Ing wieëtsjaf wieër!

Café Dé Wieëtsjaf is momenteel als pop-up-locatie actief in het voormalige ABN Amro Bankpand op de Markt 46 in Kerkrade. Het café zou in de oorspronkelijke planning in oktober 2022 verhuizen, precies één plek verder naar het voormalige Rabobankpand. Cafébaas en centrumondernemer Micha Winkens schakelde snel met de gemeente toen bleek dat door de vertraagde bouwwerkzaamheden oktober niet haalbaar bleek. Wethouders Alexander Geers (Centrummanagement) en Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening) brachten daartoe een werkbezoek aan Dé Wieëtsjaf; de gemeente heeft haar medewerking verleend aan de realisatie van deze pop-up locatie als overbruggingsperiode.

Pop-up
In de pop-uplocatie is de uitstraling urban pop, laat Micha Winkens weten, vanuit de insteek geen kopie van nr. 49. De Kerkraadse kunstenaar Miriam Vleugels zorgde samen met Janine Winkens voor een bijpassende uitstraling van de muren ! In de pop-up locatie is live-cooking met zicht op de keuken voorzien, een barsetting en gezellige zitjes.

Ervaring en vernieuwing
Ondertussen lopen de bouwwerkzaamheden op de definitieve plek Markt 47 gestaag door. Café Dé Wieëfsjaf wordt ongeveer drie maal zo groot. De jarenlange ervaringen op de oude plek vormen voor Winkens een groot aandeel in zijn toekomstige inrichting voor het nieuwe café. Het café-, restaurant- en zaal-deel kan op de nieuwe locatie met ruimere opzet veel beter tot zijn recht komen. Naast zijn eigen ervaringen liet Winkens ook studenten Facility Management van Zuyd Hogeschool meedenken aan het nieuwe interieur. Naast de ideeën voor inrichting van het café vanuit de expertise van de studenten, maakt Winkens daarbij tegelijkertijd gebruik van de ideeën van de doelgroep jongeren. Samen met alle ideeën in combinatie met hun eigen expertise zorgden architect Ludo Widdershoven en interieurarchitecte Ineke Roosen voor het uiteindelijke ontwerp van Café Dé Wieëtsjaf.

Meer info
Naar verwachting opent Café Dé Wieëtsjaf rond de jaarwisseling op het nieuwe adres, tot die tijd blijft Dé Wieëtsjaf als pop-up locatie open op de Markt 46. Houd ondertussen de social media van Café Dé Wieetsjaf of www.wieetsjaf.nl in de gaten.