Carnavalsoptocht Kerkrade live

Carnavalsoptocht Kerkrade live op RTV Parkstad en online

Op maandag 20 februari 2023 zal RTV Parkstad live verslag doen van ‘d`r Jroeëse Tsóg’, de grote carnavalsoptocht van Kerkrade. De uitzending begint om 13.11 uur. De hele uitzending wordt aansluitend gedurende de carnavalsvakantie herhaald in een dagcarrousel. Ook is de uitzending online te zien via het YouTube-kanaal en Facebook van Beleef Kerkrade. Kijkers kunnen live of achteraf genieten van de vele tientallen wagens, groepen en einzelgängers die deelnemen aan de Kerkraadse optocht, georganiseerd door Kirchröatsjer Vasteloavends Verain Kirchroa Alaaf 1936. “Iedereen mag zien hoe kleurrijk de Kerkraadse carnavalsoptocht is. Door het uitzenden maken we dat weer mogelijk, ook voor diegene die niet in de gelegenheid zijn om de optocht te bezoeken. Het wordt weer een prachtige uitzending”, aldus wethouder Tim Weijers (Marketing en Evenementen). “Ook zorgen we voor opnames en uitzendingen van de optochten op carnavalszondag in de wijken”.

Visible Producties

De opnames van ‘d`r Jroeëse Tsóg’ worden verzorgd door Visible Producties uit Kerkrade. De camera’s staan opgesteld bij het raadhuis op de Markt. Tevens vinden opnames met de drone-camera plaats. Het commentaar wordt verzorgd door oud stadprins Maurice Verbunt en Paul Lemmens, beide rasechte Kerkradenaren en “vasteloavendsjekke”.

RTV Parkstad

De zender RTV Parkstad is in Zuid Limburg bij Ziggo te ontvangen op kanaal 43 en bij KPN op kanaal 1495.

In de wijken

Op zondag 19 februari 2023 trekken door Kerkrade-West en Eygelshoven ook optochten. De optocht van de VVKW in Kerkrade-West vertrekt om 13.11 uur vanuit de Calbertsweg. De optocht in West is te volgen via een livestream op Facebook van de VVKW. In Eygelshoven vertrekt de optocht van KV Burgerlust 1924 om 14.11 uur vanuit de Bongartstraat. Opnames van de optocht in Eygelshoven kunt u terugvinden op www.burgerlust.nl/film.