Reguliere carnavalsactiviteiten afgelast; digitaal alternatief wordt voorbereid

Alle gebruikelijke activiteiten van het carnavalsseizoen 2021-2022 gaan niet door. De gemeente maakt dit na gezamenlijk overleg met vertegenwoordigers van de Kirchröatsjer Vasteloavends Verain, Vasteloavends Verain Kirchroa-West en KV Burgerlust 1924 bekend.

Beleef de groene gemeente Kerkrade

Bij de uitgeverij Stichting Natuurpublicaties Limburg verschijnt rond 22 december het boek ‘Natuurlijk Kerkrade’. Dit boek is geschreven door Olaf Op den Kamp, voorzitter van IVN Kerkrade, en bespreekt maar liefst 21 groene gebieden in Kerkrade. Het boek kost € 21,50 en is verkrijgbaar bij Kerkraadse boekhandels en online te bestellen.

‘Het beste van Beleef Kerkrade TV’ in de kerstvakantie op RTV Parkstad

In de kerstvakantieperiode worden de hoogtepunten van de eerste 6 afleveringen van Beleef Kerkrade TV uitgezonden via RTV Parkstad. Van 27 december 2021 om 13:00 tot en met 9 januari 2022 is ‘Het beste van Beleef Kerkrade TV’ in een dagcarrousel te zien op de regionale televisiezender en online via de Beleef Kerkrade kanalen. De uitzending is tegelijkertijd een eerbetoon aan de onlangs overleden presentator en medebedenker van Beleef Kerkrade TV Lex Nelissen.

Winkels in Kerkrade geopend voor afhaal en bezorging

Door de lockdown gelden er nieuwe regels voor winkeliers, waardoor het merendeel van de winkels in Kerkrade zijn gesloten. Om de mensen toch van dienst te kunnen zijn, biedt een aantal zaken in Kerkrade de mogelijkheid om hun producten af te halen of te laten bezorgen.

GaiaZOO en Gemeente Kerkrade presenteren Toren van Gaia

Op donderdag 9 december hebben directeur Rob Huppertz (GaiaZOO) en wethouder Tim Weijers (stadsmarketing & toerisme) de gezamenlijke plannen gepresenteerd voor het nieuwste project van GaiaZOO: het uitkijkpunt “Toren van Gaia”.

Voedselbanken nog steeds hard nodig

Ook dit jaar hebben de Kruisboogschutterij St. Hubertus Haanrade en de Karnevalsvereniging Burgerlust 1924 de handen in elkaar geslagen om de voedselbank te ondersteunen. Op zaterdag 11 december 2021 organiseert de Voedselbank Limburg-Zuid voor het 14e achtereenvolgende jaar een levensmiddelen inzamelactie. Tijdens die dag staan de leden van Schutterij St. Hubertus Haanrade en de KV Burgerlust uit Eygelshoven tussen 9.30 en 15.00 uur aan de poort van de historische Laethof (Putstraat 17, Eygelshoven) voor de jaarlijkse levensmiddelen inzamelactie van de Voedselbank Limburg-Zuid.

Krismes Sjpas i Kirchroa

De kerstsfeer daalt neer in Kerkrade. Met Krismes Sjpas i Kirchroa vindt er op de Markt in Kerkrade een alternatief en gratis toegankelijk kerstprogramma plaats, samen met 2 extra Koopzondagen. Wethouder Tim Weijers (Marketing & Evenementen) is blij dat het gelukt is om een alternatief en voor iedereen toegankelijk kerstprogramma te realiseren. “Het is fijn dat we de kerstsfeer op deze manier toch nog naar het centrum kunnen brengen. Én dat we de Kerstman en vrouw op gepaste wijze kunnen ontvangen in onze stad. Het Huis van de Kerstman staat direct naast de traditionele grote kerstboom op de Markt”.

Discovery Museum meest kindvriendelijke museum van Nederland

Discovery Museum in Kerkrade mag zich vanaf 29 november 2021 een jaar hét ‘Kidsproof Museum 2022’ van Nederland noemen. Dit is vanmiddag tijdens een digitale bijeenkomst vanuit Amsterdam bekendgemaakt. Het museum kreeg het hoogste rapportcijfer, gegeven door Museuminspecteurs, gemiddeld een 9,2. De ruim 3.000 Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, hebben in totaal bijna 8.000 inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan.

