Nederlands Douane Orkest op de Markt in Kerkrade

Op zaterdag 8 juli 2023 strijkt van 13.00 tot 14.30 uur het Nederlands Douane Orkest neer op de Markt in Kerkrade voor een spetterend pleinconcert. Tijdens dit gratis toegankelijk concert zullen er instrumentale topsolisten te horen zijn vanuit het orkest en zal ook de slagwerkgroep van het Nederlands Douane Orkest te horen zijn als steel- en sambaband. Afwisselend met het orkest zullen zij u in tropische vakantiesferen brengen.

Met dirigent Björn Bus
De muziekorganisatie staat onder leiding van een douanemanager en staat onder artistieke leiding van chef-dirigent Björn Bus. De programmering kent diverse muziekstijlen, van symfonische werken tot originele composities voor harmonieorkest, pop- en filmmuziek, vaak vergezeld door bekende Nederlands vocalisten en solisten.

Over het Nederlands Douane Orkest
Het muziekgezelschap kent een operationele samenstelling van 18 professionele en 57 semiprofessionele muzikanten en bestaat uit een symfonisch blaasorkest en een slagwerkgroep. Uit haar formatie worden ook ensembles als een bigband, een jazz-combo, steel- en sambaband en verschillende blazersgroepen samengesteld. De muzikale samenstellingen repeteren een dag per week op een vaste locatie en treden circa 24 keer per jaar op in binnen- en buitenland. Muzikale producten en diensten zijn concerten, publieke optredens, taptoeshows, begeleiding artiesten, educatie, talentontwikkeling en bijdragen aan ceremoniële gebeurtenissen.