Kerkrade verkent mogelijkheden voor “Open Up” evenement in de zomer

Beleef Kerkrade is daags na de kabinetsaankondiging van een garantiefonds evenementen per 1 juli 2021 aan de slag met een heropeningsevenement voor de hele stad in de zomer. “In het kader van Kerkrade in Verbinding hebben we vandaag online gesproken met enthousiaste eventorganisatoren en partners uit Kerkrade, waarmee we plannen uit gaan werken om een evenement neer te zetten als Kerkrade weer “AAN” mag. We hebben in ieder geval de ambitie uitgesproken om Open Up Beleef Kerkrade deze zomer te organiseren”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing).

Concept Open Up Beleef Kerkrade
Open Up Beleef Kerkrade wordt een heropening met kwaliteit, sfeer en beleving voor alles en iedereen in Kerkrade. De uitkomst is een ludiek en innovatief event voor de hele stad, in het stadscentrum en in de wijken. Samen met de inwoners, verenigingen en bedrijven worden de plannen  in onze mooie accommodaties, pleinen en parken in heel Kerkrade uitgewerkt. Suggesties zijn daarbij welkom via beleef@kerkrade.nl.

Garantiefonds Rijksoverheid

Het kabinet gaf gisteren de eventbranche perspectief. Er komt een garantiefonds voor evenementen, zodat organisatoren aan de slag kunnen met het plannen en opzetten van bijvoorbeeld festivals, vanaf een moment dat dat weer verantwoord is. Het Rijk gaat daarbij uit van 1 juli 2021. Beleef Kerkrade speelt met Open Up Beleef Kerkrade hier direct op in.

#KerkradeInVerbinding
Samen met Kerkraadse eventorganisatoren Dutch Event Masters, Music Dome Kerkrade, SjunJek, McSluis Events, WMC Kerkrade, Rodahal Kerkrade, Cornelli’s en de partners GaiaZOO, Continium en Roda JC Kerkrade is de gemeente met Open Up Beleef Kerkrade aan de slag. Het college van burgemeester en wethouders organiseert in de maand januari verschillende momenten van ontmoeting, binnen de geldende coronamaatregelen. Alle activiteiten vinden plaats onder de noemer ‘Kerkrade in Verbinding’. Onder deze noemer heeft wethouder Weijers samen met het gemeentelijke evenemententeam van Beleef Kerkrade vandaag een digitale bijeenkomst georganiseerd waarin een heel scala aan evenementenorganisatoren elkaar informeel ontmoette.

Perspectief
“Het getuigt van lef én het biedt de Kerkraadse evenementensector perspectief dat Beleef Kerkrade direct na het kabinetsbesluit dit initiatief oppakt”, stelt Leon Fuchs van Dutch Event Masters namens de gezamenlijke eventpartners. Samen met alle ervaren organisatoren en fantastische eventlocaties in onze stad gaan we de Open Up Beleef Kerkrade verder uitwerken.