Netwerkgerichte samenwerking met ondernemers

Om het positieve verhaal van Kerkrade en Parkstad uit te dragen en de samenwerking met Aken verder vorm te geven, in het bijzonder het economisch potentieel en de ambities, worden ondernemers betrokken bij de koers van beleid in deze regio. Daarom kreeg Stijn Koster, de zeer succesvolle ICT-ondernemer van i3D.net in Rotterdam, een bezoek van de Kerkraadse wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) samen met beleidsmedewerker Ralph Wijckmans. “De uitdagingen van deze tijd vragen om een netwerkgerichte en een grensoverstijgende  aanpak. Dat samenwerken in netwerken gebeurt vaak doelgericht en bewust”, aldus Geers. Maar ook steeds vaker vanuit een onverwachte ontmoeting die tot onvoorziene ideeën en combinaties leidt”.

Kerkrade

Ook al woont en werk ik in de regio Rotterdam, ik draag mijn geboortegrond Kerkrade een warm hart toe”, aldus. Koster wil zich dan ook graag inzetten als ambassadeur voor de regio.

Medtech
De inspanningen om de zeer snel groeiende medtech-sector in Parkstad nog beter te verankeren in de regio, ziet Koster als een uitgelezen kans om de economische potenties in Parkstad nog beter te benutten. Parkstad heeft goud in handen met prachtige bedrijven als bijvoorbeeld Medtronic, Ceva, Boston Scientific en Abbott.