Beleef Kerkrade Sinterklaas optocht opnieuw groot succes!

Zaterdag 19 november was het eindelijk weer zover, Sinterklaas kwam samen met zijn Pieten aan in Kerkrade. Na het succes van vorig jaar trok hij weer met een kleurrijke optocht door het centrum; langs de kant wachtten vele kinderen in spanning op zijn komst. Ook het weer was de Sint en zijn gezelschap goed gezind. Het was een mooie herfstdag.

Sintwagens
Ook dit jaar bestond de stoet uit versierde Sintwagens en een heuse Pieten-keet. De wagens beeldden Schacht Nulland uit, waar Sinterklaas af en toe verblijft, en uiteraard zijn stoomboot. Op de stoomboot verzorgde DJ Kevin Somers de muziek waarmee de stoet swingend voorbij trok in het stadscentrum. Ook Sport-Piet was weer van de partij op de Viets en voor het eerst reed ook Motor-Piet mee op de Beleefbrommer.

Optredens
Sinterklaas en zijn Pieten werden vergezeld door de kinderen van dansschool Dance to Move, sjpasskapel Winnieg Lóf Vöal Doeësj en kinderburgemeester Madée Buck. De kinderen van Dance to Move gaven al lopend een spectaculaire dansshow voor de Goedheiligman en het publiek. Winnieg Lóf Vöal Doeësj zorgde voor een vrolijke noot blaasmuziek in afwisseling met de muziek van de DJ.

Een prachtige dag
Sinterklaas kan terug kijken op een prachtige dag, met vele blije gezichten. Sinterklaas en Beleef Kerkrade willen dan ook iedereen bedanken die zijn of haar beste beentje heeft voorgezet om iets moois neer te zetten voor alle kinderen en de stad.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar: D&D Verhuur, Dansstudio Dance to Move, Event Design Parkstad, Jumbo Kerkrade Centrum, Kevin Somers Events, Kinderburgemeester Madée Buck, Kerres Cargo Logistics, Rode Kruis Kerkrade, VV Sjpriets 11, Kirchröadsjer Sjpaskloeb SjunJek, Toneelvereniging Excelsior, Visible Producties en Winnieg Lóf Vöal Doeësj voor hun bijdrage aan deze onvergetelijke middag!

Meet & Greet Sinterklaas
Zondag 27 november komen Sinterklaas en zijn Pieten terug naar Kerkrade voor een Meet & Greet in de HuB.Kerkrade. Je kunt de Sint vanaf 13.30 uur komen bezoeken. Kinderen kunnen met de Goedheiligman op de foto en spelletjes spelen met de Pieten! Diezelfde middag is er tevens een koopzondag in Kerkrade-Centrum en zullen er ook Pieten in de winkelstraten aanwezig zijn.