All You Need is Love kerstspecial vanuit Kerkrade!

De All You Need is Love-kerstspecial strijkt dit jaar neer in Kerkrade en enkele andere plekken in Zuid-Limburg, onder andere Chateau Neercanne en Valkenburg aan de Geul. Op Kerstavond 24 december 2020 om 20.30 uur start de uitzending op RTL4, gepresenteerd door ‘Mister Christmas’, Robert ten Brink. “Het is ons als Kerkrade gelukt om een zeer gewilde plek te bemachtigen in de kerstspecial van All You Need is Love”, geeft wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing & Toerisme) met gepaste trots aan. “De typische karakteristieke eigenschappen van Kerkrade, een mix van saamhorigheid, gezelligheid, het verenigingsleven, mijnverleden, de blaasmuziek en een ondernemende geest, waren daarbij doorslaggevende factoren om als stad in de uitzending terecht te komen”.

Uitdaging

In het coronatijdperk is het ook voor televisiemakers een grote uitdaging om deze succesvolle show neer te zetten zoals de kijker het gewend is. Robert ten Brink heeft met zijn team alles op alles gezet om de kerstspecial van All You Need is Love juist nú door te laten gaan. RTL heeft ervoor gekozen om de uitzending op te nemen in eigen land, en maakt daarbij dankbaar gebruik van de meest romantische en sfeervolle plekken in onze stad en Zuid-Limburg!

‘Lovedown’

Robert ten Brink spreekt zelf liever over een ‘lovedown’ dan een ‘lockdown’. “In een jaar waarin alles anders is, is zelfs de liefde niet hetzelfde. Ook niet met kerst”, merkt ‘Dr. Love’ Robert ten Brink op. Zijn kerstshow van All You Need is Love zit kent op kerstavond dit jaar volop aanpassingen, maar ook weer bijzondere verrassingen. Het kerstsprookje, waarin Nederlanders hun buitenlandse geliefden treffen, is niet in exotische oorden of een hooggebergte opgenomen, maar in de heuvels van Zuid-Limburg, onder meer in de Kerkraadse Anstelvallei en rondom Abdij Rolduc, het grootste abdijcomplex van de Benelux.

All You Need is Beleef Kerkrade!

Binnen Beleef Kerkrade werken veel partners in de stad samen. Voor de uitzending werd door Kerkraadse verenigingen en bedrijven in het geheim samengewerkt met programmamaker EndelmolShine. “We willen als gemeente graag de vele vrijwilligers van de vier Kerkraadse verenigingen bedanken voor hun enthousiaste inzet voor deze unieke uitzending: Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade, St. Catharinagilde Holz-Rolduc, Schutterij Sint Sebastianus Spekholzerheide en Ruitersport Centrum De Groene Vallei. De vrijwilligers hebben zich hiermee als ware ambassadeurs van Beleef Kerkrade laten zien,” aldus wethouder Weijers. Naast Kerkrade zijn de Oostwegel Collection, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en Visit Zuid-Limburg partners en uitzendlocaties in dit project.

RTL4

All You Need is Love kerstspecial
Kerstavond 24 december 2020
20.30 uur