Sjevemeter Kirchefes

Tim Hamers, de prijswinnaar van de Sljajerparade van d’r KKV 2020-2021 en het jonge muziektalent uit Kerkrade, zal tijdens het Sjevemeter Kirchefes, op zondag 11 septembera.s., zijn opwachting maken. Met een optreden te ca. 14.30 uur zal hij het pleinfeest zeker een echte boost geven.

Maar er is nog meer te beleven op die zondag 11 september op Chèvremont.

Het Sjevemeter Kirchefes wordt uiteraard ingezet met een plechtige Eucharistieviering, die wordt opgeluisterd door het Kerkkoor St. Petrus en de Kon. Harmonie St. Philomena met als slot een samenzang begeleid door koor en harmonie.
Het pleinfeest is natuurlijk bestemd voor oud én jong. Een springkussen maakt o.a. deel uit voor vermaak voor de jeugd terwijl ook de mogelijkheid bestaat fantastisch geschminkt te worden.

Verder is er een bloemenstand en een stand met snuisterijen.

Voor de inwendig mens is goed gezorgd met o.a. een bier- en wijnbuffet, een barbecue en niet te vergeten de stand met de lekkere Limburgse vlaai en koffie en/of thee. Alles tegen betaalbare prijzen. Dus zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan het “Sjevemeter Kirchefes”, dat twee jaar lang wegens de coronapandemie niet heeft kunnen plaats vinden en weet: “in het potmanee jenne sjtres, vier drinke ós inne óp ’t Sjevemeter Kirchefes”.

Het “Sjevemeter Kirchefes” gaat onder alle weersomstandigheden door, is niet outdoor, dan wel indoor, behalve als corona roet in het eten zou gooien. Maar daar gaan de organisatoren echt niet van uit!