hier is mijn vaderland’ is terug van weggeweest en heeft ook een bezoek gebracht aan ons prachtige Kerkrade. In de aflevering gaat presentatrice Fabiënne Nijsten langs enkele van de vele mooie plekken die in de gemeente te vinden zijn. De Markt, GaiaZOO, Abdij Rolduc, Schacht Nulland en de uitgestrekte Anstelvallei ontbreken in ieder geval niet. De eindconclusie van de aflevering: Kerkrade heeft verrassend veel te bieden en de slogan ‘Beleef Kerkrade’ is dan ook helemaal terecht.

Hippe koffie- & lunchbar Root Foods in Flexiforum

Vanaf maandag 11 april 2022 is Root Foods van start in Flexiforum. Wethouder Huub Wiermans (Economische Zaken) opende de hippe koffie- en lunchbar samen met restaurantmanager Bram Hochstenbach. Flexiforum is het bedrijfsverzamelgebouw aan de Spekhofstraat 15, gestart in 2020 en telt inmiddels een nagenoeg volle bezetting met 41 bedrijven, instellingen en verenigingen.

Zwaailichtendag verplaatst naar zaterdag 3 september 2022

De Zwaailichtendag wordt verplaatst naar zaterdag 3 september 2022. De ontwikkelingen in de afgelopen twee jaren trekken een zware wissel op de zwaailichtenbranche. Na overleg met onder meer de brandweer-, politie- en ambulance-sector is gebleken dat een evenement van deze omvang meer organisatorische voorbereidingen vergt; het evenement komt beter tot zijn recht verderop in het jaar.

10e editie White Thursday op de Markt in Kerkrade

De inmiddels traditionele White Thursday Party viert in 2022 eindelijk haar 10-jarig bestaan. De jubileumeditie vindt op Witte Donderdag 14 april 2022 tussen 17.00 en 23.00 uur op de Kerkraadse Markt plaats. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing) is verheugd dat evenementen weer mogelijk zijn en dit jubileum eindelijk gevierd kan worden. “White Thursday is een geweldig evenement voor onze stad, zeker voor onze jeugd en kan daarom weer op onze volledige steun rekenen. Het is dan ook heel fijn dat jongeren van Kerkrade en omstreken eindelijk weer kunnen genieten van dit mooie event. De organisatie presenteert een top line-up aan DJ’s inclusief een bijzonder podium, dus het belooft weer een groot feest te worden op de Markt.”

Nieuw: GOAT Burgers and Fries opent op de Markt!

GOAT Burgers and Fries is vrijdag officieel geopend door wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing). Op de voormalige plek van Broodje Kooiker op de Markt in Kerkrade gaat de hamburgerzaak van start. “GOAT is een mooie en kwalitatieve aanvulling op het aanbod van horecazaken op de Markt”, aldus wethouder Weijers. “Het is mooi om te zien dat jonge ondernemers het culinaire aanbod op de Markt aanvullen met een afwijkend en trendy concept”.

Koopzondag Kerkrade op de rode loper

Aanstaande zondag 3 april 2022 is weer koopzondag in Kerkrade. Hiervoor wordt voor de 3e keer de rode loper uitgelegd voor een fantastische modeshow. Op de 1 km lange rode loper is de leukste kleding van Kerkrade te bewonderen van 17 modezaken. Parkeren in het centrum op deze dag is gratis.

Spaaractie Beleef Historisch Kirchroa start in april

Vanaf de eerste week van april kun je de rijke geschiedenis van onze stad bij elkaar sparen! Jumbo Kerkrade en Beleef Kerkrade lanceren een grootschalige spaaractie waarbij je de leukste foto’s in een mooi verzamelalbum kan plakken. Maak jouw eigen Beleef Historisch Kichroa album helemaal compleet! De actie loopt tot en met 1 juni 2022.

Vasteloavends Museum Kirchroa geopend

Afgelopen zaterdag is het Vasteloavends Museum Kirchroa officieel door burgemeester Petra Dassen-Housen en wethouder Tim Weijers (Vastgoed & Marketing) geopend. Het museum aan de Hoofdstraat 24b is vanaf komende weekend iedere zaterdag en zondag geopend tussen 11 uur en 17 uur. “Het culturele Vasteloavends erfgoed wordt letterlijk in de etalage gezet, en tegelijkertijd wordt de carnavalshistorie en -traditie in ere gehouden, en dat alles met vele enthousiaste vrijwilligers. Vandaar dat dit burgerinitiatief door de gemeente wordt ondersteund”, aldus wethouder Weijers.

