WMC opent nieuw kantoor in hartje Kerkrade

Op dinsdag 10 november opende wethouder Huub Wiermans (Centrumontwikkeling en Centrummanagement) het nieuwe festivalkantoor van het Wereld Muziek Concours (WMC) aan de Niersprinkstraat 8 in Kerkrade. In aanwezigheid van WMC-voorzitter Max Kousen verrichtte wethouder Wiermans de openingshandeling, waarmee het kantoor officieel in gebruik werd genomen.

Frisse wind
De WMC-organisatie, die voorheen kantoor hield aan de achterzijde van de Rodahal, verhuisde in het voorjaar naar de nieuwe locatie. Het kantoor past volgens WMC-voorzitter Max Kousen bij de uitstraling van het festival: “Bij WMC waait een frisse wind en dit kantoor weerspiegelt dat. Deze prachtige locatie in het centrum van Kerkrade zorgt ervoor dat WMC nog beter zichtbaar is in Klankstad Kerkrade.” Het kantoor doet in de aanloop naar het volgende Wereld Muziek Concours, dat plaatsvindt in de zomer van 2022, tevens dienst als ticketshop en informatiepunt.

Positieve flow
Het nieuwe kantoor van WMC is gevestigd binnen het plangebied van de Stimuleringsregeling Kerkrade-Centrum. Daarom ontvangt de organisatie een gemeentelijke subsidiebijdrage van 10.000 euro. Wethouder Wiermans: “We zijn blij dat we met deze regeling dergelijke ontwikkelingen in onze stad kunnen stimuleren. Dit zorgt voor een positieve flow in ons mooie stadshart.”