Category: Nieuws

Bram Tankink en Beleef Kerkrade lanceren Koersen in Kerkrade!

Bram Tankink en Beleef Kerkrade lanceren Koersen in Kerkrade!

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink is men in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is. Wethouder Weijers is hierop aangehaakt en heeft Bram bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland.

Lees meer

Nieuw in Kerkrade: My35!

Nieuw in Kerkrade: My35!

Wethouder Leo Jongen (gezondheid) opende afgelopen week het nieuw sportschoolconcept My35 Kerkrade van Nicole en Rob Delboeuf. Beide ondernemers verbouwden daartoe hun bestaande pand aan de Rolduckerstraat 115. Naast Train Smart vormt vanaf nu ook My35 onderdeel van hun aanbod.

Lees meer

Hart voor Kerkrade op de kaart!

Hart voor Kerkrade op de kaart!

Ons stadscentrum staat vanaf deze week letterlijk op de kaart. De gloednieuwe stadsplattegrond bevat alle winkels, horeca en voorzieningen in het Hart voor Kerkrade. De eerste plattegrond is door wethouder Huub Wiermans (Centrummanagement) en wethouder Tim Weijers (Marketing en Evenementen) uitgereikt aan Jean Nellissen van Yvil Modeschoenen en Lederwaren. Beide wethouders geven aan dat de gemeente de promotie van het stadscentrum vanuit centrummanagement en Beleef Kerkrade ondersteunt met deze nieuwe uitgave.

Lees meer

WMC Kerkrade start aftellen naar 19e editie

WMC Kerkrade start aftellen naar 19e editie

Het aftellen tot het Wereld Muziek Concours in 2022 is vandaag – woensdag 7 juli – officieel begonnen! Over precies één jaar vindt de aftrap van de 19e editie van het Wereld Muziek Concours plaats in Kerkrade en verandert de stad weer een maand lang in het bruisende epicentrum van de blaasmuziekwereld. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) startte samen met WMC-voorzitter Max Kousen – in het bijzijn van het WMC-bestuur, enkele vrijwilligers en het WMC-team – de aftelklok bij het WMC-kantoor aan de Niersprinkstraat.

Lees meer

Mexma Food investeert fors in Kerkrade

Mexma Food investeert fors in Kerkrade

350.000.000 (zeven nullen!) tortilla’s worden naar verwachting dit jaar geproduceerd in Kerkrade. Mexma Food heeft daartoe twee nieuwe productielijnen toegevoegd aan hun fabriek op het bedrijventerrein Dentgenbach in Kerkrade. Burgemeester Petra Dassen-Housen en wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) huldigden afgelopen maandag de nieuwe productielijnen samen met Frank Dossche, directeur van Mexma Food.

Lees meer

X