Muziek in de Botanische Tuin Kerkrade

De Botanische Tuin Kerkrade is een plantaardige schatkamer, een oase van rust en een geregistreerd (levend) museum. En buiten dat natuurschoon is er cultureel ook van alles te beleven. Letterlijk in het groen, als het weer het toelaat en dicht bij de natuur, bij slechtere weersomstandigheden. Met de ‘Muziek in de tuin’ concerten wordt de bezoeker uitgenodigd in de tuin plaats te nemen en te komen genieten van prachtige klanken. 

Vasteloavend i Kirchroa, wat woar ’t sjun!

De drie Kerkraadse carnavalsverenigingen en de Kirchröadsjer Sjpaskloep SjunJek hebben samen met Beleef Kerkrade gezorgd voor een prachtige vasteloavend! Tijd voor terugblik op 4 daag Vasteloavend i Kirchroa.

4 Daag Vasteloavend i Kirchroa

We mogen weer vasteloavend vieren in Kerkrade. Hoewel het dit jaar iets anders uitziet dan we gewend zijn mag dat de pret niet drukken. We hebben een overzicht gemaakt van wat er zoal te doen is in Kerkrade tijdens de carnaval.

Kirchröadsjer Sjlajerparade week lang te zien op RTV Parkstad en ‘live’ op de Markt én in de wijken!

Op zondag 20 februari 2022 worden op RTV Parkstad om 11:11 uur de sjlajers van de Kirchröadsjer Sjlajerparade 2022 aan je voorgesteld. Tien Kerkraadse inzendingen passeren de revue in de televisie-uitzending als opmaat naar de carnaval. De finale vindt carnavalszondag 27 februari plaats.

Alternatieve carnavalsevenementen KV Burgerlust

De KV Burgerlust heeft 2022 een alternatieve programmering samengesteld voor jong én oud.

Kerkrade viert lokaal vasteloavend i Kirchroa!

Op de valreep voor de Carnaval is er eindelijk groen licht: Kerkrade viert lokaal vasteloavend i Kirchroa! Organisator Kirchröadsjer Sjpaskloeb SjunJek stond al in de startblokken gereed en voorziet de Markt van de inmiddels traditionele overkapping met podium en carnavalsprogrammering. De gemeente ondersteunt het evenement vanuit Beleef Kerkrade. Daarmee wordt het lokale feest in goede en overzichtelijke banen geleid. En voor mensen van buitenaf, vier ook jouw carnaval lokaal, ’t Kirchröads plat is vuur uuch dòch nit tse versjtoa, zeggen wij met een vette knipoog.

Jroeëse Kirchröadsjer Vasteloavends Zietsoeng op RTV Parkstad

Op zondagavond 27 februari 2022 wordt om 20.11 uur op RTV Parkstad de Jroeëse Kirchröadsjer Vasteloavends Zietsoeng uitgezonden. Kirchröatsjer Vasteloavends Verain, Vasteloavends Verain Kirchroa-West en KV Burgerlust 1924 werkten samen met Beleef Kerkrade aan deze unieke televisie-uitzending.

Sant’Egidio en HAVEN openen nieuw uitgiftepunt voor gratis maaltijden in Kerkrade-West

Bij HAVEN mag een bezoeker tot zichzelf komen en de rust vinden waar misschien al heel lang naar wordt verlangd. Je vindt er een luisterend oor, een kopje koffie of een zakdoek. Een bezoeker kan zich terugtrekken en omringen met stilte in een van de stiltekamers. Bij Haven oordelen of adviseren ze niet. Ze maken tijd vrij, zodat eenieder zelf kan ontdekken wat werkt om weer in zijn kracht te staan. Een plek waar je alleen maar hoeft te ‘zijn’: Just be Home.

Beleef Kerkrade TV presenteert Fer Kousen als nieuw boegbeeld

Fer Kousen wordt de nieuwe gastheer van Beleef Kerkrade TV! De achtste aflevering van het programma wordt op zondag 6 februari 2022 vanaf 13.00 uur op RTV Parkstad uitgezonden, en aansluitend in de dagcarrousel en online.

Reguliere carnavalsactiviteiten afgelast; digitaal alternatief wordt voorbereid

Alle gebruikelijke activiteiten van het carnavalsseizoen 2021-2022 gaan niet door. De gemeente maakt dit na gezamenlijk overleg met vertegenwoordigers van de Kirchröatsjer Vasteloavends Verain, Vasteloavends Verain Kirchroa-West en KV Burgerlust 1924 bekend.