HORNBACH Vloeren opent deuren op 26 november

Vrijdag 26 november opent HORNBACH Vloeren haar deuren in Kerkrade. Deze nieuwe retailformule staat met een oppervlakte van 7.000 m² volledig in het teken van vloeren […]

Dialekverain presenteert kalender met thema Beleef Kerkrade

Dialekverain Kirchröadsjer Plat presenteerde afgelopen week met trots haar nieuwe Kalender Kirchröadsjer Plat 2022, met ditmaal als thema Beleef Kerkrade. Het eerste exemplaar werd officieel uitgereikt aan Sinterklaas. Wethouder Tim Weijers (Marketing) is verheugd met de invulling van de kalender met Beleef Kerkrade.

Commaxx kiest voor Kerkrade

Het nieuwe hoofdkantoor van het internationale handelsbedrijf Commaxx komt naar Kerkrade! Consumenten kennen dit bedrijf vooral van populaire electronicamerken, zoals Alecto, Fysic, Lenco en Profoon.

Sinterklaas verheugd over doorgaan feestelijke optocht in Kerkrade Centrum

Sinterklaas trekt op zaterdag 20 november met een speciale optocht door Kerkrade Centrum! Na een goed overleg tussen Logistiek Piet, de woordvoerder van Sinterklaas, en de gemeente is er eindelijk groen licht: Sinterklaas kan op gepaste wijze in onze stad verwelkomd worden. Vanaf 14.00 uur trekt de Goedheiligman met zijn Pieten door het centrum. Natuurlijk vindt de Sint het leuk als zoveel mogelijk kinderen langs de route komen zwaaien.

11-11 Kirchroa afgelast

Afgelopen weekend heeft de Directie van Zuyderland aangegeven dat er in hun ziekenhuizen geen patiënten meer met Covid kunnen worden opgenomen. Daarom hebben de burgemeesters van Kerkrade, Heerlen en Brunssum besloten dat de vieringen van de 11/11 in de stad niet door kunnen gaan.

Nieuw: P.S. I Love You weddingland geopend

Op 31 oktober heeft bruidsmodewinkel P.S. I Love You weddingland haar deuren geopend in het  stadscentrum. De bruidsmodewinkel gelegen op Markt 21, opende om 12 uur haar deuren voor het publiek. Wethouder Bert Bejas verrichte de feestelijke opening van de nieuwe winkel.

Beleef Kerkrade rotonde bij stadion onthuld!

De vernieuwde rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion is door Pierre Vermeulen en wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte & Marketing) onthuld. Een oproep van beiden voor invulling van de rotonde leidde tot maar liefst 124 reacties, en die zijn verwerkt in het ontwerp.

Kerstwereld Kerkrade bij Discovery Museum

Kerstwereld Rolduc verhuist naar het centrum! In de weekenden van 11 en 12 en 18 en 19 december 2021 verandert de omgeving van het Discovery Museum in Kerstwereld Kerkrade met als hoofdbestanddeel de kerstmarkt. De Miljoenenlijn sluit aan bij het event met speciale stoomtreinritten naar Kerkrade.

Kinder Kermis Erenstein in de herfstvakantie

Een diverse groep buurtbewoners uit Kerkrade-West heeft samen met cultuurmakers tijdens project Ode aan Kerkrade-West een muurschildering gerealiseerd over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk. Tijdens het proces in aanloop naar de muurschildering is Limburgse rapper en producer Vic Verhagen in gesprek getreden met de bewoners over de wijk.

Nieuw: Beleef Kerkrade Kadokaart

Een diverse groep buurtbewoners uit Kerkrade-West heeft samen met cultuurmakers tijdens project Ode aan Kerkrade-West een muurschildering gerealiseerd over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk. Tijdens het proces in aanloop naar de muurschildering is Limburgse rapper en producer Vic Verhagen in gesprek getreden met de bewoners over de wijk.

