White Thursday markt Kerkrade

10e editie White Thursday op de Markt in Kerkrade

De inmiddels traditionele White Thursday Party viert in 2022 eindelijk haar 10-jarig bestaan. De jubileumeditie vindt op Witte Donderdag 14 april 2022 tussen 17.00 en 23.00 uur op de Kerkraadse Markt plaats. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing) is verheugd dat evenementen weer mogelijk zijn en dit jubileum eindelijk gevierd kan worden. “White Thursday is een geweldig evenement voor onze stad, zeker voor onze jeugd en kan daarom weer op onze volledige steun rekenen. Het is dan ook heel fijn dat jongeren van Kerkrade en omstreken eindelijk weer kunnen genieten van dit mooie event. De organisatie presenteert een top line-up aan DJ’s inclusief een bijzonder podium, dus het belooft weer een groot feest te worden op de Markt.”

Line-up

Organisator Ramon Lückers van Music Dome Kerkrade programmeert aansprekende DJ’s zoals La Fuente, Tony Junior, Rose Rox, GIL-T en Fenomeno. Ook lokaal talent staat op het podium met DJ Riley uit Kerkrade.

Evenement voor jongeren

“We hebben een lange periode van twee jaar achter de rug waarin jongeren vrijwel niets konden ondernemen. Dat er dan nu weer een grootschalig evenement voor onze jeugd georganiseerd kan worden, is alleen maar mooi. We gunnen onze jeugd een bruisende stad waar ze veel kunnen beleven. White Thursday sluit daar natuurlijk volledig op aan”, aldus wethouder Jo Schlangen (Jeugd).

IBA Parkstad

Ook IBA Parkstad omarmt het evenement. White Thursday is geprogrammeerd als programmaonderdeel van het IBA Expojaar. Het is een met name voor jongeren aantrekkelijk evenement dat de trots op de eigen leefomgeving (identiteit) versterkt. Dat is belangrijk binnen de doelgroep jongeren, die we duurzaam aan de regio Parkstad willen binden.

Gratis toegang

Het evenement is net zoals voorgaande edities gratis te bezoeken voor alle leeftijden. In deze editie zijn er wel een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo wordt het festival omheind met hekken. Tevens is ticketing van toepassing (zowel vooraf als op de avond zijn gratis kaarten verkrijgbaar) en wordt gewerkt met leeftijdscontrole in verband met verstrekking van alcoholische dranken.

10 jaar White Thursday

In 2011 is de gemeente gestart met White Thursday in het kader van de toen lopende gemeentelijke campagne om het Glazen Huis van 3FM naar Kerkrade te halen. Het dance-event was zo’n succes dat besloten werd om het ook in de daarop volgende jaren te laten plaatsvinden.

Wees erbij en bestel je gratis tickets hier!