Sant’Egidio en HAVEN openen nieuw uitgiftepunt voor gratis maaltijden in Kerkrade-West

HAVEN | Just be Homes

Bij HAVEN mag een bezoeker tot zichzelf komen en de rust vinden waar misschien al heel lang naar wordt verlangd. Je vindt er een luisterend oor, een kopje koffie of een zakdoek. Een bezoeker kan zich terugtrekken en omringen met stilte in een van de stiltekamers. Bij Haven oordelen of adviseren ze niet. Ze maken tijd vrij, zodat eenieder zelf kan ontdekken wat werkt om weer in zijn kracht te staan. Een plek waar je alleen maar hoeft te ‘zijn’: Just be Home.

HAVEN werkt zonder indicaties, wachtlijsten of procedures; je kunt gewoon langskomen tijdens openingstijden of contact opnemen via 045 535 06 95.

Geven en nemen kast

Op de locatie in de Kampstraat in Kerkrade staat een nieuwe buurtkast! Deze ‘geven en nemen kast’ staat buiten bij HAVEN voor de deur en is bedoeld voor allerlei houdbare levensmiddelen en overige boodschappen zoals (ongebruikte) verzorgingsproducten. Het motto is: NEEM wat je nodig hebt en SCHENK wat je missen kunt!

Nieuwe samenwerking

De Gemeenschap van Sant’Egidio (voorheen Caritas045) en stichting HAVEN slaan de handen ineen. Samen realiseren zij een nieuw uitgiftepunt op Kampstraat 69 in Kerkrade. Hier zijn inwoners van Parkstad met een minimuminkomen iedere donderdag tussen 16.30 en 18.30 uur welkom om gratis een gezonde maaltijd in ontvangst te nemen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Sant’Egidio

De Gemeenschap van Sant’Egidio zet zich in voor Parkstad in het kader van armoede- en eenzaamheidsbestrijding. Zo worden er wekelijks ruim 1500 maaltijden kosteloos verstrekt aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Na gesprekken met bezoekers van de locatie van Sant’Egidio in Chevremont, bleek er een duidelijke behoefte te zijn aan een locatie in Kerkrade-West. Door de samenwerking aan te gaan met Stichting HAVEN kan in deze behoefte voorzien worden.

Vrijwilligersinitiatief

Haven realiseert dit uitsluitend met vrijwilligers. Met het oog op uitbreidingsplannen in de regio, zoekt de stichting nog naar mensen die zich vrijwillig voor HAVEN willen inzetten: denk aan lieve begeleiders met een luisterend oor, mensen die helpen met de uitgifte van de maaltijden van Sant’Egidio, mensen met groene vingers die willen meehelpen in de tuin of mensen die op een andere manier iets willen betekenen voor een ander. Interesse? Meld je dan aan via www.justbehomes.org/help-mee/