WoonWijzerWinkel

WoonWijzerWinkel kiest voor Rodaboulevard Kerkrade

Onlangs feliciteerde wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) de WoonWijzerWinkel met zijn komst naar de Rodaboulevard Kerkrade. De WoonWijzerWinkel, die met 250 bezoekers per week een succesvolle start heeft, adviseert Limburgse consumenten op het gebied van verduurzaming en energiebesparing.

Advies op maat
Op initiatief van de zeven Parkstad gemeenten opende de WoonWijzerWinkel medio oktober zijn deuren aan de Roda JC Ring. Na de komst van dierenspeciaalzaak Jumper begin dit jaar, koos ook deze nieuwe organisatie voor de zuidkant van het Parkstad Limburg Stadion. “Alhoewel onze naam anders doet vermoeden, zijn wij geen echte winkel. Onze medewerkers geven informatie en onafhankelijk advies om woningen en bedrijfspanden duurzamer te maken. Producenten van duurzaamheidsproducten en installateurs tonen in onze showroom hun oplossingen voor onder meer isolatie, groene daken, zonnepanelen en warmtepompen. Dit alles gebeurt op zo’n 1.200 m2 vloeroppervlak. De inwoner krijgt advies op maat voor het duurzaam maken van de eigen woning. Zo brengen wij vraag en aanbod bij elkaar,” aldus Rene Helsloot van de WoonWijzerWinkel.

Nauwe samenwerking
De WoonWijzerWinkel werkt nauw samen met het lokale midden- en kleinbedrijf, waaronder installateurs, bouw- en glasbedrijven. Het doel is om de komende 5 à 10 jaar 12.000 huishoudens in de regio te verduurzamen. Naar verwachting zal dit de regio een economische stimulans van circa 120 miljoen euro opleveren.

7 miljoen bezoekers
Het totale aantal bezoekers van de Rodaboulevard Kerkrade nadert de 7 miljoen per jaar, waarvan zo’n 15% afkomstig is uit het buitenland. In de toekomst zal dit bezoekersaantal waarschijnlijk verder oplopen door de voorziene uitbreiding van de LeisureDome.