Zorginnovatiebedrijf Qwiek kiest voor Kerkrade

Sinds enige tijd is zorginnovatiebedrijf Qwiek gevestigd op het Kerkraadse bedrijventerrein Euregiopark. Qwiek ontwikkelt en verkoopt zorgproducten die de kwaliteit van leven en het welzijn van mensen met een fysieke of mentale beperking verbeteren. Wethouder Dion Schneider (Economische Zaken): “De komst van dit bedrijf past in de stijgende lijn van het aantal arbeidsplaatsen in Kerkrade en de goede bezetting van de bedrijventerreinen.”

Ideale locatie
Doordat de vraag naar op maat gemaakte zorgproducten sterk is toegenomen, groeide Qwiek in korte tijd uit tot een onderneming met 29 medewerkers. Daarom ging de directie vorig jaar op zoek naar ruimere en centraal gelegen huisvesting. De ideale locatie vonden zij op bedrijventerrein Euregiopark. Technisch directeur Tom Frissen licht toe: “Een mooi voorbeeld van een, in nauw overleg met de zorgsector, ontwikkeld product is de Qwiek.up. Dit product is erop gericht om cliënten in de zorg mentaal te activeren, of juist te laten ontspannen wanneer de situatie daarom vraagt. Met de Qwiek.up kunnen namelijk beelden worden geprojecteerd op het plafond of op de muur. Dit alles wordt ondersteund met rustgevende muziek. Het effect op de cliënten is ronduit geweldig.”

Muziekkussen
Qwiek verkoopt haar producten ook in het buitenland, waaronder Duitsland, België en Oostenrijk. Het bedrijf levert nu nog vooral aan zorg- en ziekenhuizen, maar inmiddels wordt ook nagedacht over levering aan particulieren. “Met het onlangs gelanceerde muziekkussen, genaamd de Qwiek.snooze, hopen we in de nabije toekomst ook mensen thuis te kunnen ondersteunen met een betere nachtrust”, aldus Paul Voncken, algemeen directeur van Qwiek.