Thaise take away opent deuren

Wethouder Jo Schlangen feliciteerde Kaew Bunklan en haar partner Cheert Leipoldt onlangs met de opening van hun afhaal- en bezorgservice Khun Kaew Authentiek Thai aan de Hoofdstraat in Kerkrade.

Jong geleerd
Van jongs af aan heeft Kaew Bunklan het authentieke Thaise koken van haar oma en moeder geleerd. “In mijn take away kunnen mensen de échte Thaise keuken ervaren. De ingrediënten voor mijn gerechten komen niet uit een verpakking, maar rechtstreeks uit de tuin. Mijn curry pasta’s bereid ik met een vijzel. Ook gebruik ik zoveel mogelijk ecologische producten. Op deze manier wil ik mensen ervan bewust maken dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn voor het milieu.”

Bezige bij
Kaew komt uit een ondernemende familie, met restaurants in onder andere Thailand en Luxemburg. Zelf heeft zij haar naam al gevestigd in Parkstad, waar haar Heerlense restaurant en take away het goed doen. “Tijdens deze coronacrisis merk ik dat mensen andere behoeften hebben. Daarom bezorg ik ook maaltijden aan huis. Inderdaad, ik ben een bezige bij!”
Stichting Streetwise en de gemeente Kerkrade hebben Kaew Bunklan begeleid in de aanloopfase van haar nieuwe onderneming in Kerkrade. Omdat haar zaak is gevestigd binnen het plangebied van de Stimuleringsregeling Kerkrade-Centrum, ontvangt zij een gemeentelijke subsidiebijdrage van 10.000 euro.