BELEEF JOUW BEDRIJF KERKRADE

In Kerkrade zijn veel verschillende bedrijven, groot, klein, net gestart of met jaren ervaring. Beleef Kerkrade vindt het belangrijk dat de website en social media kanalen een afspiegeling zijn van het Kerkraadse bedrijfsleven. Van een jubileum tot de opening van een nieuwe vestiging, van overnames, een verbouwing tot unieke aanwinst.

Upload foto's
Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.

Ondernemerskrant

Met gepaste trots presenteren wij u de ondernemerskrant Made In Kerkrade. Het economisch perspectief van Kerkrade is, mede door het succes van de bedrijventerreinen, op langere termijn zeer goed te noemen. Tijd voor een kennismaking.

MADE IN KERKRADE

In Kerkrade gebeurt veel, heel veel. Tal van bedrijven hebben de laatste jaren hun weg naar Kerkrade weten te vinden. Dat zorgt voor een enorme groei. De maakindustrie is sterk vertegenwoordigd. Dat is ook logisch: Kerkrade heeft een ideale internationale ligging en sluit aan op een supersnel logistiek netwerk richting alle landen van Europa. Om maar eens een voorbeeld te noemen: Emma shoes distribueert 1 miljoen paar schoenen per jaar! Ook de Kerkraadse aanpak en mentaliteit spreekt buitenlandse bedrijven zeer aan. Daar zijn we heel erg trots op!

MEDISCHE TECHNOLOGIE

De sector Medische Technologie (medtech) is een Kerkraadse groeibriljant die zich dankzij bedrijven als Boston Scientific en Medtronic voortvarend ontwikkelt. In de medtech is het aantal banen het afgelopen jaar tot 3,5 duizend gegroeid, banen op verschillend niveau.

Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt worden opgeleid voor functies als orderpicker en logistiek medewerker. Om dit allemaal goed te laten verlopen is Beyond opgericht. Beyond is een succesvol samenwerkingsverband tussen medical device companies, opleidingsinstituten, uitzendbureaus en overheden, gefocust op duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid. Kerkrade: Dat werkt!

FOLIE- & VERPAKKINGSINDUSTRIE

Wist je dat de Mars-wikkel in Kerkrade gemaakt wordt (Jindal Films Europe Kerkrade BV)? En het rijstbuiltje van Lassie ook (Fitesa/Tredegar Film Products Kerkrade)? Met haar onderscheidende vermogen op het gebied van slimme verpakkingen en minimaal 1.500 arbeidsplaatsen in Parkstad Limburg, waarvan een groot deel in Kerkrade, is de folie- en verpakkingsindustrie een belangrijke speler op de markt.

LOGISTIEK

Tijd is geld. Er is geen andere sector waarin dit principe zo letterlijk geldt als binnen transport en logistiek. Kerkrade heeft een ideale internationale ligging en sluit, aan op een supersnel logistiek wegennetwerk richting alle landen van Europa. Met meer dan 10 luchthavens in de omgeving binnen 1 uur rijden is het dus niet gek dat veel industrieën maar vooral ook logistieke bedrijven zich in Kerkrade vestigen. Niet voor niks koos Berner, een groothandel voor de bouw- en automobielsector, voor Kerkrade met als doel om klanten nog dezelfde dag te beleveren! Kerkrade: Goeie zaak!

DETAILHANDEL

Detailhandel is enorm belangrijk voor Kerkrade. Daarbij is de eenmanszaak ons even lief als de onderneming met 300 werknemers. Kerkrade heeft alles in huis om het de winkelliefhebber naar de zin te maken. Hier vind je nog de speciaalzaken en boetiekjes die je hart sneller doen kloppen. De Rodaboulevard Kerkrade herbergt een aantal grotere winkelketens en trekt inmiddels meer dan 7 miljoen bezoekers per jaar.

ARBEIDSMARKT

Het aantal banen nam in 2022 toe met 3,1% en dat was hoger dan het landelijk gemiddelde. Bijna de helft van de werkgelegenheid is ondergebracht op de Kerkraadse bedrijventerreinen. De maakindustrie is daarbij sterk vertegenwoordigd en zorgt voor een kwart van de arbeidsplaatsen. Zo’n aanwas van werkgelegenheid lukt alleen als je ondernemers, arbeidsmarkt, burgers, onderwijs en gemeente effectief weet  te verbinden. Daar werken we gericht aan, jaar in jaar uit. Ondernemers bestempelen hun medewerkers als nog écht loyaal! Dat is een meerwaarde waar we trots op zijn.

MEET & MADE IN KERKRADE

Kerkrade is een nieuwe weg ingeslagen. Samen met SBK (Stichting Samenwerkende Bedrijventerreinen) en KIDK (Kontaktgroep Industrie en Dienstverlening Kerkrade) organiseert de gemeente jaarlijks een bijeenkomst voor alle ondernemers van Kerkrade. Dit gebeurt onder de noemer ‘Meet and Made in Kerkrade’. In elke editie licht een aantal ondernemers hun succesverhalen toe. En natuurlijk is er volop ruimte om te netwerken.

Ondernemen in Kerkrade | Made in Kerkrade

MKB-VRIENDELIJKSTE GEMEENTE VAN LIMBURG

De gemeente Kerkrade zoekt actief de verbinding met ondernemers. Pro-activiteit, korte lijnen en snelle oplossingen staan altijd voorop. Onze ondernemers waarderen die aanpak. Dit zorgde er bijvoorbeeld in 2019 voor dat Kerkrade werd uitgeroepen tot ‘de MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg’.

Afspeelknop Vimeo video

Vragen? Wij staan voor je klaar!

De gemeente Kerkrade wil graag partner zijn voor het bedrijfsleven. Zowel de kleinere ondernemer als een bedrijf met meer dan 300 arbeidsplaatsen zijn ons even lief. De gemeente heeft een actieve rol als verbinder naar instanties als de Stichting Starterscentrum, het LIOF etc. Pro-activiteit, korte lijnen en snelle oplossingen staan altijd voorop. Onze ondernemers waarderen deze aanpak. Voor meer informatie over bedrijfshuisvesting, uitbreidingsmogelijkheden, subsidies en ondersteuning kunt je terecht bij het team Economische Zaken.

Telefoonnummer (045) 567 67 67
E-mail gemeentehuis@kerkrade.nl

Afspeelknop Vimeo video

Het Kerkrade van...

Benieuwd naar de kansen die ondernemers krijgen in Kerkrade? Bekijk de video’s

Het Kerkrade van...

Hans Willems (Boston Scientific)

Afspeelknop Vimeo video

Kerkrade écht beleven?