Beleef de groene gemeente Kerkrade

Bij de uitgeverij Stichting Natuurpublicaties Limburg verschijnt rond 22 december het boek ‘Natuurlijk Kerkrade’. Dit boek is geschreven door Olaf Op den Kamp, voorzitter van IVN Kerkrade, en bespreekt maar liefst 21 groene gebieden in Kerkrade. Het boek kost € 21,50 en is verkrijgbaar bij Kerkraadse boekhandels en online te bestellen.

‘Het beste van Beleef Kerkrade TV’ in de kerstvakantie op RTV Parkstad

In de kerstvakantieperiode worden de hoogtepunten van de eerste 6 afleveringen van Beleef Kerkrade TV uitgezonden via RTV Parkstad. Van 27 december 2021 om 13:00 tot en met 9 januari 2022 is ‘Het beste van Beleef Kerkrade TV’ in een dagcarrousel te zien op de regionale televisiezender en online via de Beleef Kerkrade kanalen. De uitzending is tegelijkertijd een eerbetoon aan de onlangs overleden presentator en medebedenker van Beleef Kerkrade TV Lex Nelissen.

Winkels in Kerkrade geopend voor afhaal en bezorging

Door de lockdown gelden er nieuwe regels voor winkeliers, waardoor het merendeel van de winkels in Kerkrade zijn gesloten. Om de mensen toch van dienst te kunnen zijn, biedt een aantal zaken in Kerkrade de mogelijkheid om hun producten af te halen of te laten bezorgen.

GaiaZOO en Gemeente Kerkrade presenteren Toren van Gaia

Op donderdag 9 december hebben directeur Rob Huppertz (GaiaZOO) en wethouder Tim Weijers (stadsmarketing & toerisme) de gezamenlijke plannen gepresenteerd voor het nieuwste project van GaiaZOO: het uitkijkpunt “Toren van Gaia”.

Voedselbanken nog steeds hard nodig

Ook dit jaar hebben de Kruisboogschutterij St. Hubertus Haanrade en de Karnevalsvereniging Burgerlust 1924 de handen in elkaar geslagen om de voedselbank te ondersteunen. Op zaterdag 11 december 2021 organiseert de Voedselbank Limburg-Zuid voor het 14e achtereenvolgende jaar een levensmiddelen inzamelactie. Tijdens die dag staan de leden van Schutterij St. Hubertus Haanrade en de KV Burgerlust uit Eygelshoven tussen 9.30 en 15.00 uur aan de poort van de historische Laethof (Putstraat 17, Eygelshoven) voor de jaarlijkse levensmiddelen inzamelactie van de Voedselbank Limburg-Zuid.

Krismes Sjpas i Kirchroa

De kerstsfeer daalt neer in Kerkrade. Met Krismes Sjpas i Kirchroa vindt er op de Markt in Kerkrade een alternatief en gratis toegankelijk kerstprogramma plaats, samen met 2 extra Koopzondagen. Wethouder Tim Weijers (Marketing & Evenementen) is blij dat het gelukt is om een alternatief en voor iedereen toegankelijk kerstprogramma te realiseren. “Het is fijn dat we de kerstsfeer op deze manier toch nog naar het centrum kunnen brengen. Én dat we de Kerstman en vrouw op gepaste wijze kunnen ontvangen in onze stad. Het Huis van de Kerstman staat direct naast de traditionele grote kerstboom op de Markt”.

Discovery Museum meest kindvriendelijke museum van Nederland

Discovery Museum in Kerkrade mag zich vanaf 29 november 2021 een jaar hét ‘Kidsproof Museum 2022’ van Nederland noemen. Dit is vanmiddag tijdens een digitale bijeenkomst vanuit Amsterdam bekendgemaakt. Het museum kreeg het hoogste rapportcijfer, gegeven door Museuminspecteurs, gemiddeld een 9,2. De ruim 3.000 Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, hebben in totaal bijna 8.000 inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan.

HORNBACH Vloeren opent deuren op 26 november

Vrijdag 26 november opent HORNBACH Vloeren haar deuren in Kerkrade. Deze nieuwe retailformule staat met een oppervlakte van 7.000 m² volledig in het teken van vloeren […]

Dialekverain presenteert kalender met thema Beleef Kerkrade

Dialekverain Kirchröadsjer Plat presenteerde afgelopen week met trots haar nieuwe Kalender Kirchröadsjer Plat 2022, met ditmaal als thema Beleef Kerkrade. Het eerste exemplaar werd officieel uitgereikt aan Sinterklaas. Wethouder Tim Weijers (Marketing) is verheugd met de invulling van de kalender met Beleef Kerkrade.

