Provada

Versnellingsambities woningbouw Kerkrade en Stadsregio Parkstad toegelicht op Provada in Amsterdam!

Op dinsdag 11 juni jl. heeft wethouder Tim Weijers (Wonen & Vastgoed) samen met collega-wethouders Bart Smeets (Landgraaf) en Jaimy van Dijk (Brunssum) uit de regio de woningbouwambitie en de ideeën rondom de versnelling van woningbouw toegelicht op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Zij deden dit namens de Bestuurscommissie Wonen en Herstructurering van de Stadsregio Parkstad Limburg, waarvan wethouder Weijers voorzitter is.

Investeren in Kerkrade en regio Parkstad
Doel van het bezoek was om ontwikkelaars en beleggers enthousiast te maken om te investeren in Kerkrade en onze regio Parkstad. De ambitie van de wethouders is om de woningbouwproductie in de regio te verdubbelen naar gemiddeld minimaal 750 woningen per jaar. Hier zijn marktpartijen en woningcorporaties voor nodig die woningen bouwen. Er zijn diverse nieuwe contacten gelegd met marktpartijen, waarbij de kansen voor nieuwe woningbouw in de regio Parkstad met elkaar zijn besproken. Ook hebben de wethouders hun ideeën kenbaar gemaakt om samen vanuit de gemeenten in Parkstad het investeringsklimaat voor nieuwe woningbouw in de regio te verbeteren.

Woonoffensief
Kerkrade heeft gekozen voor een woonoffensief, waarbij het bouwen van kwalitatief goede woningen centraal staat. Kwaliteit en het vergroten van de leefbaarheid zal de leidraad worden voor alle nieuwe woningbouwplannen die de komende jaren worden ontwikkeld.

Woonloket
Informatie over alle woonprojecten in Kerkrade staan vermeld op www.kerkrade.nl/woonloket.