Het geluk van Limburg

Grootschalige muziektheaterproductie Het geluk van Limburg in Rodahal Kerkrade met Huub Stapel

Grootschalige muziektheaterproductie Het geluk van Limburg in Rodahal Kerkrade met Huub Stapel

Vanaf mei 2025 minimaal drie maanden te zien

Producenten Toneelgroep Maastricht en Servé Hermans presenteren van mei t/m juli 2025 de nieuwe muziektheaterproductie Het geluk van Limburg in de Rodahal Kerkrade. De hoofdrol wordt gespeeld door Huub Stapel. De productie komt tot stand door een samenwerking met Gemeente Kerkrade en Rodahal Kerkrade. In de productie, naar het gelijknamige boek en bestseller van Marcia Luyten, wordt de opkomst en neergang van de mijnindustrie in Zuid-Limburg getoond. Wethouder Tim Weijers (Marketing en Evenementen) is verheugd dat het gelukt is om deze muziektheaterproductie naar Kerkrade te halen. ‘Het geluk van Limburg hoort thuis in onze stad. Vijftig jaar na de sluiting van de mijnen, wordt het verhaal van de voormalige Mijnstreek opnieuw verteld in een grootschalige muziektheaterproductie. De uitstraling van de voorstellingenreeks Het geluk van Limburg met niemand minder dan Huub Stapel zet onze stad op de kaart en kan daarmee op steun van de gemeente rekenen’.

 

Gebaseerd op de bestseller

Servé Hermans: ‘Na Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden waren we op zoek naar een nieuw verhaal uit onze regio. In de muziektheaterproductie Het geluk van Limburg, losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Marcia Luyten, wordt het verhaal verteld van een hechte gemeenschap in de Heilust in de tijd van de opkomst en neergang van de mijnindustrie. Deze productie kan dan ook alleen maar te zien zijn in de Rodahal in Kerkrade. De preproductie is al in volle gang. Op een later moment komen we met meer nieuws en start kaartverkoop’.

 

Rodahal Kerkrade

Voor de Rodahal Kerkrade is het de eerste keer dat zij hun locatie voor een langere periode opstellen. Jorrit van Melick: ‘Fantastisch dat de Rodahal Kerkrade volgend jaar maar liefst drie maanden het huis wordt van de productie Het geluk van Limburg. De opvolger van de succesvolle musicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden. We verheugen ons op de komst van cast en crew en natuurlijk van de bezoekers’. 

 

Start in mei 2025 

Vanaf mei 2025 starten in Rodahal Kerkrade vooralsnog 65 voorstellingen van Het geluk van Limburg, met een mogelijke groei tot 100 voorstellingen. Per voorstelling is plaats voor 1.000 bezoekers. De voorstellingen vinden telkens plaats op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagmiddag en -avond, en zondag.