Op deze plek stond tussen 1993 – 2004 de vroedvrouwenschool

Hier kon men de opleiding tot verloskundige volgen. Voorheen is de Vroedvrouwenschool gevestigd aan de Akerstraat te Heerlen (1913-1923) en het complex aan de Heerlerbaan (1923-1993). In het begin van 1993 verhuizen de St. Elisabethklinieken, beter bekend als de Vroedvrouwenschool, naar de nieuwbouw in het Wijngracht te Kerkrade.

De realisatie van de nieuwe vroedvrouwenschool te Kerkrade gaat de vroedvrouwenschool een nieuwe toekomst tegemoet. Het gebouw was functioneel en efficiënt van opzet. Het gebouw leunde aan tegen het naburige st. Jozefziekenhuis. Het gebouw had 3 verdiepingen en omvatte een verloskundige afdeling, afdelingen voor zwangere en kraamvrouwen, een spreekuurafdeling en een polikliniek. Via een glazen verbindingsbrug kon men vanuit de vroedvrouwenschool naar de couveuse-afdeling van het St. Jozef Ziekenhuis.

Vanaf 13 juli 2004 wordt de Vroedvrouwenschool ondergebracht in de gebouwen van het Academisch Ziekenhuis van Maastricht (AZM). Zij is dan een van de 10 faculteiten van Zuyd Hogeschool. Zij blijft een zelfstandige opleiding, maar gaat samenwerken met de faculteiten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Maastricht.

Kerkrade écht beleven?