Toch een carnavalsposter in Kerkrade vanuit burgerinitiatief!

#KerkradeInVerbinding

“Ik zag een bericht voorbij komen dat er voor het eerst in 15 jaar geen carnavalsposter werd uitgebracht en dacht hier moet ik iets mee. Toen ik de oproep van burgemeester Petra Dassen-Housen zag met #KerkadeInVerbinding ben ik gaan nadenken wat Verbinding en Kerkrade samen brengt, naar mijn idee is dat Carnaval en daar hoort een poster bij”, aldus de Kerkraadse Sarina Smeets. “Dit burgerinitiatief draagt in deze corona- en aanstaande carnavalstijd mooi bij aan Kerkrade in verbinding en de promotie van onze stad. Daarom maken we dit initiatief graag mede mogelijk vanuit Beleef Kerkrade”, geeft wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing & Evenementen) aan. “Bovendien wordt hiermee de traditie van de jaarlijkse Kerkraadse vasteloavendsposter dit jaar in alternatieve vorm voortgezet”.

Sarina’s idee
Sarina Smeets, woonachtig in Kerkrade is een echte carnavaliste. Naast haar werk bij Event Design Parkstad is ze graag creatief bezig. Een half jaar geleden had Sarina het idee om posters te gaan ontwerpen en deze te verkopen via een webshop. Zo ontstond een nieuwe Kerkraadse onderneming Liefs, Saar.

Anders dan andere jaren
“Carnaval zal dit jaar anders zijn dan ooit. Al die prachtige groepen die we dit jaar niet op de markt gaan zien en al die carnavalsliedjes die we dit jaar niet samen gaan zingen. En dan ontbreekt de carnavalsposter dit jaar ook nog, geeft Sarina aan. “Zo is het idee ontstaan om een carnavalsposter te ontwerpen. Voor alle Kerkradenaren die elkaar, d’r Joep en carnaval dit jaar moeten missen. Zo zijn we toch nog een beetje samen”.

Samen
Na contact met Beleef Kerkrade ben ik aan de slag gegaan met het ontwerp en zijn uiteindelijk tot de definitieve versie gekomen, het was een ontzettend leuke samenwerking.

Kleurplaat
Ook aan de kleintjes is gedacht, Sarina heeft daartoe een kleurplaat in dezelfde stijl gemaakt. Zo kunnen de kleinste inwoners van Kerkrade hun eigen Joep inkleuren, beschilderen of beplakken en voor het raam hangen.

Download de kleurplaat

Gratis verkrijgbaar
De posters en kleurplaten zijn vanaf zaterdag 30 januari gratis verkrijgbaar in alle supermarkten in Kerkrade.

Foto
Hang je poster of kleurplaat voor het raam en maak een foto. En post je foto op social media met #KerkradeInVerbinding, #heem en #BeleefKerkrade.