Bram Tankink en Beleef Kerkrade lanceren Koersen in Kerkrade!

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink is men in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is. Wethouder Weijers is hierop aangehaakt en heeft Bram bereid gevonden om als ambassadeur voor Kerkrade een aantal van zijn favoriete routes uit te werken en te delen met fiets minnend Nederland.

Routes
Op dit moment zijn 3 prachtige routes uitgewerkt, waarbij uiteraard ook gedacht is aan voldoende rustpunten en de inwendige mens. Twee routes over de weg (De Ronde van Kerkrade & Kerkrade met een vleugje Heuvelland) en een gravelroute (Mijnstreken Klassieker). In de loop van het jaar zullen hier nog een heel aantal routes bijkomen, met uiteraard ook mountainbike-routes (waaronder Bram’s Mooiste!).

Visie Vrijetijdseconomie
De Kerkraadse plannen sluiten naadloos aan op de onlangs vastgestelde Visie Vrijetijdseconomie Zuid-Limburg. Hierin staan allerlei plannen om Zuid-Limburg op een duurzame manier bereikbaar en leefbaar te houden, zodat het er veilig recreëren, wonen en werken is. Een van de speerpunten is om de druk van het Heuvelland af te halen en meer spreiding aan te brengen in de toeristisch-recreatieve activiteiten binnen Zuid-Limburg. “Bram Tankink inzetten als ambassadeur en door hem bijzondere fietsroutes laten ontwikkelen zagen wij als een uitgelezen kans om meer fietstoeristen Kerkrade te laten beleven,” aldus wethouder Weijers.

De routes zijn hier terug te vinden.