Beleef Kerkrade Festival brengt muziek in hele stad

In het weekend van 11 en 12 juni 2022 is het eerste Beleef Kerkrade Festival. Het evenement vindt op zaterdag 11 juni 2022 in de wijken plaats en op zondag 12 juni 2022 in het stadscentrum. Je kunt er gratis heen. “Na 2 jaren met veel lockdowns verdient Kerkrade een verbindend evenement voor en door de inwoners, gratis toegankelijk, met artiesten, organisatoren en DJ’s uit onze stad”, geeft wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) aan. “Zowel in het centrum als in de wijken is er volop entertainment voor jong en oud”.

Programma zaterdag 11 juni 2022
Beleef Kerkrade Festival trapt zaterdag af in de wijken. In een muziekcarrousel vinden op vier plekken in de stad tussen 14 en 20 uur optredens plaats. Bij het scoutinggebouw aan de Anselderlaan in Eygelshoven, Olmenplein in Chevremont, Dr. Ackensplein in Bleijerheide en achter het Westhoes in Kerkrade West treden DJ Resident, Danny Pouwels, Aegidius, Wiesse Sjwaam, Legata, Tim Hamers, Jack Vinders, DJ Øtzi, Emma Kok, Floor Bosman en Ronnyron op. Alle artiesten bezoeken bij toerbeurt alle festivallocaties. Tevens is er op elke locatie een vrijmarkt. Daarnaast zijn er bij het Discovery Museum danceoptredens voor jongeren van DJ Resident; de programmering wordt verzorgd door Music Dome Kerkrade.

Programma zondag 12 juni 2022
Op de zondag vinden tussen 14 en 20 uur optredens plaats op de Markt en bij Hinger Herjods Ruk, verspreid over 4 podia.

Oorsprong
Het Beleef Kerkrade Festival komt voort uit gesprekken met Kerkraadse eventorganisatoren en de gemeente in de coronatijd. De organisatoren – verenigd in Stichting Open Up – waren in die periode samen met de gemeente aan de slag met de voorbereidingen van Open Up Beleef Kerkrade, een event zodra Kerkrade weer AAN kon. Het evenementenseizoen ging vlak voor de carnaval onverwacht snel van start omdat de Rijksoverheid de coronaregels snel versoepelde. Hierdoor was Vasteloavend i Kirchroa hét heropeningsfeest voor de stad na een lange lockdown. Vandaar dat Open Up gepresenteerd wordt als Beleef Kerkrade Festival.

Oproep
Wil je ook optreden tijdens het Beleef Kerkrade Festival met je orkest, muziekgezelschap of individueel, stuur dan een mail naar beleef@kerkrade.nl.

Meer info
Het complete programma van het Beleef Kerkrade Festival is binnenkort terug te vinden op www.beleefkerkrade.nl. Houd onze social media kanalen in de gaten!