Musical Ja, Ik Wil

Na het succes van de musical Blind Date, komen Bob en Jenny terug naar Limburg in een nieuwe Nederlandse muscialcomedy. Na de bemiddeling door het bureau Blind Date is de vonk tussen de twee overgeslagen. En nu vraagt bankmedewerker Bob hondentrimster Jenny om haar hand. In deze hilarische en herkenbare voorstelling volgen we Bob en Jenny van het aanzoek tot aan de huwelijksnacht.

De perfecte bruiloft

Omdat het regelen van een huwelijk niet eenvoudig is, leggen Bob en Jenny de organisatie van hun huwelijksfeest in handen van Koos; weddingplanner bij het bedrijf ‘Ja, ik wil’. Waar Koos op het hysterische af bezig is de perfecte bruiloft te organiseren, confronteert hij Bob en Jenny met de belangrijke vragen rondom een verbintenis als het huwelijk. Wat zegt een huwelijk nog in een tijd waarin volslagen vreemden met elkaar trouwen op tv om drie weken later weer te scheiden? Wat zegt een huwelijk nou eigenlijk over liefde? En dan die duizend en één beslissingen die genomen moeten worden. In het wit of niet? Wie nodig je niet uit en wie wel? Als je je eigen bruiloft overleeft, moet het wel ware liefde zijn.

Mooie prijzen en ook op het grote scherm

Blind Date, de voorloper van Ja, ik wil!, werd genomineerd voor acht Musical Awards en won er drie voor Beste script en dialogen (Allard Blom), Beste vrouwelijke hoofdrol (Brigitte Heitzer) en Beste nieuwe oorspronkelijk Nederlandse musical. Het verhaal verschijnt begin oktober 2024 ook als film in de Nederlandse bioscopen in een regie van Johan Nijenhuis.