Kerkraadse carnavalsverenigingen ludiek met ‘de worst naar Wittem’!

De drie Kerkraadse carnavalsverenigingen en het 36’er Regiment wandelden zondag 29 oktober naar Wittem. De traditionele wandeling met het aanbieden van de worst voor goed weer tijdens de carnavalsdagen kende een ludieke actie. Een deel van de wandeling vond plaats met de Miljoenenlijn met locoburgemeester Tim Weijers en wethouders Jo Paas en John Roland in de rol als conducteur. Bij de terugreis naar Kerkrade werd de Beleefbus ingezet. “Deze traditionele activiteit draagt bij aan de instandhouding van de carnavalscultuur in onze stad, en daarmee kan de wandeling met de Miljoenenlijn en Beleefbus rekenen op steun vanuit de gemeente”, aldus locoburgemeester Tim Weijers.

9 x 11 jaar
De organisatie van de wandeling rouleert tussen de 3 carnavalsverenigingen; dit jaar was de KV Burgerlust aan zet in hun jubileumseizoen 9 x 11 jaar. Aangezien de wandeling vanuit Eygelshoven startte, werd een deel van de wandelroute vervangen door een rit met de Miljoenenlijn. In totaliteit namen 99 carnavalisten deel aan de wandeltocht met treinreis. “Ons jubileum vieren we in het weekend van 18 en 19 november 2023”, aldus Burgerlust-president John Prevo.

Start carnavalsseizoen
De carnavalsverenigingen staan aan de vooravond van het nieuwe seizoen. De aftrap vindt plaats op zaterdag 11 november 2023 met onder meer 11-11 Kirchroa vanaf 11.11 uur op de Markt in Kerkrade. Alle activiteiten van de 3 carnavalsverenigingen zijn terug te vinden op www.kvv1936.nlwww.burgerlust.nl en www.vvkw.nl.

 

Nieuwsgierig naar meer? Lees hier onze nieuws artikelen!