Limburgse rappers maken rapnummer met gepensioneerde dialectschrijver

Een diverse groep buurtbewoners uit Kerkrade-West heeft samen met cultuurmakers tijdens project Ode aan Kerkrade-West een muurschildering gerealiseerd over het verleden, het heden en de toekomst van de wijk. Tijdens het proces in aanloop naar de muurschildering is Limburgse rapper en producer Vic Verhagen in gesprek getreden met de bewoners over de wijk.

Vredes Wake/weekend 2021 Oranjevereniging Kerkrade

In het jaar 2019, toen de Kerkraadse Oranjevereniging haar 100 jarig bestaan heeft gevierd, werd eveneens stil gestaan bij het feit dat Kerkrade 75 jaar geleden werd bevrijd. Dit laatste werd toen middels een Vredes Wake/weekend, in Kerkrade en Herzogenrath, herdacht en gevierd.

Nieuw: Vasteloavends Museum Kirchroa in Hoofdstraat 

Stichtingsvoorzitter Pascal Hinzen en wethouders Tim Weijers (Vastgoed & Marketing) en Jo Schlangen (Cultuur) maakten vandaag officieel bekend dat het Vasteloavends Museum Kirchroa op 22 januari 2022 geopend zal worden aan de Hoofdstraat 24B.

Het buitenspelen van de toekomst begint in Kerkrade

Om buitenspelen voor kinderen aantrekkelijker te maken heeft de gemeente Kerkrade als eerste gemeente in Nederland een overeenkomst gesloten met het softwarebedrijf Pleintje uit Amsterdam. In de app Pleintje spelen kinderen in de leeftijd tussen 8 en 14 jaar buiten de gaafste en nieuwste games. Buitenspelen wordt weer leuk met de moderne technologie van vandaag.

World Clean Up Day Anstelvallei

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink is men in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is. Wethouder Weijers is hierop aangehaakt en heeft Bram bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 6!

In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van het stadscentrum Kerkrade met als ondernemer CD Juwelier die als extra cadeau een collier t.w.v. €159,- weggeeft.

Bram Tankink en Beleef Kerkrade lanceren Koersen in Kerkrade!

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink is men in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is. Wethouder Weijers is hierop aangehaakt en heeft Bram bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 5!

In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van het GaiaZOO die als extra cadeau twee jaarabonnementen weggeeft.

Nieuw in Kerkrade: My35!

Wethouder Leo Jongen (gezondheid) opende afgelopen week het nieuw sportschoolconcept My35 Kerkrade van Nicole en Rob Delboeuf. Beide ondernemers verbouwden daartoe hun bestaande pand aan de Rolduckerstraat 115. Naast Train Smart vormt vanaf nu ook My35 onderdeel van hun aanbod.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 4!

In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van de Discovery Museum die als extra cadeau een gezinsticket weggeeft.

Leisure Lane ook door Kerkrade!

Komende vanuit Landgraaf loopt de Leisure Lane in Kerkrade vanaf de Anstelvallei en Nieuw-Ehrenstein via het Discovery Museum en de Baamstraat richting Simpelveld. “De Leisure Lane komt daarbij langs ons stadscentrum, dat extra kansen biedt als het om toerisme gaat.

Hart voor Kerkrade op de kaart!

Ons stadscentrum staat vanaf deze week letterlijk op de kaart. De gloednieuwe stadsplattegrond bevat alle winkels, horeca en voorzieningen in het Hart voor Kerkrade. De eerste plattegrond is door wethouder Huub Wiermans (Centrummanagement) en wethouder Tim Weijers (Marketing en Evenementen) uitgereikt aan Jean Nellissen van Yvil Modeschoenen en Lederwaren. Beide wethouders geven aan dat de gemeente de promotie van het stadscentrum vanuit centrummanagement en Beleef Kerkrade ondersteunt met deze nieuwe uitgave.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 3!

Kerkrade gaat weer open en dat mag gevierd worden! In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van de Abdijcomplex Rolduc die een overnachting incl. ontbijt voor twee personen en een rondleiding weggeeft.

