muziek Botanische Tuin Kerkrade

Muziek in de Botanische Tuin Kerkrade

De Botanische Tuin Kerkrade is een plantaardige schatkamer, een oase van rust en een geregistreerd (levend) museum. En buiten dat natuurschoon is er cultureel ook van alles te beleven. Letterlijk in het groen, als het weer het toelaat en dicht bij de natuur, bij slechtere weersomstandigheden. Met de ‘Muziek in de tuin’ concerten wordt de bezoeker uitgenodigd in de tuin plaats te nemen en te komen genieten van prachtige klanken. 

Op zaterdag 19 maart om 19.30 uur staat het concert van Duo Energico op de agenda. Het duo bestaande uit Augustine Boshouwers en Marjon Pauw, brengt quatre-mains muziek van Schubert, Beethoven, De Klerk, Debussy, Casella, Bizet en Dvořák. Na succes op herhaling in de tuin, met een nieuw omvangrijk repertoire met twee piano’s. Een klassiek pianoconcert, met lovende kritieken en een aantal topstukken. Bent u erbij?

Kaarten voor de concerten kunnen worden besteld door overmaking van € 15,00 per persoon op bankrekening ING bank NL06 INGB 0003 0892 65 t.n.v. Botanische Tuin Kerkrade onder vermelding van:

  • Datum en naam concert
  • Volledige adresgegevens
  • De kaarten worden pas gereserveerd als het bedrag is overgemaakt

De tuin
De Botanische Tuin Kerkrade is één van de 27 officiële botanische tuinen van Nederland. Tuin- en landschapsarchitect / plantendeskundige John Bergmans (1892-1980) ontwierp de tuin, die stamt uit 1939, in opdracht van de Staatsmijnen als recreatieplek voor de mijnwerkers en hun gezinnen. De tuin werd in de landschappelijke stijl aangelegd, met open en dichte ruimtes, slingerende wandelpaden, intieme zitplekken en verrassende doorkijkjes. Kortom: een plek de moeite waard om te bezoeken.

Houd de website, Facebook en Instagram in de gaten voor alle evenementen van de Botanische Tuin Kerkrade.