Commaxx kiest voor Kerkrade

Het nieuwe hoofdkantoor van het internationale handelsbedrijf Commaxx komt naar Kerkrade! Consumenten kennen dit bedrijf vooral van populaire electronicamerken, zoals Alecto, Fysic, Lenco en Profoon.

Sinterklaas verheugd over doorgaan feestelijke optocht in Kerkrade Centrum

Sinterklaas trekt op zaterdag 20 november met een speciale optocht door Kerkrade Centrum! Na een goed overleg tussen Logistiek Piet, de woordvoerder van Sinterklaas, en de gemeente is er eindelijk groen licht: Sinterklaas kan op gepaste wijze in onze stad verwelkomd worden. Vanaf 14.00 uur trekt de Goedheiligman met zijn Pieten door het centrum. Natuurlijk vindt de Sint het leuk als zoveel mogelijk kinderen langs de route komen zwaaien.

11-11 Kirchroa afgelast

Afgelopen weekend heeft de Directie van Zuyderland aangegeven dat er in hun ziekenhuizen geen patiënten meer met Covid kunnen worden opgenomen. Daarom hebben de burgemeesters van Kerkrade, Heerlen en Brunssum besloten dat de vieringen van de 11/11 in de stad niet door kunnen gaan.

Nieuw: P.S. I Love You weddingland geopend

Op 31 oktober heeft bruidsmodewinkel P.S. I Love You weddingland haar deuren geopend in het  stadscentrum. De bruidsmodewinkel gelegen op Markt 21, opende om 12 uur haar deuren voor het publiek. Wethouder Bert Bejas verrichte de feestelijke opening van de nieuwe winkel.

Beleef Kerkrade rotonde bij stadion onthuld!

De vernieuwde rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion is door Pierre Vermeulen en wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte & Marketing) onthuld. Een oproep van beiden voor invulling van de rotonde leidde tot maar liefst 124 reacties, en die zijn verwerkt in het ontwerp.

Kerstwereld Kerkrade bij Discovery Museum

Kerstwereld Rolduc verhuist naar het centrum! In de weekenden van 11 en 12 en 18 en 19 december 2021 verandert de omgeving van het Discovery Museum in Kerstwereld Kerkrade met als hoofdbestanddeel de kerstmarkt. De Miljoenenlijn sluit aan bij het event met speciale stoomtreinritten naar Kerkrade.

Kinder Kermis Erenstein in de herfstvakantie

Een diverse groep buurtbewoners uit Kerkrade-West heeft samen met cultuurmakers tijdens project Ode aan Kerkrade-West een muurschildering gerealiseerd over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk. Tijdens het proces in aanloop naar de muurschildering is Limburgse rapper en producer Vic Verhagen in gesprek getreden met de bewoners over de wijk.

Nieuw: Beleef Kerkrade Kadokaart

Een diverse groep buurtbewoners uit Kerkrade-West heeft samen met cultuurmakers tijdens project Ode aan Kerkrade-West een muurschildering gerealiseerd over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk. Tijdens het proces in aanloop naar de muurschildering is Limburgse rapper en producer Vic Verhagen in gesprek getreden met de bewoners over de wijk.

Limburgse rappers maken rapnummer met gepensioneerde dialectschrijver

Een diverse groep buurtbewoners uit Kerkrade-West heeft samen met cultuurmakers tijdens project Ode aan Kerkrade-West een muurschildering gerealiseerd over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk. Tijdens het proces in aanloop naar de muurschildering is Limburgse rapper en producer Vic Verhagen in gesprek getreden met de bewoners over de wijk.

Vredes Wake/weekend 2021 Oranjevereniging Kerkrade

In het jaar 2019, toen de Kerkraadse Oranjevereniging haar 100 jarig bestaan heeft gevierd, werd eveneens stil gestaan bij het feit dat Kerkrade 75 jaar geleden werd bevrijd. Dit laatste werd toen middels een Vredes Wake/weekend, in Kerkrade en Herzogenrath, herdacht en gevierd.

Nieuw: Vasteloavends Museum Kirchroa in Hoofdstraat 

Stichtingsvoorzitter Pascal Hinzen en wethouders Tim Weijers (Vastgoed & Marketing) en Jo Schlangen (Cultuur) maakten vandaag officieel bekend dat het Vasteloavends Museum Kirchroa op 22 januari 2022 geopend zal worden aan de Hoofdstraat 24B.