WMC Kerkrade start aftellen naar 19e editie

Het aftellen tot het Wereld Muziek Concours in 2022 is vandaag – woensdag 7 juli – officieel begonnen! Over precies één jaar vindt de aftrap van de 19e editie van het Wereld Muziek Concours plaats in Kerkrade en verandert de stad weer een maand lang in het bruisende epicentrum van de blaasmuziekwereld. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) startte samen met WMC-voorzitter Max Kousen – in het bijzijn van het WMC-bestuur, enkele vrijwilligers en het WMC-team – de aftelklok bij het WMC-kantoor aan de Niersprinkstraat.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn – winnaar week 2!

Kerkrade gaat weer open en dat mag gevierd worden! In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van de Leisure Dome die een fantastische funpakket weggeeft.

Mexma Food investeert fors in Kerkrade

350.000.000 (zeven nullen!) tortilla’s worden naar verwachting dit jaar geproduceerd in Kerkrade. Mexma Food heeft daartoe twee nieuwe productielijnen toegevoegd aan hun fabriek op het bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade. Burgemeester Petra Dassen-Housen en wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) huldigden afgelopen maandag de nieuwe productielijnen samen met Frank Dossche, directeur van Mexma Food.

Het Beleef Kerkrade prijzenfestijn is van start

Kerkrade gaat weer open en dat mag gevierd worden! In samenwerking met Kerkraadse ondernemers geeft Beleef Kerkrade 6 weken lang de mooiste zomerse prijzen weg. Deze week staat in het teken van Roda JC Kerkrade die twee Roda JC Kerkrade seizoenkaarten toevoegt aan het mega prijzenpakket!

Fiets ‘In het spoor van de mijnen’

Bij wijze van startschot voor het ontdekken van de nieuwe fietsroute “In het spoor van de mijnen”, overhandigde wethouder Tim Weijers van de Gemeente Kerkrade – […]

Beleef Kerkrade TV ook te bekijken op YouTube

Inmiddels is de eerste aflevering van Beleef Kerkrade TV te zien in de carrousel op televisiezender RTV Parkstad. In de eerste aflevering, opgenomen in Flexiforum, interviewt […]

Beleef Kerkrade lanceert eigen tv-programma

Zondag 6 juni start om 13 uur Beleef Kerkrade TV op televisiezender RTV Parkstad. De marketingactiviteiten van Beleef Kerkrade worden hiermee uitgebreid met een eigen televisieprogramma. […]

Kleur mee met het Roda JC Museum

Wil jij kans maken op fantastische Roda JC prijzen? Waaronder een gesigneerd wedstrijdshirt, een fotomoment met de KNVB-beker en nog heel veel andere mooie Roda JC […]

124 tips maken rotonde bij stadion tot blikvanger

De rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion wordt op basis van 124 tips en ideeën opnieuw ingericht. Pierre Vermeulen deed samen met wethouder Tim Weijers (Openbare […]

Kerkrade sluit aan bij gezamenlijk nieuw ‘Knopen Lopen-wandelnetwerk’ in Zuid-Limburg

18 maart tekende wethouder Tim Weijers (Toerisme) samen met vijftien Zuid-Limburgse gemeenten in Valkenburg aan de Geul de Samenwerkingsovereenkomst ‘Knopen Lopen’ voor de aanbesteding van een […]

Online evenement “Los in de Lockdown” vanuit Kerkrade

De gezamenlijke Kerkraadse horecapartners Café A Jenne Sjlaagboom, Café De Wieëtsjaf en Ristorante Giuseppe hebbem i.s.m. Kjell Geeraedts en Tom Pluijmen van Los mar Joa een […]

Ondernemerskrant ‘Made in Kerkrade’ deelt Kerkraadse successen

Op 10 maart verschijnt de ondernemerskrant ‘Made in Kerkrade’. Deze ‘special’ besteedt uitgebreid aandacht aan het Kerkraadse bedrijfsleven en is een initiatief van de gemeente Kerkrade. […]

Oproep Telegraaf: in welke (stads)parken is het goed toeven?

