DVS Filtertechniek Rodaboulevard officieel geopend

De Rodaboulevard verwelkomt weer een nieuwe ondernemer: DVS Filtertechniek. Dit bedrijf maakt filtersystemen voor o.a. vijvers en zwembaden. Met de verhuizing naar een groter pand aan de Wiebachstraat 41 maakt eigenaar Patrick Clignet gebruik van de voordelen die deze locatie ondernemers biedt.

DVS Filtertechniek wil uitbreiden

DVS Filtertechniek is een jong bedrijf boordevol ambitie. De bestaande vestiging Aan de Fremme in Margraten bleek hiervoor al snel te klein. Patrick Clignet besloot daarom om 1.609 m² grond in Kerkrade aan te kopen. Hij maakt met zijn team trommelfilters: “Wij gaan daarbij uit van maatwerk. Elke klant krijgt van ons een passend voorstel voor een systeem om zijn zwembad of vijver schoon te houden. We maken daarbij zoveel mogelijk onderdelen van de installaties zelf, waardoor we een constant hoge kwaliteit kunnen garanderen”, aldus eigenaar Clignet. Momenteel werken er 10 vakmensen aan de productie.

Rodaboulevard biedt volop exportkansen

DVS Filtertechniek heeft voor deze locatie gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de belangrijke Duitse en Belgische afzetmarkt. De goede bereikbaarheid via de buitenring en het uitstekende voorzieningenniveau met voldoende horeca, leisure en retail in de directe omgeving gaven daarbij de doorslag. Namens het gemeentebestuur verwelkomt Wethouder Alexander Geers (Economische Zaken) DVS Filtertechniek: “We zijn blij dat de keuze op Kerkrade is gevallen. De Rodaboulevard krijgt zo alweer een innoverende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf erbij. Juist deze bedrijven zorgen voor belangrijke impulsen in onze lokale en regionale economie. Daarom spelen deze mkb-ondernemers een belangrijke rol in ons uitgiftebeleid voor bedrijventerreinen”, verklaart wethouder Geers.