Het buitenspelen van de toekomst begint in Kerkrade

Om buitenspelen voor kinderen aantrekkelijker te maken heeft de gemeente Kerkrade als eerste gemeente in Nederland een overeenkomst gesloten met het softwarebedrijf Pleintje uit Amsterdam. In de app Pleintje spelen kinderen in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar buiten de gaafste en nieuwste games. Buitenspelen wordt weer leuk met de moderne technologie van vandaag.

World Clean Up Day Anstelvallei

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink is men in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is. Wethouder Weijers is hierop aangehaakt en heeft Bram bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 6!

In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van het stadscentrum Kerkrade met als ondernemer CD Juwelier die als extra cadeau een collier t.w.v. €159,- weggeeft.

Bram Tankink en Beleef Kerkrade lanceren Koersen in Kerkrade!

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink is men in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is. Wethouder Weijers is hierop aangehaakt en heeft Bram bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 5!

In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van het GaiaZOO die als extra cadeau twee jaarabonnementen weggeeft.

Nieuw in Kerkrade: My35!

Wethouder Leo Jongen (gezondheid) opende afgelopen week het nieuw sportschoolconcept My35 Kerkrade van Nicole en Rob Delboeuf. Beide ondernemers verbouwden daartoe hun bestaande pand aan de Rolduckerstraat 115. Naast Train Smart vormt vanaf nu ook My35 onderdeel van hun aanbod.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 4!

In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van de Discovery Museum die als extra cadeau een gezinsticket weggeeft.

Leisure Lane ook door Kerkrade!

Komende vanuit Landgraaf loopt de Leisure Lane in Kerkrade vanaf de Anstelvallei en Nieuw-Ehrenstein via het Discovery Museum en de Baamstraat richting Simpelveld. “De Leisure Lane komt daarbij langs ons stadscentrum, dat extra kansen biedt als het om toerisme gaat.

Hart voor Kerkrade op de kaart!

Ons stadscentrum staat vanaf deze week letterlijk op de kaart. De gloednieuwe stadsplattegrond bevat alle winkels, horeca en voorzieningen in het Hart voor Kerkrade. De eerste plattegrond is door wethouder Huub Wiermans (Centrummanagement) en wethouder Tim Weijers (Marketing en Evenementen) uitgereikt aan Jean Nellissen van Yvil Modeschoenen en Lederwaren. Beide wethouders geven aan dat de gemeente de promotie van het stadscentrum vanuit centrummanagement en Beleef Kerkrade ondersteunt met deze nieuwe uitgave.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 3!

Kerkrade gaat weer open en dat mag gevierd worden! In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van de Abdijcomplex Rolduc die een overnachting incl. ontbijt voor twee personen en een rondleiding weggeeft.

WMC Kerkrade start aftellen naar 19e editie

Het aftellen tot het Wereld Muziek Concours in 2022 is vandaag – woensdag 7 juli – officieel begonnen! Over precies één jaar vindt de aftrap van de 19e editie van het Wereld Muziek Concours plaats in Kerkrade en verandert de stad weer een maand lang in het bruisende epicentrum van de blaasmuziekwereld. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) startte samen met WMC-voorzitter Max Kousen – in het bijzijn van het WMC-bestuur, enkele vrijwilligers en het WMC-team – de aftelklok bij het WMC-kantoor aan de Niersprinkstraat.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 2!

Kerkrade gaat weer open en dat mag gevierd worden! In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van de Leisure Dome die een fantastische funpakket weggeeft.

Mexma Food investeert fors in Kerkrade

350.000.000 (zeven nullen!) tortilla’s worden naar verwachting dit jaar geproduceerd in Kerkrade. Mexma Food heeft daartoe twee nieuwe productielijnen toegevoegd aan hun fabriek op het bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade. Burgemeester Petra Dassen-Housen en wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) huldigden afgelopen maandag de nieuwe productielijnen samen met Frank Dossche, directeur van Mexma Food.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn is van start

Kerkrade gaat weer open en dat mag gevierd worden! In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van Roda JC Kerkrade die twee Roda JC Kerkrade seizoenkaarten toevoegt aan het mega prijzenpakket!

