Chevremontse verenigingen presenteren Sjevemet leëft!

Op zaterdag 16 september 2023 vindt tussen 14 en 19 uur het nieuwe wijkevenement Sjevemet leëft! plaats. Op en rondom het voetbalveld aan de Kaffeberg presenteren de Chevremontse verenigingen een open dag met muziek en leuke activiteiten voor de hele familie. Wethouder Alexander Geers (Wijkontwikkeling en Wijkwethouder Noord) prijst het initiatief van én de samenwerking tussen de verenigingen in de wijk. “Sjevemet leëft! past naadloos in ons wijkontwikkelingsbeleid en bij Beleef Kerkrade, en kan daarom op onze steun rekenen”.

Samen sterk
“Onlangs is er door de Chèvremontse verenigingen Schutterij St. Michaël, AKO Akolietenvereniging, Koninklijke Harmonie St. Philomena, St. Petrus Kerkkoor Chèvremont, Chèvremonts Mannenkoor 1912 en voetbalvereniging rkvv Chèvremont het initiatief genomen om samen te gaan werken”, aldus Ben Paulissen, woordvoerder namens de organiserende verenigingen. “Insteek is enerzijds elkaar te steunen, per slot van rekening ben je samen sterker, en anderzijds zo te trachten ook in de toekomst samen interessant te zijn en blijven voor potentiële nieuwe leden”.

Open dag voor de familie
Ben Paulissen vervolgt: “met een open dag voor de hele familie willen we iedereen kennis laten maken met de Chevremontse verenigingen. Een vereniging is veel meer dan zingen in het koor, muziek maken in de harmonie of schieten bij de schutterij. Achter alle verenigingen gaat een diversiteit aan activiteiten schuil die er voor zorgt dat wat van buitenaf bekeken misschien heel oubollig en niet interessant lijkt te zijn, van binnen heel sprankelend, eigentijds en inspirerend blijkt. Tevens willen we een uitje bieden vanuit vereenzaming en verwelkomen we graag nieuwe inwoners om ze zo meer integratiemogelijkheden te bieden”.

Programma
De verenigingen presenteren zich op en rondom het sportveld van vv Chevremont. Zo geeft oud-Roda JC’er René Trost namens de voetbalvereniging een clinic, kan er deelgenomen worden aan latje trap en wordt er gestreden om een heuse penaltybokaal. Bij de schutterij mag u een schot wagen en ook de overige verenigingen hebben het een en ander voor u in petto. Het geheel zal omlijst worden door de muzikale klanken van WLVD, is er een DJ en een Foodtruck. De kids kunnen gebruik maken van een luchtkussen/stormbaan & Carrousel.

Oproep
Ben Paulissen roept andere verenigingen uit de wijk Chevremont op om zich aan te sluiten bij Sjevemet leëft!: Dat kan door een mail te sturen naar beleef@kerkrade.nl. Ook is Sjevemet leëft! nog op zoek naar vrijwilligers, aanmelden kan via hetzelfde mailadres.

Meer informatie
Voor actuele informatie over Sjevemet leëft! Volg de Facebookpagina Sjevemet leëft.