Flexiforum verrast!

Afgelopen weekend opende Flexiforum met driedaagse activiteiten haar deuren voor het publiek. Centraal stond daarbij de Flexiforum Open Dag op zaterdag, waarbij bezoekers kennis konden maken met het mooie gebouw en de ‘bewoners’ van Flexiforum, zoals bedrijven, instellingen en stichtingen. Op vrijdagavond was er de bedrijfs- en netwerkborrel voor alle medewerkers en vrijwilligers van Flexiforum. Het Flexiforumweekend werd op zondagmiddag afgesloten met het optreden van de rockband van Robby Valentine in de centrale hal. “De driedaagse goed bezochte activiteiten in Flexiforum lieten de potentie van dit gebouw en haar bewoners zien”, concludeert wethouder Tim Weijers (Vastgoed) tevreden. “Ruim 90% van het gebouw is verhuurd en een aantal van de huurders vraagt al om meer ruimte. Daarom zijn we onlangs gestart met het maken van een plan voor de voormalige Sancta Maria school, die al met een loopbrug verbonden is met Flexiforum. De beoogde toevoeging van dit deel aan Flexiforum wordt versterkt door de ervaringen en reacties van afgelopen weekend”, aldus verantwoordelijk wethouder Weijers. ‘Flexiforum verrast!’ was de gezamenlijke eindconclusie van afgelopen weekend.

Open dag

Tijdens de Flexiforum Open Dag traden bandjes op van Popmuziek Parkstad en Muziekschool Kerkrade. Het Martin Buber team streek neer met de Beleef wat je leert route. Tegelijkertijd stond bij alle bedrijven en instellingen letterlijk de voordeur open, van de Vrije Academie ZOM tot Rensen Regeltechniek en van Focuss tot Harmonikaschool ROSER. In de hippe koffie- & lunchbar Root Foods midden in Flexiforum werd gezorgd voor de inwendige mens. Zo kon iedereen kennis maken met meer dan 40 bedrijven en instellingen in Flexiforum.

Flexi Pop & Rock

In samenwerking met Popmuziek Parkstad uit Flexiforum en The Rock Online vond het optreden van de rockband van Robby Valentine plaats. De akoestiek in Flexiforum werd geroemd door de band en de bezoekers.

Flexiforum

Flexiforum (voormalige Campus Kerkrade) is een bedrijfsverzamelgebouw waarbinnen de gebruikers zorgen voor een nadrukkelijke meerwaarde voor het gebouw, de gemeente Kerkrade en haar inwoners. Flexiforum biedt een platform om op allerlei functies te verbinden en daarmee samenhang te stimuleren op zowel sociaal, maatschappelijk als economisch vlak. Juist de verschillende insteken, achtergronden, competenties en ideeën van de mensen die elkaar ontmoeten bij Flexiforum vormen de kracht. Flexiforum is een actieve community, gericht op: leren, werken & leven!

Dank

De driedaagse activiteiten werden door volledige ondersteuning vanuit de gemeente Kerkrade en onder dankzegging georganiseerd door de Flexiforum ‘bewoners’ Larissa Peters van Kindercentrum Ratatouille, Claudio di Leonardo van Koster Industrial Services, Henk Gehring van Popmuziek Parkstad, Quirien Becker van Vakschool Installatietechniek Bouw Zuid Limburg en John Vredeveld van de gemeente Kerkrade. Zij werden hierin bijgestaan door Patrick Ypelaar in het kader van Beleef Kerkrade.

Bekijk de foto’s