Euregioparade 2024

Programma Euregioparade 2024 Kerkrade bekend

Klankstad Kerkrade is op zondag 30 juni a.s. gastheer van de 9 e Euregioparade! Het evenement wordt georganiseerd door de samenwerkende muziekbonden uit de Euregio. Er is een grote Streetparade door het centrum en de hele dag zijn er dwars door het hele centrum optredens: “Kerkrade heeft veel ervaring met het organiseren van soortgelijke muziekevenementen. We zijn daarom blij dat we dit mooie evenement van de samenwerkende euregionale muziekbonden kunnen faciliteren”, aldus wethouder Jo Schlangen (Cultuur).

Streetparade en aansluitende show
Vanaf 14.00 uur trekt de Streetparade met 40 deelnemende korpsen door de straten van Kerkrade. Zoek een mooi plekje langs de route Verdipassage-Niersprinkstraat-Poststraat- Hoofdstraat-Markt-Einderstraat-Engerweg-Kapellaan en geniet van de klanken van alle marcherende tamboer- en showkorpsen! Aansluitend aan de optocht is er een grote show op de Markt.

Live muziek tijdens koopzondag
De hele dag zijn er optredens. Het programma start al om 11.00 uur met een mis in de Lambertuskerk, die wordt opgeluisterd door het Jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Peer. Van 12.00 tot 13.00 uur is er bij het Raadhuis de officiële openingsceremonie met een vlaggenparade. Tijdens deze bijzondere dag er ook koopzondag in het centrum. Tijdens het winkelen kun je op diverse plekken genieten van optredens van de deelnemende orkesten. Kerkraadse inbreng is er van Musica Limburg. Je ontmoet alle korpsen op de speelplekken bij Hinger Herjods Ruk, de Orlando Passage, Hoofdstraat, Raadhuis,
Dé Wieëtsjaf, Kapelhof en de Hambos.

Gratis parkeren en verkeersmaatregelen
Tijdens koopzondagen is parkeren in Kerkrade gratis. Aangeraden wordt om tijdig naar Kerkrade te komen, zodat er genoeg tijd is om een parkeerplaats te zoeken. Parkeren kan o.a. op het Old Hickoryplein en aan de Stationsstraat (zie bijgevoegde plattegrond). De Streetparade is niet te organiseren zonder diverse verkeersmaatregelen. Vergunning-houders van een parkeerplaats aan het Theaterplein moeten op 30 juni van 10.00 tot 18.00 uur uitwijken naar de J.S. Bachstraat. Voor voetgangers zijn er oversteekplekken op de kruisingen Koningsweg/Kloosterraderstraat en Wijngracht/ Mozartstraat. De optochtroute is van 10.00 tot 18.00 uur niet toegankelijk voor verkeer.

Plattegrond parkeren evenementen Kerkrade