Jan Timmer op bezoek in Kerkrade

Afgelopen week ontmoette burgemeester Petra Dassen in Kerkrade oud-topfunctionaris Jan Timmer. De link van Timmer met Kerkrade en de arrangeur van het onverwachte bezoek is Claudio di Leonardo, directeur van Koster Industrial Services in Flexiforum in Kerkrade, en achterneef van Jan Timmer.

Oud-topfunctionaris
Jan Timmer is een Nederlandse oud-topfunctionaris. Hij was president-directeur van Philips van 1990 tot 1996. Timmer is vooral bekend wegens het doorvoeren van een grootscheepse reorganisatie van het Philipsconcern, Operatie Centurion genoemd.

Die man van Philips
Jan Timmer bood aan burgemeester Dassen het boek ‘Die man van Philips’ aan. Timmer werkte er zijn leven lang. Het boek vertelt het verhaal van zowel die man als dat bedrijf, met onder meer hoe boeiend en afwisselend een loopbaan bij een multinational kan verlopen en hoeveel kansen tot ontplooiing er zijn. Daarnaast biedt hij inzicht in de complexe besluitvormingsprocessen van een wereldwijd opererend concern. Hij beschrijft hoe het Angelsaksische businessmodel, met zijn nadruk op aandeelhouderswaarde, een ongewenste invloed heeft gehad op de bedrijfsvoering, en niet alleen bij Philips. Vanuit zijn levenslange betrokkenheid bij het bedrijf heeft hij begrip voor de dilemma’s waar managers voortdurend mee geconfronteerd worden.