De dagen worden langer en de lente lacht ons toe! Een perfect moment voor een wandeling en daarom willen Telegraaf weten in welke Nederlandse parken het […]

RTL4 kiest weer voor Kerkrade als opnamelocatie

RTL 4 heeft wederom voor Kerkrade gekozen als decor voor een televisieprogramma. Dit keer gaat het om het De Verraders een programma van de makers van […]

All you need is onze Beleef Kerkrade Valentijnsactie

Deze Valentijn doen we graag iets bijzonders voor alle Kerkraadse tortelduifjes. Met de All you need is… winactie maak je kans op een cadeaubon t.w.v. € […]

Toch een carnavalsposter in Kerkrade vanuit burgerinitiatief!

#KerkradeInVerbinding “Ik zag een bericht voorbij komen dat er voor het eerst in 15 jaar geen carnavalsposter werd uitgebracht en dacht hier moet ik iets mee. […]

#KerkradeInVerbinding met carnavalskaart en interactieve aankleding café

In deze coronatijden van geen activiteiten en weinig contacten bedacht Marcel Mahr weer mooie acties. Geïnspireerd door de nieuwjaarsoproep van burgemeester Petra Dassen-Housen haakt A jenne […]

Kerkrade verkent mogelijkheden voor “Open Up” evenement in de zomer

Beleef Kerkrade is daags na de kabinetsaankondiging van een garantiefonds evenementen per 1 juli 2021 aan de slag met een heropeningsevenement voor de hele stad in […]

Kirchroadsjer Vasteloavends pin

De Corona pandemie heeft ons helaas nog steeds allemaal in zijn greep. Dit heeft als gevolg gehad dat we een streep moeten trekken door de traditionele […]

Bezorgoverzicht Kerkraadse winkeliers

Veel winkeliers bieden tijdens deze lockdown de mogelijkheid telefonisch of online producten te bestellen om te bezorgen. Beleef Kerkrade draagt de winkeliers uit ons centrum en […]

Kerkraadse puzzel vanuit burgerinitiatief!

Inwoner Hans Lammeriks meldde zich afgelopen najaar bij Beleef Kerkrade. De aanleiding was de berichtgeving dat puzzelen in coronatijd furore maakt. Hans miste echter een Kerkraadse […]

All You Need is Love kerstspecial vanuit Kerkrade!

De All You Need is Love-kerstspecial strijkt dit jaar neer in Kerkrade en enkele andere plekken in Zuid-Limburg, onder andere Chateau Neercanne en Valkenburg aan de […]

Beleef Kerkrade Memoryspel

Ben jij op zoek naar het perfecte kerstcadeau? Zoek dan niet verder. Er is een namelijk een heus Beleef Kerkrade Memoryspel te koop. Wil jij het […]

Initiatief Kerkrade, wij helpen elkaar!

Wij helpen elkaar is een nieuw initiatief uit Kerkrade. Onder het motto: “Je zult zelf maar in het schuitje zitten”, worden getroffen ondernemers geholpen met geld […]

De Sinterklaasfilm!

Door de huidige corona maatregelen is de grote Sinterklaas intocht geannuleerd. Toch willen wij de aankomst van Sinterklaas in Kerkrade niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Sint heeft daarom tijd vrij gemaakt […]

Doe deze feestdagen Kerkraadse horeca cadeau

Beleef Kerkrade bundelt deze feestdagen haar krachten met lokale ondernemers onder het motto #KoopLokaal. Met het initiatief Beleef Horeca Kerkrade verzamelen we de leukste online cadeaus […]

Beleef Horeca Kerkrade!

Beleef Kerkrade bundelt deze feestdagen haar krachten met lokale ondernemers onder het motto #KoopLokaal. Met het initiatief Beleef Horeca Kerkrade verzamelen we de leukste online cadeaus […]

Kleuren voor de Sint!

Teken jij mee? Versier Kerkrade met de mooiste kleuren!  De tijd van het jaar is aangebroken. Sinterklaas en zijn pieten zijn er weer! Download de kleurplaat […]

WMC opent nieuw kantoor in hartje Kerkrade

Op dinsdag 10 november opende wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling en Centrummanagement) het nieuwe festivalkantoor van het Wereld Muziek Concours (WMC) aan de Niersprinkstraat 8 in Kerkrade. […]

WoonWijzerWinkel kiest voor Rodaboulevard Kerkrade

Onlangs feliciteerde wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) de WoonWijzerWinkel met zijn komst naar de Rodaboulevard Kerkrade. De WoonWijzerWinkel, die met 250 bezoekers per week een succesvolle […]

Campus Kerkrade heet voortaan Flexiforum en verwelkomt nieuwe huurders!

