Category: Nieuws

Shoppen in West!

Shoppen in West!

Het winkelgebied Akerstraat/Carboonplein neemt inmiddels alweer 12 jaar een belangrijke plek in Kerkrade-West in. Het winkelgebied heeft een grote verscheidenheid aan winkels. Van Speciaalzaak tot supermarkt, van bakker tot slager en van lunchroom tot café. Er is voor elk wat wils.

Lees meer

Blue Monday Coffee & Candy geopend

Blue Monday Coffee & Candy geopend

Op 5 augustus opende wethouder Alexander Geers Blue Monday Coffee & Candy. Eigenaar Stefanie Schoen is jaren werkzaam geweest in de horeca als gecertificeerd barista. In 2021 begon ze haar eigen koffiebranderij en webshop. Dit is nu uitgebreid met een fysieke winkel aan de Hoofdstraat 21B in Kerkrade Centrum.

Lees meer

Kluswoningen in Kloostervleugel Pannesheide

Kluswoningen in Kloostervleugel Pannesheide

Steenvlinder en gemeente Kerkrade hebben 26 juli de koopovereenkomst van de kloostervleugel Pannesheide ondertekend. In dit Rijksmonument worden kluswoningen gerealiseerd. De nieuwe woningen en het opknappen van de openbare buitenruimte rondom moeten bijdragen aan een fijne leefomgeving. De onthulling van een vlinderhuisje door wethouder Tim Weijers deze middag staat symbool voor het begin van een nieuw tijdperk in de Kerkraadse wijk Bleijerheide. 

Lees meer

Koru Kerkrade 15 jaar actief in de zorg

Koru Kerkrade 15 jaar actief in de zorg

Wethouder Jo Paas (Wet maatschappelijke ondersteuning) feliciteerde Koru Kerkrade met haar 15-jarig jubileum. De zorgondernemer presenteerde haar nieuwe huisstijl, die Paas samen met directie en het personeel van Koru Kerkrade officieel onthulde. Koru Kerkrade is een zelfstandige Kerkraadse zorgvoorziening die gespecialiseerde ambulante woonbegeleiding biedt aan kwetsbare mensen. Mensen met veelal dubbele diagnostiek en veel dagelijkse problemen. “Vaak betreft het mensen die in het verleden moeilijk te bereiken waren of die moeilijk te motiveren waren om zich begeleidbaar op te stellen”, aldus directrice Petra Bleeker-Witt.

Lees meer

Overeenkomst maakt start Leisure Lane mogelijk

Overeenkomst maakt start Leisure Lane mogelijk

De aanleg van de Leisure Lane gaat in oktober van start. Daarvoor is vandaag een uitvoeringsovereenkomst getekend door de wethouders van de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld én Heijmans Infra. Naast de verantwoordelijk wethouders waren ook projectpartners Provincie Limburg en IBA Parkstad aanwezig. Met het tekenen van de overeenkomst is de bestuurlijke fase afgerond en kan de bouwfase van het project definitief van start.

Lees meer

X
Skip to content