Nieuw Vietaal Kerkrade, centrum voor duurzame gezondheid

Wethouder René van Drunen (Gezondheidszorg) feliciteerde Ed Heijnen en Roy van den Broek met het onlangs geopende Vietaal Kerkrade. In de wijk Kaalheide aan de Heiveldstraat 107 is het gloednieuwe centrum voor duurzame gezondheid vanaf mei 2023 van start. “Vietaal Kerkrade streeft ernaar om de gezondheid en het welzijn van mensen te bevorderen door middel van innovatieve en duurzame benaderingen”, aldus Heijnen en Van den Broek.

Vietaal Kerkrade

Ed Heijnen vervolgt: “Vietaal Kerkrade streeft duurzame gezondheid na en biedt in een multidisciplinair team zorg aan. Binnen het centrum is op dit moment een praktijk voor fysiotherapie en praktijk voor osteopathie gevestigd, om directe zorg bij ontstane klachten te leveren. Vanuit de praktijk voor fysiotherapie worden bewegingsprogramma’s aangeboden”.

Vietaal Fit

“Vietaal Fit is een bewegingsprogramma waarmee je kunt werken aan het verbeteren van je gezondheid”, aldus Roy van den Broek. “Maatwerk spierversterkende programma’s moeten leiden tot een duurzamere gezondheid (minder fysieke klachten). Voor de uitvoering van deze bewegingsprogramma’s wordt gebruik gemaakt van Electronic Gym apparatuur. E-gym training vindt plaats in een sfeervolle ruimte met 8 verschillende toestellen om alle grote spiergroepen te trainen. Een touchscreen assisteert bij de juiste uitvoering van de oefening. Het inloggen met een chip zorgt voor herkenning van de sporter en het aanbieden van het juiste programma. Overtraining/ belasting is hierdoor niet mogelijk, hetgeen blessures voorkomt. De kracht van het concept zit niet enkel in de high tech apparatuur maar ook in de ondersteuning van fysiotherapeuten mocht dit nodig zijn”.

Voor iedereen

E-gym wordt ook aangeboden aan breedtesportverenigingen van Kerkrade om middels krachttraining de sportprestatie te verbeteren. Turnvereniging Balans, tennisvereniging TCK’54 en atletiekvereniging Achilles Top willen krachttraining periodiek inzetten om de sportprestaties van hun leden te verbeteren.

Meer info

Bezoek Vietaal Kerkrade aan de Heiveldstraat 107 in Kerkrade of ga naar www.vietaalkerkrade.nl