Het voormalige schoolgebouw Campus in Kerkrade-West heet voortaan Flexiforum. Na een intensieve periode van het uitwerken van een businessplan en diverse aanpassing aan de constructie is het markante gebouw in de Spekhofstraat afgelopen vrijdag 30 oktober weer volledig in gebruik […]

Beleef Kerkrade op lokale sportshirts

Gisteren speelde Roda JC de laatste wedstrijd in het Beleef Kerkrade shirt. Als Beleef Kerkrade hebben wij in november een speciale actie waardoor het logo niet […]

Thaise take away opent deuren

Wethouder Jo Schlangen feliciteerde Kaew Bunklan en haar partner Cheert Leipoldt onlangs met de opening van hun afhaal- en bezorgservice Khun Kaew Authentiek Thai aan de […]

Kerkrade komt huizenkoper nog meer tegemoet in startersregeling woningmarkt

De gemeente Kerkrade heeft besloten om de startersregeling woningmarkt te verlengen. “We hebben de afgelopen jaren gezien dat veelvuldig gebruik is gemaakt van deze regeling en […]

SUPERLOCAL finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020! 

Het project SUPERLOCAL in de wijk Bleijerheide is finalist bij The Innovation in Politics Awards 2020 in de categorie ‘Ecology’.  “Het is een bevestiging van de […]

Fietspunt Kerkrade: Maak jij er al gebruik van?

Het fietspunt in Kerkrade, gelegen in het voormalige pan van Zeeman aan de Niersprinkstraat 4a is voor jou de perfecte mogelijkheid om je fiets te kunnen […]

Beleef Kerkrade fotowedstrijd groot succes!

Maar liefst 246 inzendingen kwamen binnen voor de fotowedstrijd die Beleef Kerkrade deze zomer organiseerde. Onlangs ontvingen de prijswinnaars een award uit handen van wethouder Tim […]

Kerkrade Fashion Event wordt Fashion Week!

Het Kerkrade Fashion Event wordt de Kerkrade Fashion Week. Door corona is een modeshow in de HuB dit jaar helaas niet haalbaar gebleken. De drie centrumondernemers […]

Samen Vissen in Kerkrade

EKH Goudwinde organiseert een uniek project, Samen Vissen. De hengelsportvereniging nodigt daarbij de bewoners van de zorginstellingen Dr. Calshof en Hoog Anstel uit om samen met […]

Fotoblog Ivo Nouwen: Fotoseries, serious business!

Veel (hobby)fotografen zijn op zoek naar dat ene perfecte plaatje en hoewel het spreekwoord luidt “een foto zegt meer dan duizend woorden”, heb je vaak meerdere […]

Fotoblog Kim Paffen: Fotografeer hét moment!

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom organiseert Beleef Kerkrade een fotowedstrijd! Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen. […]

Kom naar de sportspeeltuin Kerkrade op 18 en 19 augustus.

Dinsdag 18 en woensdag 19 augustus organiseert Tennisschool Koster in samenwerking met 8 sportclubs uit Parkstad twee dagen vol sport plezier! Wat is de sportspeeltuin? Tijdens […]

Fotoblog Ivo Nouwen: Kleuren zijn belangrijker dan je denkt!

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom organiseert Beleef Kerkrade een fotowedstrijd! Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen. […]

Fotoblog Kim Paffen: Voorbereiding is het halve werk!

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom organiseert Beleef Kerkrade een fotowedstrijd! Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen. […]

Spaaractie gratis kop koffie

Koffie- en theeleuten, opgelet! ☕️ Shoppen kost energie, dat weten we allemaal. Na urenlang flaneren door het centrum van Kerkrade is het op een gegeven moment […]

Beleef Kerkrade organiseert fotowedstrijd!

