Nieuwe website

Beleef Kerkrade presenteert nieuwe website!

De website van Beleef Kerkrade, www.beleefkerkrade.nl, is geheel vernieuwd. Zowel inhoudelijk als qua uitstraling is het beleefplatform nieuw vormgegeven. De website sluit aan bij de gemeentelijke stadsmarketingstrategie en het daarbij behorende merk ‘Beleef Kerkrade’. De site biedt een duidelijk overzicht van wat er allemaal te beleven valt in Kerkrade. Maar nog veel meer dan dat! “Beleef Kerkrade vertelt en deelt verhalen van en voor Kerkradenaren, ondernemers én bezoekers,” aldus wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing).

Wonen, werken, ondernemen en recreëren in Kerkrade

“Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis hebben we hard gewerkt om weer klaar te staan als dat weer kan en mag. Voor de inwoners én de ondernemers van Kerkrade. Met de nieuwe site zetten we vanuit de stadsmarketingcampagne Kerkrade stevig op de kaart. De nieuwe website belicht de stad vanuit vier pijlers, vanuit de gedachte dat je in Kerkrade fijn kunt wonen, werken, ondernemen én recreëren. Het afgelopen jaar is ‘Beleef Kerkrade’ als stadsmerk in een nieuw jasje gestoken. De website sluit daar nu op aan. We waren al actief op de social media kanalen van Beleef Kerkrade, de nieuwe website is een perfecte toevoeging waar alles samen komt.” Het is een bijzonder moment om de nieuwe website te presenteren, nu het dagelijks leven door de coronacrisis wordt gedomineerd. Volgens Weijers kiest de gemeente er bewust voor om de lancering toch door te zetten. “In deze tijd is het van belang dat we als gemeente de stad Kerkrade krachtig neerzetten. We steunen daarmee onze inwoners en ondernemers. Ze kunnen alle extra steun gebruiken!”

Beleef Kerkrade start Facebookgroep ‘Kerkrade, Samen Sterker’

In Kerkrade doen we het samen. Ook nu tijdens de coronacrisis toonde Kerkrade zich van haar beste kant. Ondernemers pakten zich samen en concurrentie lijkt niet meer te bestaan. Overal werden acties georganiseerd om elkaar te helpen. Met de leus: “Kerkrade, samen sterker” laten ondernemers en inwoners zien dat we er voor elkaar zijn, voor en door Kerkradenaren. Beleef Kerkrade heeft daarvoor de Facebookgroep ‘Kerkrade, Samen Sterker’ in het leven geroepen om zo deze projecten te steunen en ondernemers en inwoners een hart onder de riem te steken. “Hartverwarmend wat in Kerkrade de afgelopen maanden samen opgepakt is. Kleine en grote initiatieven die wij vanuit Beleef Kerkrade graag ondersteund hebben. We zullen blijven helpen waar dat kan,” aldus Weijers.

Stadsambassadeurs

De afgelopen maanden verschenen op de sociale media kanalen van Beleef Kerkrade persoonlijke verhalen van inwoners, forenzen en/of ondernemers die vertellen over hun liefde voor Kerkrade. Onder meer Raoul Deckers, Lisa van Oosten, Kim Paffen en Tessa Winkelman tonen zich echte stadsambassadeurs van Kerkrade. De verhalen zijn nu ook te vinden op de nieuwe website.