Kerstwereld Kerkrade bij Discovery Museum

Kerstwereld Rolduc verhuist naar het centrum! In de weekenden van 11 en 12 en 18 en 19 december 2021 verandert de omgeving van het Discovery Museum in Kerstwereld Kerkrade met als hoofdbestanddeel de kerstmarkt. De Miljoenenlijn sluit aan bij het event met speciale stoomtreinritten naar Kerkrade. Kerstwereld Kerkrade maakt de verbinding met het stadscentrum met activiteiten in kerstsfeer en extra culturele uitingen bij Hinger Herjods Ruk. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) is verheugd over de doorontwikkeling van dit mooie evenement. “Met de keuze voor de locatie Discovery Museum, het aanhaken van de Miljoenenlijn en de verbinding met het stadscentrum kan Kerstwereld Kerkrade op onze steun rekenen en maken wij dit event graag mede mogelijk”, aldus Weijers.


Een begrip in de Euregio
Kerstwereld in Abdij Rolduc is in ruim tien edities tot een begrip in de Euregio gegroeid. Duizenden bezoekers wisten elk jaar de kerstmarkt en het bijbehorende cultuurprogramma te vinden. “De laatste edities zijn door Rotaryclub Kerkrade samen met Round Table 171 Kerkrade maatschappelijk met succes ondersteund en uitgevoerd ten behoeve van het goede doel én ook dit jaar zetten beide serviceclubs hun schouders onder dit project”, geeft voorzitter Jean Noël aan.


Dank
“Door de coronapandemie is in december 2020 geen editie van Kerstwereld geweest. Mede door de heroriëntatie in haar beleid van de nieuwe hotel- en horeca-exploitant van Rolduc maar ook ingegeven door gewijzigd consumentengedrag is nu de tijd rijp voor doorontwikkeling van het evenement”, concludeert Noël. “Een dankzegging richting Rolduc is daarbij op zijn plaats”.

Programma
De hoofdmoot van Kerstwereld Kerkrade is de kerstmarkt met vele stands op de binnenplaats van het museum. Daarnaast zijn er weer openluchtactiviteiten, zoals demonstraties smeedwerk en oude ambachten. Optredens van muziek- en cultuurgezelschappen vullen de programmering aan. Het Discovery Museum zelf zal daarbij gericht programmeren op de thema’s jeugd en kerst. Een toegangsbiljet voor Kerstwereld Kerkrade geeft in de vorm van een voucher met ook toegang met fikse korting tot het gehele museum waarbij het Museumticket de hele kerstvakantie geldig blijft. De Miljoenenlijn sluit aan bij Kerstwereld Kerkrade met stoomtrein- en treinritten tussen Kerkrade, Simpelveld en Valkenburg. Op het Miljoenenlijnperron Kerkrade worden demonstraties met een stoomlocomotief aangeboden met korte ritjes voor kinderen. Natuurlijk kan er op diverse plaatsen iets lekkers te eten gekocht worden en de verkoopstalletjes in kerstsfeer ontbreken niet. Kerstwereld Kerkrade sluit aan op de speciale decemberkoopzondagen in het centrum, met activiteiten in kerstsfeer en extra culturele uitingen bij Hinger Herjods Ruk.

Oproep
Wilt u als vereniging of organisatie een plek op de diverse podia in Discovery Museum of het centrum vervullen, kunt u uw interesse kenbaar maken aan Kerstwereld Kerkrade.

Meer info
Alle verder informatie voor Kerstwereld Kerkrade is terug te vinden via www.kerstwereldkerkrade.nl. Kerstwereld Kerkrade wordt georganiseerd volgens de dan geldende coronaregels.