Britt van Wersch: Vasteloavendsgezicht va Kirchroa

11 april 2018 werden Olaf en Britt van Wersch voor de tweede keer papa en mama van een prachtige dochter. Het gezinnetje was compleet en ze zaten op een grote, roze, wolk. Tot dat Britt in juli 2018 oogklachten kreeg. Na verschillende onderzoeken werd de ziekte MS vastgesteld bij Britt. Helaas bleef ze in de volgende jaren achteruitgaan en deed de remmende medicatie niets meer voor haar. In november 2022 kreeg ze te horen dat de MS helaas is omgeslagen naar de progressieve vorm, met verdere klinische progressie.
Vasteloavesgezicht va Kirchroa:
Momenteel neemt Britt’s motoriek steeds meer af, zo kan het zomaar zijn dat dit het laatste jaar is, dat Britt zich uberhaupt kan nog zelf schminken. Daarom besloot ze zich op te geven voor de wedstrijd van L11 Alaaf om het vasteloavesgezicht van Limburg te worden. Tot haar grote verbazing behoorde ze tot één van de acht finalisten. Helaas voor Britt, mag Theuntje Cox uit Horst, zich uiteindelijk het enige, echte vasteloavesgezicht van Limburg 2024 noemen.

Eric Smeets was aangegrepen door de kleurrijke foto en het verhaal van Britt en besloot om een posteractie op te zetten en Britt het vasteloavesgezicht va Kirchroa, te maken.

Het doel? Dat iedereen in Kerkrade deze geweldige poster van Britt zal ophangen tijdens de Vasteloavend i Kirchroa. Waardoor er hopelijk een nieuwe, mooie Kerkraadse traditie geboren is. Want om in de woorden van Britt te blijven: “iedereen heeft het recht dit eens mee te maken en het vasteloavesgezicht te worden, wie je ook bent, wat je ook hebt”.


Door de respons van vele mensen is er besloten om een goed doel hieraan te koppelen: Stichting MS Research.Omdat financiering naar onderzoek naar de oorzaak van MS hard nodig blijft. Helpen jullie mee? Doneren kan via deze link.
Posters afhaalpunten:
– Deurenberg Boekhandel (Kerkrade-Centrum)
– Bloemsierkunst Tamara (Kerkrade-West
– Pietje Meertens (Chevremont)
– Outlet Bosman (Chevremont)
– Eigenstijl (Kerkrade-West)
– Ulrike Schoonheidssalon (Bleijerheide)