Euregionaal Living Statues Festival meerjarig verbonden aan Kerkrade!

In april 2022 vond de 1e editie van het Euregionaal Living Statues Festival plaats in het centrum van Kerkrade. Het evenement bleek een schot in de roos met fantastische bezoekersaantallen binnen de doelgroep familie en gezin. Het festival is ontstaan vanuit een burgerinitiatief van de inmiddels 15-jarige Patou uit Kerkrade – zelf actief als succesvol levend standbeeld – en haar moeder Carla Paffen. “De 1e editie van het Euregionaal Living Statues Festival is in Kerkrade zeer positief ontvangen”, concludeert wethouder Tim Weijers (Evenementen en Stadsmarketing). “Dit mooie initiatief verdient een meerjarige overeenkomst met onze stad en kan daarbij de komende jaren rekenen op steun van ons als gemeente”. Wethouder Alexander Geers (Centrummanagement) vervolgt: “het evenement genereert door de gespreide opzet door het hele centrum een grotere beleving voor bezoekers én ondernemers”. Vol trots ondertekenden Patou en Carla Paffen samen met de wethouders de officiële verbintenis met Gemeente Kerkrade tot en met 2026.

2e editie
Op Koopzondag 30 april 2023 vindt de 2e editie van het Euregionaal Living Statues Festival plaats. “Het evenement groeit door van 25 naar 30 beelden vanuit alle windstreken. Midden in het centrum zullen alle winkelstraten en de Orlandopassage wederom dienst doen als podia voor de artiesten”, aldus Carla Paffen. “De Markt zal omgetoverd worden tot kinderplein. Basisschoolkinderen worden benaderd om deel te nemen als levend standbeeld op het kinderplein. Hierbij kan de leerling, net als de echte beelden, een geldpotje neerzetten en zo voor een nader te bepalen doel geld ophalen”.

Living Statue Patou

Patou Paffen uit Kerkrade is ondanks haar jonge leeftijd een ervaren Living Statues artieste. Vanaf 7 jaar is Patou deelnemer bij de statue evenementen. Samen met vele andere beelden zal Patou op de 2e editie haar kunsten tonen in het centrum van Kerkrade. “Wij halen de Euregionale top van de Living Statues performers naar Kerkrade, kampioenen en zelfs de wereldkampioenen”, glundert Patou.

Meer info
Meer en actuele informatie over het Euregionaal Living Statues Festival in Kerkrade levert www.euregionaallivingstatuesfestival.nl.