Fiets ‘In het spoor van de mijnen’

Bij wijze van startschot voor het ontdekken van de nieuwe fietsroute “In het spoor van de mijnen”, overhandigde wethouder Tim Weijers van de Gemeente Kerkrade – […]

Beleef Kerkrade TV ook te bekijken op YouTube

Inmiddels is de eerste aflevering van Beleef Kerkrade TV te zien in de carrousel op televisiezender RTV Parkstad. In de eerste aflevering, opgenomen in Flexiforum, interviewt […]

Beleef Kerkrade lanceert eigen tv-programma

Zondag 6 juni start om 13 uur Beleef Kerkrade TV op televisiezender RTV Parkstad. De marketingactiviteiten van Beleef Kerkrade worden hiermee uitgebreid met een eigen televisieprogramma. […]

Kleur mee met het Roda JC Museum

Wil jij kans maken op fantastische Roda JC prijzen? Waaronder een gesigneerd wedstrijdshirt, een fotomoment met de KNVB-beker en nog heel veel andere mooie Roda JC […]

124 tips maken rotonde bij stadion tot blikvanger

De rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion wordt op basis van 124 tips en ideeën opnieuw ingericht. Pierre Vermeulen deed samen met wethouder Tim Weijers (Openbare […]

Kerkrade sluit aan bij gezamenlijk nieuw ‘Knopen Lopen-wandelnetwerk’ in Zuid-Limburg

18 maart tekende wethouder Tim Weijers (Toerisme) samen met vijftien Zuid-Limburgse gemeenten in Valkenburg aan de Geul de Samenwerkingsovereenkomst ‘Knopen Lopen’ voor de aanbesteding van een […]

Online evenement “Los in de Lockdown” vanuit Kerkrade

De gezamenlijke Kerkraadse horecapartners Café A Jenne Sjlaagboom, Café De Wieëtsjaf en Ristorante Giuseppe hebbem i.s.m. Kjell Geeraedts en Tom Pluijmen van Los mar Joa een […]

Ondernemerskrant ‘Made in Kerkrade’ deelt Kerkraadse successen

Op 10 maart verschijnt de ondernemerskrant ‘Made in Kerkrade’. Deze ‘special’ besteedt uitgebreid aandacht aan het Kerkraadse bedrijfsleven en is een initiatief van de gemeente Kerkrade. […]

Oproep Telegraaf: in welke (stads)parken is het goed toeven?

De dagen worden langer en de lente lacht ons toe! Een perfect moment voor een wandeling en daarom willen Telegraaf weten in welke Nederlandse parken het […]

RTL4 kiest weer voor Kerkrade als opnamelocatie

RTL 4 heeft wederom voor Kerkrade gekozen als decor voor een televisieprogramma. Dit keer gaat het om het De Verraders een programma van de makers van […]

All you need is onze Beleef Kerkrade Valentijnsactie

Deze Valentijn doen we graag iets bijzonders voor alle Kerkraadse tortelduifjes. Met de All you need is… winactie maak je kans op een cadeaubon t.w.v. € […]

Toch een carnavalsposter in Kerkrade vanuit burgerinitiatief!

#KerkradeInVerbinding “Ik zag een bericht voorbij komen dat er voor het eerst in 15 jaar geen carnavalsposter werd uitgebracht en dacht hier moet ik iets mee. […]

#KerkradeInVerbinding met carnavalskaart en interactieve aankleding café

In deze coronatijden van geen activiteiten en weinig contacten bedacht Marcel Mahr weer mooie acties. Geïnspireerd door de nieuwjaarsoproep van burgemeester Petra Dassen-Housen haakt A jenne […]

Kerkrade verkent mogelijkheden voor “Open Up” evenement in de zomer

Beleef Kerkrade is daags na de kabinetsaankondiging van een garantiefonds evenementen per 1 juli 2021 aan de slag met een heropeningsevenement voor de hele stad in […]

Kirchroadsjer Vasteloavends pin

De Corona pandemie heeft ons helaas nog steeds allemaal in zijn greep. Dit heeft als gevolg gehad dat we een streep moeten trekken door de traditionele […]

Bezorgoverzicht Kerkraadse winkeliers

Veel winkeliers bieden tijdens deze lockdown de mogelijkheid telefonisch of online producten te bestellen om te bezorgen. Beleef Kerkrade draagt de winkeliers uit ons centrum en […]

Kerkraadse puzzel vanuit burgerinitiatief!

Inwoner Hans Lammeriks meldde zich afgelopen najaar bij Beleef Kerkrade. De aanleiding was de berichtgeving dat puzzelen in coronatijd furore maakt. Hans miste echter een Kerkraadse […]

All You Need is Love kerstspecial vanuit Kerkrade!

De All You Need is Love-kerstspecial strijkt dit jaar neer in Kerkrade en enkele andere plekken in Zuid-Limburg, onder andere Chateau Neercanne en Valkenburg aan de […]

Beleef Kerkrade Memoryspel

Ben jij op zoek naar het perfecte kerstcadeau? Zoek dan niet verder. Er is een namelijk een heus Beleef Kerkrade Memoryspel te koop. Wil jij het […]

Initiatief Kerkrade, wij helpen elkaar!

