Beleef Kerkrade lanceert eigen tv-programma

Zondag 6 juni start om 13 uur Beleef Kerkrade TV op televisiezender RTV Parkstad. De marketingactiviteiten van Beleef Kerkrade worden hiermee uitgebreid met een eigen televisieprogramma. Het proefproject Beleef Kerkrade TV bestaat uit acht maandelijkse uitzendingen, die elke eerste zondag van de maand te zien zijn op RTV Parkstad. “Door gebruik te maken van de mogelijkheden van televisie, kunnen we een andere doelgroep bereiken, die minder actief is op het internet en via sociale media”, aldus wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing). “Wij vinden het belangrijk om iedereen te laten kennismaken met alles wat er in onze stad gebeurt. Beleef Kerkrade TV biedt ambassadeurs van onze stad een mooi podium om hun activiteiten te promoten bij een breed publiek. Tevens heeft RTV Parkstad een regionaal bereik, wat extra promotie voor onze stad betekent”.


Positieve ervaringen

Vanwege positieve ervaringen met televisieprogramma’s – zoals bijvoorbeeld de live-uitzending van de carnavalsoptocht, Sinterklaas in Kerkrade en de opening van Flexiforum – is besloten om het programma te ontwikkelen. In Beleef Kerkrade TV komen de vaste pijlers van het positioneringsplan van Beleef Kerkrade, namelijk het verbeteren van het imago op het gebied van wonen, werken, ondernemen en recreëren, steeds terug.

Opzet
Het programma wordt gepresenteerd door Lex Nelissen en wordt steeds op een andere, karakteristieke Kerkraadse locatie opgenomen. In elke aflevering worden gasten uitgenodigd om onderwerpen uit de actualiteit te bespreken. Vaste thema’s zijn niet alleen de pijlers van Beleef Kerkrade, maar ook alle evenementen, activiteiten van onze toeristische partners en grote gemeentelijke projecten. In de talkshowformule wordt ook ruimte opgenomen voor muzikale intermezzo’s; ook komen de reeds bekende Beleef Kerkrade Stories terug in het programma.

Eerste aflevering
De eerste aflevering wordt opgenomen in Flexiforum. Lex Nelissen interviewt dan
Voice Kids finaliste Emma Kok, oud-Roda speler Pierre Vermeulen, Hans Schillings over We The Six Millions, The Maestro Guido Dieteren en wethouder Huub Wiermans over Vie – Leven in Beweging.

Zondag 6 juni 2021 om 13 uur
Beleef Kerkrade TV is iedere eerste zondag van de maand te zien op televisiezonder RTV Parkstad De eerste uitzending is komende zondag 6 juni 2021 om 13 uur, en aansluitend in de dagcarroussel van RTV Parkstad.