Camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade in trek!

De camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade worden goed bezocht. Op de website www.campercontact.com is de camperplaats inmiddels meerdere keren door gasten beoordeeld en behaalde de voorziening tot nu toe een positieve gemiddelde score van 7. “Kerkrade is ook voor campertoeristen een goede plek om te verblijven. Bij Kasteel Erenstein hebben de campers een plek in een aantrekkelijke omgeving. Veel van wat Kerkrade te bieden heeft ligt op korte afstand. Tegelijkertijd is onze stad een mooie uitvalsbasis in de Euregio,” concludeert wethouder Tim Weijers (Toerisme) tevreden. 


Positieve resultaten

Binnen de toeristische sector is de verkoop van campers in de lift. Hier speelde de gemeente Kerkrade het afgelopen jaar op in. De gemeente startte afgelopen zomer immers voor één jaar een pilot van vijf camperplaatsen op de parkeerplaats bij Kasteel Erenstein. Wethouder Weijers: “Deze pilot is onderdeel van onze gemeentelijke Toeristische Visie, waarin onder andere wordt ingezet op uitbreiding van het aantal verblijfsmogelijkheden in Kerkrade.” Na één jaar testen kan geconcludeerd worden dat de resultaten van de pilot positief zijn. Daarom is besloten om de vijf camperplaatsen op de huidige locatie te behouden. Tijdens de pilotperiode werden de camperplaatsen gratis aangeboden. Nu de pilot is afgelopen, mag de gemeente Kerkrade de camperparkeerplaatsen niet meer gratis aanbieden. Dit is wettelijk vastgelegd. Dit betekent dat er een betaalautomaat zal worden geplaatst. Het streven is om deze betaalautomaat uiterlijk 1 augustus aanstaande te plaatsen bij de campervoorziening. Het tarief zal 5 euro per camper per nacht bedragen.

 

Beleef Kerkrade én unieke uitvalsbasis

De camperplaatsen zijn gerealiseerd nabij het prachtige groen van de Anstelvallei, met uitzicht op het historische Kasteel Erenstein. De campertoeristen worden van daaruit getrakteerd op de vele attracties en bezienswaardigheden waar Kerkrade om bekend staat. Zij verblijven namelijk op loopafstand van het stadshart, nabij toeristische pareltjes als GaiaZOO, Museumplein Limburg, Botanische Tuin, Abdij Rolduc, Schacht Nulland en LeisureDome. Daarnaast profiteren zij van de vele wandel- en fietsmogelijkheden in de directe omgeving. Bovendien maakt de uitstekende aansluiting op de Buitenring (N300) het de campergasten eenvoudig mogelijk om de omliggende Euregio te verkennen.