Shoppen in West!

Het winkelgebied Akerstraat/Carboonplein neemt inmiddels alweer 12 jaar een belangrijke plek in Kerkrade-West in. Het winkelgebied heeft een grote verscheidenheid aan winkels. Van Speciaalzaak tot supermarkt, van bakker tot slager en van lunchroom tot café. Er is voor elk wat wils.

In dit mooie stukje Kerkrade komen wekelijks duizenden klanten hun boodschappen en/of een drankje doen. Op de woensdagochtend kun je in het winkelgebied zelfs gezellig naar de weekmarkt.

Met elkaar in gesprek gebleven
Tijdens de Corona-tijd ging het 10-jarig jubileum Akerstraat/Carboonplein helaas niet door. Maar gelukkig – daar waar mogelijk was- bleven ondernemers, bewoners en de gemeente met elkaar in gesprek. Dat wierp zijn vruchten af.

Reclamebanners
De ondernemers in West gaven aan dat de inmiddels verouderde reclamebanners een update konden gebruiken. Wat meer aansluiten bij de stijl van Beleef Kerkrade was hierin een van de wensen. De voorbereidingen hebben even geduurd, maar uiteindelijk is het resultaat inmiddels duidelijk te zien in het frisse straatbeeld van het winkelgebied. Zo ziet ook wethouder John Roland (Wijkwethouder West) “Het winkelgebied Akerstraat/Carboonplein heeft enorm veel te bieden aan de mensen. Met de nieuwe reclamebanners in de stijl Beleef Kerkrade wilden we het winkelgebied een nieuw elan geven. We willen op deze manier de verbinding met de wijken nog meer tot uitdrukking laten komen. Ik denk dat dit goed gelukt is. Het resultaat mag er zijn.”

De ondernemers in Kerkade-West heten u van harte welkom!