Yvil 35 jaar!

Yvil Modeschoenen & Lederwaren is al 35 jaar een onderneming waar Kerkrade trots op is. Wethouder Alexander Geers (Centrummanagement) en wethouder John Roland (Werkgelegenheid) namen een kijkje bij het ondernemerspaar Ilona en Jean Nellissen-Lauvenberg in hun winkel in de Orlandopassage en gaven de felicitaties namens de gemeente extra kleur met een boeket bloemen.

Yvil
De naam Yvil is destijds tot stand gekomen vanuit een lettercombinatie van Yvonne (moeder) en Ilona (dochter). Yvil heeft door de jaren heen een groot klantenbestand opgebouwd, dat ver over onze stadsgrenzen reikt, Yvil zorgt op die manier dus ook voor extra aantrekkingskracht voor de collega ondernemers in Kerkrade. Vooral de betrokkenheid van het team en de persoonlijke bediening met vakmanschap, zijn volgens Jean Nellissen belangrijke factoren voor het succes door de jaren heen.

Theaterpassage
Een blik terug naar de beginjaren van deze ondernemers laat ons zien dat er weliswaar een aantal verhuizingen de revue hebben gepasseerd, maar ze zijn het centrum van Kerkrade altijd trouw gebleven. Zo startte Ilona in augustus 1987 de eerste zaak in de Theaterpassage met dames- en heren- en kinderschoenen. Na 5 jaar vormde de groei de noodzaak voor een grotere locatie in diezelfde passage.

Orlandopassage
De volgende stap werd gezet in 1997 toen in de nieuwe Orlandopassage, die destijds werd geopend, de huidige zaak is verrezen. Deze stap maakte, door de extra ruimte en de innovatie in het ondernemerschap van beiden, het mogelijk om het assortiment uit te breiden met lederwaren en reisartikelen.

Kroon
Tot op de dag van vandaag vormen volgens Ilona de persoonlijke aandacht voor de klanten en de goede prijs-kwaliteitverhouding  het onderscheidend vermogen waardoor dit 35-jarig jubileum een mooie kroon op het werk tot nu toe is, en dat willen ze graag nog een aantal jaren continueren.