Commaxx kiest voor Kerkrade

Het nieuwe hoofdkantoor van het internationale handelsbedrijf Commaxx komt naar Kerkrade! Consumenten kennen dit bedrijf vooral van populaire electronicamerken, zoals Alecto, Fysic, Lenco en Profoon. Wethouder Dion Schneider (Economische Zaken, duurzaamheid) is verheugd over de komst van deze nieuwe onderneming op de Rodaboulevard: “De komst van deze internationale marktleider past binnen het succesvolle uitgiftebeleid op de bedrijventerreinen  van de gemeente Kerkrade. Onlangs koos ook Ranpak ervoor om haar nieuw Europees hoofdkantoor naar Kerkrade te verhuizen.  Commaxx combineert het centraliseren van haar bedrijfsactiviteiten met een impuls aan duurzaam ondernemen én extra werkgelegenheid voor de regio Parkstad”.

Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt maar liefst 16.000 m² groot.  Momenteel zijn er o.a. vestigingen in Nuth, Venlo, Heerlen en Den Bosch. Daarnaast heeft Commaxx nog vestigingen in Duitsland en Hongkong.

Het gebouw wordt niet meer aangesloten op het gasnet en zal volledig duurzaam worden ingericht. De grondwerkzaamheden zijn onlangs begonnen; het nieuwe hoofdkantoor zal naar verwachting in het najaar van 2022 klaar zijn. Commaxx verwacht op korte termijn door te kunnen groeien naar meer dan 100 arbeidsplaatsen in onder andere productontwikkeling, marketing en e-commerce.