Kirchröadsjer Sjlajerparade week lang te zien op RTV Parkstad en ‘live’ op de Markt én in de wijken!

Op zondag 20 februari 2022 worden op RTV Parkstad om 11.11 uur de sjlajers van de Kirchröadsjer Sjlajerparade 2022 aan je voorgesteld. Tien Kerkraadse inzendingen passeren de revue in de televisie-uitzending als opmaat naar de carnaval. Op carnavalszondag 27 februari 2022 is de Kirchröadsjer Sjlajerparade vanaf 14.11 uur live te zien op de Markt en in de wijken. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Kerkraadse Markt. Organisator Kirchröatsjer Vasteloavends Verain presenteert deze editie samen met Vasteloavends Verain Kirchroa-West en KV Burgerlust 1924. Beleef Kerkrade ondersteunt deze unieke coproductie van de carnavalsverenigingen.

Inzendingen
In de race voor de officiële titel Kirchröadsjer Sjlajer 2022 zijn Danny Pouwels, Wiesse Sjwaam, Radauw, Sjpass vuur drei, d’r Tim, Duo de Radies, Jo Smeets, René Reulings, Los mar Joa en Viva la Vida.

Op de Markt en in de wijken
De Kirchröadsjer Sjlajerparade wordt ook live gepresenteerd, op de Markt en in de wijken. Op carnavalszondag 27 februari 2022 treden alle artiesten vanaf 14.11 uur op in Eygelshoven op het plein bij het Socioproject, in Kerkrade West in het Heidsjer Trefpunt en in het centrum op de Markt. De artiesten treden zo op drie locaties in een carrousel-opzet op.

Finale
De finale van de Kirchröadsjer Sjlajerparade is op carnavalszondag 27 februari 2022, aansluitend aan de carrousel-opzet op de Markt in Kerkrade. Daar wordt de winnende Kirchröadsjer Sjlajer 2022 officieel bekend gemaakt.

Uitzending op TV en online

De televisie-uitzending van de Kirchröadsjer Sjlajerparade is zondag 20 februari 2022 om 11.11 uur op RTV Parkstad te zien. Aansluitend draait deze nog de hele week, als opmaat naar de carnavalsdagen, in een dagcarrousel op de regionale televisiezender. Ook is de uitzending online te volgen via het YouTube kanaal van Beleef Kerkrade.