Krismes i Kirchroa in het centrum en de wijken

Vanaf 9 tot en met 24 december 2023 is in het centrum en de wijken Krismes i Kirchroa met verschillende kerstonderdelen en -activiteiten te beleven. Zo keert het succesvolle Huis van de Kerstman terug op de Markt; de Kerstman en zijn vrouw verwelkomen iedereen bij Kerstpret Kerkrade. De Miljoenenlijn sluit aan met speciale treinritten naar Kerkrade. Met de Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk komt het ook buiten het centrum. “Met de 3e editie van het Huis van de Kerstman midden in het centrum en de Krismes Karaoke i Kirchroa in de wijken kan het op onze volledige steun rekenen en maken wij deze evenementen graag mede mogelijk”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing). Wethouder Alexander Geers (Economie & Centrummanagement) sluit hierop aan: ”Het is niet alleen voor onze inwoners een mooi evenement, maar wij ondersteunen hiermee ook de ondernemers in onze stad”.

Intocht van de Kerstman

Het trapt op zaterdag 9 december 2023 af met de Intocht van de Kerstman. Samen met zijn Kerstvrouw en Elfjes komt de Kerstman op station Kerkrade aan. Via de Stationsstraat, Hoofdstraat en Hinger Herjods Ruk wordt de Kerstman op de Markt ontvangen.

Huis van de Kerstman

“Het Huis van de Kerstman is vervolgens op 9, 10, 13, 15, 16, 17, 20, 22, 23 en 24 december 2023 geopend en gratis toegankelijk”, geeft organisator Kerstpret Kerkrade aan. In het huis wordt iedereen ontvangen door de Elfjes en de Kerstman. De activiteiten omvatten naast de Intocht van de Kerstman, onder meer knutselmiddagen, kinderdisco, theatermiddag, kerstboom versieren, Kerstmanrun en een speurtocht door het centrum. Tevens biedt het Huis van de Kerstman ruimte voor personeelsbijeenkomsten en/of kerstfeesten op maat.

Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk

Met een DJ Booth in de vorm van een caravan in kerstdecoratie worden tussen 9 en 24 december 2023 alle wijken in Kerkrade bezocht. De Krismes Karoake i Kirchroa in de wijk bezoekt winkelgebieden en verzorgingshuizen, en basisscholen tot en met gemeenschapshuizen.

Koopzondagen

Krismes i Kirchroa sluit op 17 en 24 december 2023 aan op de speciale decemberkoopzondagen in het centrum.

Meer info

Alle verder informatie over is terug te vinden via www.beleefkerkrade.nl.