Beleef Kerkrade fotowedstrijd groot succes!

Maar liefst 246 inzendingen kwamen binnen voor de fotowedstrijd die Beleef Kerkrade deze zomer organiseerde. Onlangs ontvingen de prijswinnaars een award uit handen van wethouder Tim Weijers (stadsmarketing). Sander Theunissen won de eerste prijs voor zijn prachtige foto van Schacht Nulland. Erik Otermanns kreeg de tweede prijs voor de foto van de Anstelvallei in een gouden gloed. En Rob Claessen nam de derde prijs in ontvangst voor zijn foto van de groene skyline van Kerkrade Centrum. Naast de award ontvingen zij een prijs naar keuze: een jaarabonnement voor GaiaZOO, een seizoenkaart voor Roda JC Kerkrade of combitickets voor Continium discovery center, Cube design museum en Columbus earth center.

Prachtige inzendingen

De deskundige jury, bestaande uit Kim Paffen (reisfotograaf), Ivo Nouwen (all round fotograaf) en Natalie Savelsbergh (directeur Vrije Akademie), beoordeelde de vele inzendingen. Ook zij waren aangenaam verrast: “Er zijn echt prachtige inzendingen bij en de keuze was moeilijk. Historische pareltjes, de prachtige natuur en talloze Kerkraadse sfeerbeelden, ze komen allemaal voorbij. De prijswinnaars hebben het karakteristieke Kerkrade het allerbeste weten vast te leggen.”

Volgend jaar weer

Wethouder Tim Weijers: “Iedere deelnemer kon met deze fotowedstrijd laten zien wat Kerkrade zo uniek maakt. Dat is uitstekend gelukt! De mooiste plaatjes gebruiken we dan ook de komende tijd in onze stadsmarketing. Zo organiseren we een foto-expositie van de top 50, komt er een serie ansichtkaarten en tonen we foto’s op de digitale schermen in de stad. En vanwege het grote succes organiseren we de fotowedstrijd volgend jaar zomer opnieuw!”

 

‘Kerkrade in the picture’

De top 50 van de ingezonden foto’s is te zien in de speciale expositie ‘Kerkrade in the picture’ in HuB Kerkrade (Theaterplein 30). Alle 246 inzendingen zijn te bekijken op www.beleefkerkrade.nl/wonen/fotowedstrijd/overzicht/