abby lempers felicitaties

Bloemsierkunst Abby Lempers viert zijn 40-jarig jubileum!

Op dinsdag 15 augustus feliciteerde wethouder Alexander Geers (Economische zaken en centrummanagement) Abby Lempers met het 40-jarig bestaan van zijn zaak Bloemsierkunst Abby Lempers. “Een 40-jarig jubileum is een fantastische mijlpaal. Bloemsierkunst Abby Lempers is dan ook al decennia een begrip in Kerkrade. Het werk van Abby is deelgenoot van menige gelegenheid in Kerkrade. Ik wil Abby dan ook van harte feliciteren met dit mooie jubileum.” Aldus wethouder Geers.

Abby Lempers, kleinzoon van oud-burgemeester Albertus Lempers van Kerkrade, begon in 1983 zijn zaak. Onder de naam Land van Rode ging het bedrijf van start aan de Heyendahllaan in een van de gebouwen van Abdij Rolduc. In 2017 verhuist Bloemsierkunst Abby Lempers naar het huidige pand aan de Niersprinkstaat 10. Een pand dat niet alleen fleurig en stijlvol uitziet, maar waar Abby een stukje Kerkraadse geschiedenis in heeft verwerkt. Wie er door de poort loopt, loopt namelijk door de poort van het oude Ursulinenklooster. Ook de zijwand van het pand is bekleed met ornamenten afkomstig van het altaar van het voormalige klooster.

Van alle markten thuis
Abby is niet alleen bloemist, hij is ook hovenier en kleed met zijn bedrijf evenementen aan. Met zijn hoveniersbedrijf maakt Abby beplantingsplannen, waarbij hij kan putten uit de enorme plantenkennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn opleiding in Boskoop. Ook runt hij een B&B in de bovenverdieping van het winkelpand. 


Meer informatie
Bloemsierkunst Abby Lempers is gelegen aan de Niersprinkstraat 10. De winkel is van dinsdag tot vrijdag geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.abbylempers.nl