Jong en oud, Kerkradenaar en bezoeker, iedereen is welkom om mee te doen aan de fotowedstrijd die Beleef Kerkrade deze zomer organiseert. “Onze fotowedstrijd past prima […]

Camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade in trek!

De camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade worden goed bezocht. Op de website www.campercontact.com is de camperplaats inmiddels meerdere keren door gasten beoordeeld en behaalde de voorziening tot nu toe een […]

Beleefbus Kerkrade: inzetten binnen de mogelijkheden van de coronamaatregelen

De Beleefbus Kerkrade gaat dit jaar het vijfde seizoen in. Anders dan gedacht, krijgt het jubileumjaar vanwege de coronamaatregelen een andere wending. “De afgelopen vier jaar […]

Rondleiding over de Tweede Wereldoorlog in Kerkrade

In 2019 was het 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook in Kerkrade heeft deze oorlog zijn […]

Zorginnovatiebedrijf Qwiek kiest voor Kerkrade

Sinds enige tijd is zorginnovatiebedrijf Qwiek gevestigd op het Kerkraadse bedrijventerrein Euregiopark. Qwiek ontwikkelt en verkoopt zorgproducten die de kwaliteit van leven en het welzijn van […]

Nieuwe toeristische folder ‘Eropuit in Kerkrade’

Kerkrade heeft een nieuwe toeristische folder: ‘Eropuit in Kerkrade’. Deze gratis folder staat boordevol tips voor een leuk dagje uit. Van attracties en bezienswaardigheden als GaiaZOO, […]

Beleef Kerkrade presenteert nieuwe website!

De website van Beleef Kerkrade, www.beleefkerkrade.nl, is geheel vernieuwd.

Kerkrade, samen sterker!

In Kerkrade doen we het samen. Ook nu in deze tijden toont Kerkrade zich van haar beste kant. Ondernemers pakken zich samen en concurrentie lijkt niet […]

Heropening Pearle Opticien in de Orlandopassage

Op 29 februari was het feest bij Pearle Opticiens Kerkrade. Wethouder Jo Schlangen heropende de winkel, die onlangs een complete make-over kreeg. Luisterend oor ‘We zijn […]

Internationaal bedrijf AFTC kiest voor Rodaboulevard Kerkrade

Onlangs opende alweer een nieuw bedrijf op de Rodaboulevard Kerkrade: het hoofdkantoor van AFTC, gevestigd aan de Wiebachstraat. AFTC is gespecialiseerd in acrylaat tapes. Met zes […]

Heropening Brasserie Martinique in Kerkrade-Centrum

Onlangs feliciteerde Huub Wiermans (Wethouder Centrumontwikkelingen en Centrummanagement) ondernemerskoppel Michael Wirthgen en Suzan Ghijsen met de heropening van Brasserie Martinique in Kerkrade-Centrum. Begin januari namen zij […]

Jumper kiest voor Rodaboulevard Kerkrade

Onlangs feliciteerde wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) dierenspeciaalzaak Jumper Kerkrade met haar komst naar de Rodaboulevard Kerkrade. Jumper opende op 22 januari jl. haar deuren aan de […]

Stijging Kerkraadse werkgelegenheid houdt aan

De werkgelegenheid in Kerkrade zit nog altijd in de lift. ‘Sinds 2017 vertoont de werkgelegenheid, na een jarenlange daling, weer een gestage groei. De meest recente […]

Lancering Beleef Kerkrade trein

Naast de Beleefbus heeft Kerkrade nu ook een Beleef Kerkrade trein! Op 27 november is de Arriva trein feestelijk onthuld op station Kerkrade Centrum. Je herkent […]

Kim Paffen: Publiekswinnaar Natgeo Photo.

Kim Paffen uit Kerkrade is tijdens de Natgeo Photo Content de publiekswinnaar geworden in de categorie ‘dier’. Dat betekent dat haar foto in de november editie […]

Moon Peerboom overhandigt cheque ter waarde van 150 euro

Op zaterdag 9 november overhandigde Moon Peerboom een cheque ter waarde van 150 euro aan Dion Ritten en Véron Jongstra, de twee Kerkraadse dirigenten die een […]