Wij helpen elkaar is een nieuw initiatief uit Kerkrade. Onder het motto: “Je zult zelf maar in het schuitje zitten”, worden getroffen ondernemers geholpen met geld […]

De Sinterklaasfilm!

Door de huidige corona maatregelen is de grote Sinterklaas intocht geannuleerd. Toch willen wij de aankomst van Sinterklaas in Kerkrade niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Sint heeft daarom tijd vrij gemaakt […]

Doe deze feestdagen Kerkraadse horeca cadeau

Beleef Kerkrade bundelt deze feestdagen haar krachten met lokale ondernemers onder het motto #KoopLokaal. Met het initiatief Beleef Horeca Kerkrade verzamelen we de leukste online cadeaus […]

Beleef Horeca Kerkrade!

Beleef Kerkrade bundelt deze feestdagen haar krachten met lokale ondernemers onder het motto #KoopLokaal. Met het initiatief Beleef Horeca Kerkrade verzamelen we de leukste online cadeaus […]

Kleuren voor de Sint!

Teken jij mee? Versier Kerkrade met de mooiste kleuren!  De tijd van het jaar is aangebroken. Sinterklaas en zijn pieten zijn er weer! Download de kleurplaat […]

WMC opent nieuw kantoor in hartje Kerkrade

Op dinsdag 10 november opende wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling en Centrummanagement) het nieuwe festivalkantoor van het Wereld Muziek Concours (WMC) aan de Niersprinkstraat 8 in Kerkrade. […]

WoonWijzerWinkel kiest voor Rodaboulevard Kerkrade

Onlangs feliciteerde wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) de WoonWijzerWinkel met zijn komst naar de Rodaboulevard Kerkrade. De WoonWijzerWinkel, die met 250 bezoekers per week een succesvolle […]

Campus Kerkrade heet voortaan Flexiforum en verwelkomt nieuwe huurders!

Het voormalige schoolgebouw Campus in Kerkrade-West heet voortaan Flexiforum. Na een intensieve periode van het uitwerken van een businessplan en diverse aanpassing aan de constructie is het markante gebouw in de Spekhofstraat afgelopen vrijdag 30 oktober weer volledig in gebruik […]

Beleef Kerkrade op lokale sportshirts

Gisteren speelde Roda JC de laatste wedstrijd in het Beleef Kerkrade shirt. Als Beleef Kerkrade hebben wij in november een speciale actie waardoor het logo niet […]

Thaise take away opent deuren

Wethouder Jo Schlangen feliciteerde Kaew Bunklan en haar partner Cheert Leipoldt onlangs met de opening van hun afhaal- en bezorgservice Khun Kaew Authentiek Thai aan de […]

Kerkrade komt huizenkoper nog meer tegemoet in startersregeling woningmarkt

De gemeente Kerkrade heeft besloten om de startersregeling woningmarkt te verlengen. “We hebben de afgelopen jaren gezien dat veelvuldig gebruik is gemaakt van deze regeling en […]

SUPERLOCAL finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020! 

Het project SUPERLOCAL in de wijk Bleijerheide is finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020 in de categorie ‘Ecology’.  “Het is een bevestiging van de […]

Fietspunt Kerkrade: Maak jij er al gebruik van?

Het fietspunt in Kerkrade, gelegen aan de Sibeliuspassage 8, is voor jou de perfecte mogelijkheid om je fiets te stallen. Vanaf dit punt kun je met […]

Beleef Kerkrade fotowedstrijd groot succes!

Maar liefst 246 inzendingen kwamen binnen voor de fotowedstrijd die Beleef Kerkrade deze zomer organiseerde. Onlangs ontvingen de prijswinnaars een award uit handen van wethouder Tim […]

Kerkrade Fashion Event wordt Fashion Week!

Het Kerkrade Fashion Event wordt de Kerkrade Fashion Week. Door corona is een modeshow in de HuB dit jaar helaas niet haalbaar gebleken. De drie centrumondernemers […]

Samen Vissen in Kerkrade

EKH Goudwinde organiseert een uniek project, Samen Vissen. De hengelsportvereniging nodigt daarbij de bewoners van de zorginstellingen Dr. Calshof en Hoog Anstel uit om samen met […]

Fotoblog Ivo Nouwen: Fotoseries, serious business!

Veel (hobby)fotografen zijn op zoek naar dat ene perfecte plaatje en hoewel het spreekwoord luidt “een foto zegt meer dan duizend woorden”, heb je vaak meerdere […]

Fotoblog Kim Paffen: Fotografeer hét moment!

