Ing wieëtsjaf wieër!

Café Dé Wieëtsjaf op de Markt in Kerkrade gaat verhuizen, het café schuift precies één plek op en wordt gevestigd in het voormalige Rabobankpand aan de Markt in Kerkrade. Cafébaas en centrumondernemer Micha Winkens schakelde voor de toekomstige inrichting en interieur van zijn nieuwe café studenten van Zuyd Hogeschool in. Het project Ing wieetsjaf wieër past naadloos in het concept van Beleef Kerkrade. De studenten presenteerden hun plannen en ideeën in HuB Kerkrade.

Ervaring en vernieuwing
Op de nieuwe plek wordt Café Dé Wieëfsjaf ongeveer drie maal zo groot. De jarenlange ervaringen op de huidige plek vormen voor Winkens een groot aandeel in zijn toekomstige inrichting voor het nieuwe café. Het café-, restaurant- en zaal-deel kan op de nieuwe locatie met ruimere opzet veel beter tot zijn recht komen. Naast zijn eigen ervaringen liet Winkens ook studenten Facility Management meedenken aan het nieuwe interieur. Naast de ideeën voor inrichting van het café vanuit de expertise van de studenten, maakt Winkens daarbij tegelijkertijd gebruik van de ideeën van de doelgroep jongeren.

Praktijk
Docenten Rik Beckers en Bertille Soogelee van Zuyd Hogeschool Facility Management merkten verhoogde interesse bij de studenten voor deze opdracht. ‘De opdracht rondom het uitgaansleven past mooi in de ontwikkeling van onze studenten. In het onderwijsblok 1.3 Adviseren maken de studenten kennis met de authentieke taak van de Facility Manager op het gebied van herindeling en herinrichting van ruimtes en gebouwen’, aldus Beckers. ‘Naast de wensen van opdrachtgever Winkens, hebben de studenten ook hun visie en creativiteit kunnen verwerken in de opdracht die als eindresultaat een Programma van Eisen en prachtig 3D ontwerp in SketchUp heeft opgeleverd voor De Wieëtsjaf. Naast de indeling en het design heeft hierbij ook de wet en regelgeving een rol gespeeld’, geeft Soogelee aan. ‘De nieuwe Wieëtsjaf moet natuurlijk ook een gezonde, veilige en voor iedereen toegankelijke ontmoetingsplek worden!’

Café Dé Wieëtsjaf
Het café opent naar verwachting op 1 oktober 2022 op het nieuwe adres, tot die tijd blijft Dé Wieëtsjaf open op de huidige locatie. Houd ondertussen de social media van Café Dé Wieetsjaf of www.wieetsjaf.nl in de gaten.