Sinterklaas

Beleef Kerkrade pakt uit met groot Sinterklaasweekend

Zaterdag 25 november 2023 trekt de Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht door het centrum! Vanaf 13.30 uur is de feestelijke stoet langs de route Kapellaan-Markt-Hoofdstraat-Grupellostraat te bewonderen. Sinterklaas trekt dan wandelend door de stad. Op zondag 26 november neemt hij uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk in de HuB te ontmoeten. 

Beleef Kerkrade Sinterklaasprogrammering

De Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht trekt voor de 3e keer door het Centrum. Het evenement komt tot stand dankzij de medewerking van tal van Kerkraadse verenigingen en bedrijven. Sinterklaas kan niet wachten tot het eindelijk zover is: “Ik kom altijd heel graag naar Kerkrade. Het is zo leuk om daar aan te komen met dansende kinderen, geweldige muziek en mooi versierde voertuigen. Omdat ik lang op de boot gezeten heb, wil ik die zaterdag al wandelend zoveel mogelijk mijn benen kunnen strekken. Zondag kan ik dan weer wat meer zitten en persoonlijk in gesprek gaan met kinderen”, laat de Sint via zijn woordvoerder Logistiek Piet weten. 

Ruim baan voor Sinterklaas

De Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht kon bij eerdere edities rekenen op een grote publieke belangstelling en warme reacties. Het evenement, georganiseerd door Beleef Kerkrade in coproductie met Toneelvereniging Excelsior, keert daarom weer terug in de programmering: 

“Wij willen Sinterklaas natuurlijk op typisch Kerkraadse manier met veel muziek, dans en beleving verwelkomen. Natuurlijk zijn onze Sinterklaasevenementen voor iedereen gratis toegankelijk”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Stadsmarketing).

Verkeersmaatregelen voor het Sinterklaasweekend

Tijdens de Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht zijn enkele kruisingen langs de route tijdelijk afgesloten voor verkeer vanwege de veiligheid van alle toeschouwers en deelnemers:

  • Putgang/Kapellaan
  • Poststraat/Hoofdstraat
  • Hoofdstraat/Oranjestraat
  • Marktstraat/Einderstraat

Sinterklaas rekent daarbij op het begrip van verkeersdeelnemers die even moeten wachten: “Iedereen die de instructies van de verkeersregelaars opvolgt, mag van mij een keer extra de schoen zetten”, aldus de Goedheiligman. 

Meet & Greet in de HuB op koopzondag

Sint liever persoonlijk ontmoeten? Dat kan op zondag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur tijdens de Meet & Greet in de HuB! Ontmoet in de jeugdbibliotheek Muziek Piet, Proefjes Piet, Voorlees Piet, Knutsel Piet en doe allerlei spelletjes met de Pieten. Natuurlijk kun je ook met Sint op de foto! 

Deze zondag is er tevens koopzondag in het Centrum. Parkeren op (koop)zondagen is gratis. 

Knutselplaat en winactie Sinterklaasweekend

De Beleef Kerkrade knutselplaat wordt op alle basisscholen bezorgd en is ook op te halen in de HuB. Inleveren kan tot 22 november bij de bibliotheek in de HuB. Snoep Piet heeft een extra ronde ingepland om alle ingeleverde knutselwerkjes te vullen! Ophalen kan vanaf zondag 26 november 14.00 uur.

Er is ook een winactie waarbij kinderen (leeftijd 6-9 jaar mét 1 begeleider) een bijzonder plekje in de Beleef Kerkrade Sinterklaas Optocht kunnen winnen! Op 14 november post Beleef Kerkrade hierover een bericht op alle Socials. Prijswinnaars krijgen vóór 21 november persoonlijk bericht; 

Beleef Kerkrade stuurt géén links waarop geklikt moet worden!