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom organiseert Beleef Kerkrade een fotowedstrijd! Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen. […]

Kom naar de sportspeeltuin Kerkrade op 18 en 19 augustus.

Dinsdag 18 en woensdag 19 augustus organiseert Tennisschool Koster in samenwerking met 8 sportclubs uit Parkstad twee dagen vol sport plezier! Wat is de sportspeeltuin? Tijdens […]

Fotoblog Ivo Nouwen: Kleuren zijn belangrijker dan je denkt!

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom organiseert Beleef Kerkrade een fotowedstrijd! Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen. […]

Fotoblog Kim Paffen: Voorbereiding is het halve werk!

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom organiseert Beleef Kerkrade een fotowedstrijd! Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen. […]

Spaaractie gratis kop koffie

Koffie- en theeleuten, opgelet! ☕️ Shoppen kost energie, dat weten we allemaal. Na urenlang flaneren door het centrum van Kerkrade is het op een gegeven moment […]

Beleef Kerkrade organiseert fotowedstrijd!

Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen aan de fotowedstrijd die Beleef Kerkrade deze zomer organiseert. “Onze fotowedstrijd past prima […]

Camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade in trek!

De camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade worden goed bezocht. Op de website www.campercontact.com is de camperplaats inmiddels meerdere keren door gasten beoordeeld en behaalde de voorziening tot nu toe een […]

Zorginnovatiebedrijf Qwiek kiest voor Kerkrade

Sinds enige tijd is zorginnovatiebedrijf Qwiek gevestigd op het Kerkraadse bedrijventerrein Euregiopark. Qwiek ontwikkelt en verkoopt zorgproducten die de kwaliteit van leven en het welzijn van […]

Nieuwe toeristische folder ‘Eropuit in Kerkrade’

Kerkrade heeft een nieuwe toeristische folder: ‘Eropuit in Kerkrade’. Deze gratis folder staat boordevol tips voor een leuk dagje uit. Van attracties en bezienswaardigheden als GaiaZOO, […]

Beleef Kerkrade presenteert nieuwe website!

De website van Beleef Kerkrade, www.beleefkerkrade.nl, is geheel vernieuwd.

Kerkrade, samen sterker!

In Kerkrade doen we het samen. Ook nu in deze tijden toont Kerkrade zich van haar beste kant. Ondernemers pakken zich samen en concurrentie lijkt niet […]

Heropening Pearle Opticien in de Orlandopassage

Op 29 februari was het feest bij Pearle Opticiens Kerkrade. Wethouder Jo Schlangen heropende de winkel, die onlangs een complete make-over kreeg. Luisterend oor ‘We zijn […]

Internationaal bedrijf AFTC kiest voor Rodaboulevard Kerkrade

Onlangs opende alweer een nieuw bedrijf op de Rodaboulevard Kerkrade: het hoofdkantoor van AFTC, gevestigd aan de Wiebachstraat. AFTC is gespecialiseerd in acrylaat tapes. Met zes […]

Heropening Brasserie Martinique in Kerkrade-Centrum

Onlangs feliciteerde Huub Wiermans (Wethouder Centrumontwikkelingen en Centrummanagement) ondernemerskoppel Michael Wirthgen en Suzan Ghijsen met de heropening van Brasserie Martinique in Kerkrade-Centrum. Begin januari namen zij […]

Jumper kiest voor Rodaboulevard Kerkrade

Onlangs feliciteerde wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) dierenspeciaalzaak Jumper Kerkrade met haar komst naar de Rodaboulevard Kerkrade. Jumper opende op 22 januari jl. haar deuren aan de […]

Stijging Kerkraadse werkgelegenheid houdt aan

De werkgelegenheid in Kerkrade zit nog altijd in de lift. ‘Sinds 2017 vertoont de werkgelegenheid, na een jarenlange daling, weer een gestage groei. De meest recente […]

Lancering Beleef Kerkrade trein

Naast de Beleefbus heeft Kerkrade nu ook een Beleef Kerkrade trein! Op 27 november is de Arriva trein feestelijk onthuld op station Kerkrade Centrum. Je herkent […]

Kim Paffen: Publiekswinnaar Natgeo Photo.

Kim Paffen uit Kerkrade is tijdens de Natgeo Photo Content de publiekswinnaar geworden in de categorie ‘dier’. Dat betekent dat haar foto in de november editie […]

Moon Peerboom overhandigt cheque ter waarde van 150 euro

Op zaterdag 9 november overhandigde Moon Peerboom een cheque ter waarde van 150 euro aan Dion Ritten en Véron Jongstra, de twee Kerkraadse dirigenten die een […]