Leerwerkplek Broodje Carboni in Kerkrade-West geopend!

In de zomerperiode is Broodje Carboni officieel door wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) geopend. St. Jan Baptist leerling Jordan knipte daarbij het lint door. De nieuwe broodjeszaak aan het Carboonplein is tegelijkertijd de leerwerkplek voor de leerlingen van de St. Jan Baptist school uit dezelfde wijk. “Het mes snijdt daarbij aan twee kanten”, concludeert Geers. “Aan de ene kant een nieuwe mooie onderneming, en aan de andere kant een waardevolle leerplek voor de leerlingen. Maatschappelijk ondernemen wordt hierbij met de daad aan het woord gevoegd”.

Unieke formule
“Wat het Carboonplein uniek maakt is de samenwerking met St. Jan Baptist, een school voor Speciaal Onderwijs (SO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). De leerlingen werken al jaren, met heel veel bevlogenheid in de Jumbo. Ze leren, doen ervaring op en blijven zelfs hangen als werknemer”, geeft Bram Defesche van St. Jan Baptist aan. “Deze lijn gaat ook voortgezet worden bij Broodje Carboni, na de grote vakantie gaan de leerlingen hier ook aan de slag met het personeel en hun leerkrachten. Zo wordt het Carboonplein één grote leerwerkplek voor de leerlingen van de St. Jan Baptist”

Ondernemersfamilie
Broodje Carboni is de nieuwe horeca-gelegenheid van de ondernemersfamilie Huirne, geen onbekende in Kerkrade. Herman Huirne runt de Jumbo Supermarkten, en dochter Anne is actief met ijssalons Trentino in Terwinselen en Capri in het centrum. Bij Broodje Carboni komen smaak en passie samen!”, geeft Herman Huirne aan. “In samenwerking met de St. Jan Baptist school, streven we ernaar om heerlijke broodjes te serveren die niet alleen de honger stillen, maar ook een positieve impact hebben op onze gemeenschap; we creëren met onze zaak een leeromgeving voor leerlingen die net iets meer moeite hebben met leren”.

Broodje Carboni
Bezoek Broodje Carboni aan Carboonplein 35 in Kerkrade-West, of kijk op www.broodjecarboni.nl.